Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][14pk] 14. Pułk Kirasjerów 2012-2016  (Przeczytany 102586 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][14pk]14. Pułk Kirasjerów
    « Odpowiedź #135 dnia: Lutego 11, 2013, 12:19:20 »
    Nie wiem czy nie ma, nie oglądałem go teraz i nie znam wszystkich filmików o Czwórce na pamięć...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #136 dnia: Lutego 11, 2013, 13:35:04 »
    3 akapit
    Im lepszy regiment, tym bardziej jest znany i dzięki temu ma wstęp na lepsze liniówki. Dzięki takiemu otrąbieniu naszego sukcesu na cav gf zyskaliśmy dostęp i (jak na razie) stałe miejsce na liniówkach 91st. Mamy absolutne prawo do informowania ogółu, że wygraliśmy, i że jesteśmy lepsi, dzięki czemu uczęszczamy na takie liniówki jw.
    Gratuluje sukcesów. Cieszę się, że Polacy mogą coś osiągnąć i nie jest to bynajmniej wasza wada, a zaleta – tak to widzę. Bravo!

Te "apelacje" śmiesznie brzmią w twoich ustach (palcach!), mając pod ręką adekwatny filmik :)
    http://www.youtube.com/watch?v=KjV1GZvNzf4
    Tak… jak większość raczkujących regimentów, tak i Czwórka była maluchem na scenie MM. Założenie wszystkich nowych regimentów/klanów jest, aby pokazać, że jest się naprawdę dobrym. Zbiegiem czasu po nabitych fragach… chce się czegoś więcej i wtedy zaczyna się dzieło. Esencja Historii… Można to porównać do małego kraju, który wyrżną wszystkich dokoła – ponieważ są silni - kiedy już się wszystkich wykosiło… zostaje jedno. Chęć pozostawienia po sobie małej cząstki. I to nam daje sztuka.

Pułk 14. Kirasjerów, jesteście młodym regimentem i macie prawo pokazania się światu – na dzień dzisiejszy robicie to zgodnie z zasadami kultury na bitwie. Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego, jest starym regimentem ze „starymi” ludźmi. Są tam ludzie powyżej 2 oraz 1,5 roku służby/bycia w 4pp. Sir Luca jest człowiekiem kochający polską historię… Sir Luca’o czasów się nie cofnie ludzi z tam tego okresu się nie przywoła. Jest nowy okres nowe zasady ja też się z nimi nie zgadzam np.: wypalanie w ryj oficerowi podczas bitew – kodeks tego zabraniał. Czasem się znajdzie Honorowych ludzi z tamtego okresu i buzia się cieszy. Młodzi gonią za sławą i będą gonić. Bo to co kiedyś nazywało się sztuką… dziś nazywa się  chwałą.

14pk jestem szczerze zadowolony z waszych wyników… jeżeli macie jeszcze przy tym zabawę – nie jest tak źle Sir Luca ;)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 11, 2013, 15:03:54 »
    Osobiscie to mi nie przeszkadza, ze piszecie o swoich wynikach. Skoro odnosicie sukcesy, to trzeba sie tym pochwalic i to jest jak najbardziej naturalne i wcale nie negatywne zjawisko. Jedna rzecz mnie tylko razi - poziom waszego zachowania. Mozecie sie nie zgadzac z Luca, kazdy ma swoje zdanie i swoj cel w grze(sam mam troche odmienne poglady na ten temat niz Lucjan) ale chamskie i prostackie wypowiedzi sa co najmniej nie na miejscu. Gdzie w swoim pierwotnym poscie Luca was obrazil, hejtowal? Nie mozna bylo obejsc sie bez mieszania z blotem, co nie? Glupie komentarze najlepiej zachowac dla siebie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 11, 2013, 15:22:13 »
    Wspominki i dywagacje na temat przeszłości nie są i nie powinny przedmiotem dyskusji w tematach klanowych. Tym bardziej, jeśli nie potrafi się między sobą dyskutować. Radzę utworzyć specjalny temat do tego rodzaju dyskusji.  Temat zamykam na jakiś czas.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #139 dnia: Lutego 15, 2013, 21:24:11 »
    Dzisiaj rozegraliśmy mecz z 1er Cuirassiers, który zakończył się zwycięstwem 14 Pułku Kirasjerów 8 - 2. Walka była bardzo wyrównana.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #140 dnia: Lutego 15, 2013, 21:32:30 »
    Gratuluję pięknej gry!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #141 dnia: Lutego 26, 2013, 12:52:49 »
    Z życia pułku:

