Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][14pk] 14. Pułk Kirasjerów 2012-2016  (Przeczytany 102999 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: [Napoleonic Wars][14pk]14. Pułk Kirasjerów
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 11, 2013, 10:17:54 »
    Głębiny głębin? Myślałem nad tym by zacząć z Tobą dyskusję, ale zauważyłem, że to nie ma żadnego sensu. To co piszesz jest tak śmieszne, że chyba nawet Tavington zaczął by cię trollować.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 11, 2013, 10:19:05 »
    Luca,Luca ty spinaczu.Sięgnij do majtek i sprawdź czy coś tam jest jeśli nie potrafisz przeżyć że inne pułki w przeciwieństwie do twoich tworów coś osiągają.Już Pifcio był lepszy...

Jesteś taki odważny, dobrze wychowany i potrafisz dyskutować, że dam ci w podziwie +25 ostrzeżeń. / ^ IvE
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2013, 15:14:57 wysłana przez ^IvE »

(click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 11, 2013, 10:21:10 »
    Czy znajdzie się tu choć jedna osoba, która prezentuje choćby przeciętny poziom intelektualny, z którą będzie można porozmawiać? Prosiłbym takową o kontakt, dyskusji na takim poziomie prowadzić nie mam zamiaru...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 11, 2013, 10:22:33 »
    Brakiem logiki i przemyślenia swoich wypowiedzi sam do tego doprowadziłeś.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 11, 2013, 10:24:40 »
    Dobra Lucuś jeśli nie potrafisz przedstawić sensownych argumentów aby poprzeć swoją tezę co do niszczenia polskiej sceny przez 14pk to proszę cię zaprzestań swoich postów a najlepiej zakop się w swojej piaskownicy.Tylko pierwsze znajdź łopatkę którą rzuciłeś w czternastkę.

Coraz lepiej.. kolejne +25, może się kiedyś nauczysz co to kultura wypowiedzi /^IvE
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2013, 15:16:45 wysłana przez ^IvE »

(click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 11, 2013, 10:31:24 »
    Dyskusja na ten temat? Ehh, poświęcę się.
    Uniknąć sytuacji w których cały regiment pada pozwala myślenie i uczenie się na błędach
    1.Nie szarżuj pod górę.
    2.Nie flankuj 2km od starcia, trzymaj się swoich. (Do cb Baldwin)
    3.Kiedy kawaleria szarżuje, nie zbijaj się w kupę.
    4.Szarżuj ze strzałem, o ile to możliwe.

Te kilka zasad, oraz poprawianie skilla swoich podopiecznych, pozwala ci walczyć z innymi regimentami jak równy z równym, grać taktycznie, oraz współpracować z innymi regimentami. Myślisz, że my od zawsze byliśmy tak dobrą kawalerią? Nie, to wspólna praca, nauka na błędach oraz wynikająca z tego oraz napędzająca zabawa pozwoliła nam się doskonalić. Nie gadaj, że w tej chwili gra to jest wyrzynanka, bo to tylko wywołuje śmiech i politowanie. Regiment wymaga trochę czasu, energii, i inwencji twórczej. To że tobie/wam nie idzie teraz, a kiedyś owszem, nie znaczy że wszystko zeszło na psy, tylko że gracze, a może bardziej prawdopodobne, kadra oficerska została w tyle.

Ufff, koniec

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 11, 2013, 10:34:03 »
    hehe... Ale z Was mądre ludzie. Chyba mało kto zrozumiał co on napisał. W pełni popieram Lucę, przecież mu chodzi o to CZY 14pk nie może po bitwie napisać np. sprawozdania jak było, co źle zrobili itp. (to tylko przykład), a nie tylko pisać wygraliśmy z nimi i z nimi, zajęło nam to tylko 15min są to największe cioty z jakimi graliśmy. Tak z Waszych słów wynika właśnie coś takiego, przepełnia Was pycha. Może zacznijcie też dostrzegać inne rzeczy poza cyt. "Dwoma cyferkami".

@Up: Luca nigdzie nie wspomniał, że mu nie idzie. To wy próbujecie wmówić to każdej innej społeczności by tylko ją wyzwać i udowodnić tymi dwoma cyferkami, że to właśnie wy jesteście lepsi. (patrz stronę wcześniej).

Pozdrawiam.

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 11, 2013, 10:37:13 »
    Mistrz interpretacji.
    14pk nieraz pisze krótkie podsumowanie po bitwia. Luca poruszył wiele tematów, nie tylko 2 cyferki.
    A Ty w Kohu jakie raporty piszesz, a sorry, pisałeś?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 11, 2013, 10:42:14 »
    K***a zy naprawdę już nie uczą czytania ze zrozumieniem w pierwszej klasie szkoły podstawowej? Czy rozmawiam po prostu z osobami, które tego etapu swojej edukacji jeszcze nie zakończyły? Gdzie ja was proszę o porady taktyczne? Gdzie mówię, że Czwórka sobie na bitwach nie radzi? Skoro nie zrozumieliście to zacytuję jeszcze raz swoją pierwszą wypowiedź, może ponowne jej przeczytanie spowoduje, ze zaczniecie pojmować o czym piszę.

Pozwolicie, że wykorzystam ten temat na trochę moich osobistych przemyśleń ale poniekąd sprowokowanych postami Patrykusa.

Zacząłem się zastanawiać ostatnio czemu tak bardzo nie chce mi się już przychodzić na bitwy i wcale nie jest to spowodowane zniechęceniem do gry czy znudzeniem. Po prostu wścieka mnie jak parę osób potrafi zepsuć mi całą przyjemność sprowadzając moją rozrywkę do paru dwóch cyferek rozdzielonych dwukropkiem...

To co stało się z bitwami liniowymi, z tymi oczekiwanymi przez cały tydzień wydarzeniami woła po prostu o pomstę do nieba. Kiedyś liczyła się dobra zabawa, współpraca i ta odrobina dyscypliny, której w żadnej innej grze nie odczujesz. Teraz? Teraz najważniejszy staje się wynik... Fajnie, że pojawiają się sprawozdania z bitew ale czemu sprowadzone są do cyferek i nic nieznaczącego screena? Czemu najważniejsze stają się tzw. "fragi" i to kogo "roznieśliśmy"? Wybaczcie ale bardzo specyficzny sposób gry, sprowadziliście takim zachowaniem do gówniarskiej rąbanki...

Pamiętam jak na bitwach okazywało się szacunek innym graczom, teraz niestety już tego brak. Kiedyś idąc do szarży, nawet na okopanego przeciwnika miałem pewność, że on tą szarżę przyjmie, nie wypali mi w twarz i wycofa się, jak dzieje się to teraz. Kiedyś kawaleria dla samej frajdy dawała piechocie ustawiać różne formacje do odparcia szarży, teraz byleby wpaść i nasiekać jak najwięcej wrogów. Kiedyś runda trwała i 45 minut, bo pułki manewrowały, wymieniały się pozycjami, teraz? jak pogramy 15 minut to jest dobrze... Czy macie pojęcie w ogóle, że salutowało się wrogiego generała jak przejeżdżał obok w czasie bitwy a oddział nie był zaangażowany w walkę?

I na te wszystkie zapomniane zwyczaje, na zatracona tradycje i klimat nakładacie jeszcze kłótnię pt: "kto jest lepszy?" Chciałbym tu serdecznie podziękować całemu Pułkowi Kirasjerów za skuteczne zniechęcenie mnie do gry. Uświadomiłem sobie, że to właśnie wasze "group fightingowe" podejście zabiło to co w MM Modzie było najpiękniejsze. Piszę to jako osoba zupełnie prywatna, nie mam zamiaru wszczynać kłótni, ale to dzięki wam, długo jeszcze nie zawitam na bitwę na NW. I proszę was, macie zamiar dalej taki poziom reprezentować, idźcie na serwery duelowe, nie psujcie przyjemności z gry innym...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 11, 2013, 10:48:43 »
    Mistrz interpretacji.
    14pk nieraz pisze krótkie podsumowanie po bitwia. Luca poruszył wiele tematów, nie tylko 2 cyferki.
    A Ty w Kohu jakie raporty piszesz, a sorry, pisałeś?