Wczoraj (26.02) rozegraliśmy kolejną bitwę organizowaną przez 75e (polecam) podczas której przetestowaliśmy nasze nowe mundury zaprojektowane przez Vanguarda.  Bitwa nie należała do łatwych ale dzięki współpracy z 75e oraz 1erEP udało nam się odnieść zwycięstwo. Do najciekawszych wydarzeń podczas walki można zaliczyć rozbicie kawalerii przeciwnika nie ponosząc przy tym prawie żadnych strat, zniszczenie czworoboku 44th oraz bohaterską obronę naszych nielicznych sił przeciwko przeważającej (w stosunku 3:1 minimum) nas piechocie wroga, gdzie zdobycie naszej pozycji przeciwnik okupił poważnymi stratami.

Od jakiegoś czasu korzystamy z nieoficjalnej paczki bannerów autorstwa Macka, na którym znajduje się sztandar naszego pułku. Paczkę można ściągnąć stąd: http://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=3026.0.Na liście znajduję się także sporo miejsca na bannery innych pułków.

Mundury 14 Pułku Kirasjerów (wersja beta, udostępniamy je tylko członkom oraz przyjaciołom pułku)
    (click to show/hide)

Wynik bitwy
    (click to show/hide)

Offline aSniegu

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #142 dnia: Lutego 26, 2013, 13:48:01 »
    Zycze wam powodzenia w dalszych sukcesach. :-)

PS.
    Przepraszam za brak polskich znaków. Jestem teraz w szkole i nie, ma polskiego Tutaj. :P/

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #143 dnia: Lutego 26, 2013, 18:49:20 »
    Ja nigdy nie mam xD

Mundury bardzo podobne, nie wiem czy cos sie wlasciwie tam zmienilo :P ale widze ze macie inna flage, ale bardzo fajnie to wyglada
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #144 dnia: Lutego 26, 2013, 19:37:37 »
    Jest kilka małych zmian, z resztą mundury 14stki nie odbiegają bardzo od tych z NW. Jak już Patryk wspomniał, jest to tylko wersja beta. Parę innych jednostek również zostało zmodyfikowanych, ale to nic w porównaniu z nową muzyką graną przez trębacza ;)
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Gvozdziu

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #145 dnia: Lutego 26, 2013, 20:34:10 »
    Taaa ;p wlasnie slyszalem ze trebacz gra figo fagot ;)

"Armia baranów, dowodzonych przez lwa jest silniejsza od armii lwów dowodzonych przez barana."- Napoleon Bonaparte

"Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych." - Napoleon Bonaparte

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #146 dnia: Lutego 26, 2013, 21:50:59 »
    Taaa ;p wlasnie slyszalem ze trebacz gra figo fagot ;)
    Prędzej czy później każdy zmienia swoje gusta muzyczne :)

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #147 dnia: Lutego 27, 2013, 22:24:38 »
    Dzisiaj koalicja 14. Pułku Kirasjerów, 75e Régiment d’Infanterie de Ligne, 8.Leib-Grenadier-Regiment oraz 60th Royal American Regiment of Foot pokonała IVe Corps d’Armée Française, w którym znajdują się takie regimenty jak: 45e Régiment de Ligne, 2e Régiment de Grenadier de la Garde, 5e Régiment de Voltigeurs de la Garde, 9e Régiment d’Artillerie oraz 7e Régiment de Hussards. Mimo wysokiego wyniku (6:0), walka była bardzo zacięta. Nie udało by się nam wygrać gdyby nie dobra współpraca regimentów.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2013, 22:38:49 wysłana przez Patrykus »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #148 dnia: Lutego 27, 2013, 23:22:29 »
    ...i 20 ludzi wiecej ;P ale i tak wierze, ze dobrze graliscie :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #149 dnia: Lutego 28, 2013, 00:55:36 »
    Ta liczba stopniowo się zmieniała wraz z upływem rund, poradzono sobie w ten sposób, że nasze pułki piechoty brały po 2 muzyków i chorążego ;) Jednak siła ognia była wyrównana, a przewagę zyskiwaliśmy świetna grą artylerii i szarżami kawalerii ze wsparciem piechoty. Główny organizator bitwy powiedział mi na osobności, że IV Korpus od około roku tak nie przegrał, byli dość załamani, ale nasze stosunki i nastawienie do regimentów walczących przeciwko nam, a zwłaszcza 7e nie uległy zmianie. Ogółem dość ciekawie jest "podbijać świat"( na małą skalę i tylko wirtualnie, ale wygrane bitwy przez polskie pułki poprawiają nasz wizerunek za granicą).
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.