W KoH nie pisze raportów bo nie ma takowej potrzeby. Jeżeli będę ogłaszał jakikolwiek mecz na Tawernie to nie omieszkam takowego raportu napisać.

Fakt 14pk pisze podsumowania: "Zajęło nam to 15min :D"

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Lutego 11, 2013, 10:50:39 »
    A 14pk ma potrzebę?

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #116 dnia: Lutego 11, 2013, 10:52:03 »
    Tak to jest kiedy dyskutuje się z osobami, które traktują regiment jako klan, który na celu ma mieć najlepsze wyniki na bitwach. Okej. Każdy chce wygrywać, ale niech to się nie staje najważniejsza celem owego regimentu. Chciałbym widzieć na polskiej scenie regiment na wzór 5th KGL gdzie tak samo nie obchodzi ich wynik bitwy ale sama bitwa na której byli (np. dlatego ostatnio nie graja bitew 1vs1). Trzymają w swoim pułku dyscyplinę i odwzorowanie historyczne - Ja najbardziej opierałbym się na tych dwóch punktach. Więc nie mam innego wyboru jak tylko poprzeć Luce w tej sprawie.

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 11, 2013, 10:53:57 »
    Udowodnij że 14pk nie ma dyscypliny i odwzorowania historycznego.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 11, 2013, 10:55:02 »
    Odczep się już

Twoje "cyferki" wyglądają następująco:
    Dzisiaj rozegraliśmy conquest organizowany przez 75e. Brały w nim udział takie regimenty jak np. 7e (najlepszy regiment lekkiej kawalerii na NW) oraz 2e. Po długiej oraz wyczerpującej walce, nasz przeciwnik grający Prusakami obronił 3 flagi (zabrakło nam jednej do zwycięstwa) pomimo doskonałego zgrania drużyny Francuskiej na wskutek czego, nasi przeciwnicy odnieśli większe straty.

Nasza pierwsza drużyna zajęła pierwsze miejsce podczas turnieju kawaleryjskiego organizowanego przez K.K-A. W evencie wzięły udział wszystkie liczące się regimenty kawalerii. Pokonaliśmy m.in takie drużyny jak 7e Hussards oraz 7th hussars. Pomściliśmy przy okazji naszych kolegów z 1ps-u ukrywających się pod tagiem KOP.

Dnia 08.12.2012 rozegraliśmy mecz turniejowy z 45e.
    Walka była zacięta, lecz udało nam się wywalczyć zwycięstwo. Jak na razie w tym prestiżowym turnieju dotarliśmy do półfinału.

Jedna rzecz raczej wyjaśniona.

2 akapit, odpowiedziałem na niego w poprzednim poście. Zmuszenie do intensywniejszego myślenia taktycznego oraz brak salutowania nie uważam za duży problem.

3 akapit
    Im lepszy regiment, tym bardziej jest znany i dzięki temu ma wstęp na lepsze liniówki. Dzięki takiemu otrąbieniu naszego sukcesu na cav gf zyskaliśmy dostęp i (jak na razie) stałe miejsce na liniówkach 91st. Mamy absolutne prawo do informowania ogółu, że wygraliśmy, i że jesteśmy lepsi, dzięki czemu uczęszczamy na takie liniówki jw.

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 11, 2013, 10:59:28 »
    Udowodnij że 14pk nie ma dyscypliny i odwzorowania historycznego.

Przypomnę słowa Wardera:
    "Dyscyplina w regimentach kawalerii nie jest potrzebna - Ważne żeby siedzieli cicho na bitwie."