Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze własne państewka :)  (Przeczytany 20728 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Nasze własne państewka :)
    « Odpowiedź #45 dnia: Października 20, 2008, 22:17:29 »
    Raczej dopiero gdy wyjdzie module system (o czym zresztą wspomina TheMageLord w zlinkowanym przeze mnie poście). Wtedy to będzie banalna sprawa.

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Października 23, 2008, 20:34:29 »
    Zacząłem grąc w m&b tydzień temu i stwierdziłem że to super gra :D Przed właściwą rozgrywką zrobiłem sobie postać i zacząłem grać na kodach by sprawdzić możliwości gry (mam taki nawyk :)) Dołączyłem do Vaegirów lecz gdy po podbiciu 3zamków i 2 miast nie dostałem NIC, odszedłem od Vaegirów (miałem dobre stosunki z Yaroglekiem więc dał mi spokój gdy odszedłem) i wsparłem Bękarta. Teraz jednak chciałbym zobaczyć jak się rządzi samemu sobie... jak mogę to zrobić? Czy rebelię można stworzyć bez niczego? Zauważyłem że jak byłem bez frakcji to nie było możliwości "Zacznij oblężenie" więc jak mam zdobywać zamki?

Deadalus - można zrobić tak by po podbiciu zamku automatycznie pojawiały się w nim oddziały żołnierzy? (zauważyłem że jak powiem bękartowi żeby przekazał zamek jakiemuś lordowi to automatycznie pojawiają się jego obrońcy)

I jedno pytanie niedotyczące tematu - Dlaczego mój koń tak wolno jedzie? Czy to dlatego że mam łuk,miecz i lance jednocześnie? Strażnicy Karawany jeżdżą dużo szybciej niż ja, co więcej Matylda (którą uzbroiłem w ciężką zbroję i ciężkiego konia) także jeździ szybciej. Jeśli to ma znaczenie to jeżdżę Rączym Koniem Bojowym.

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Października 23, 2008, 21:01:35 »
    Zacząłem grąc w m&b tydzień temu i stwierdziłem że to super gra :D Przed właściwą rozgrywką zrobiłem sobie postać i zacząłem grać na kodach by sprawdzić możliwości gry (mam taki nawyk :)) Dołączyłem do Vaegirów lecz gdy po podbiciu 3zamków i 2 miast nie dostałem NIC, odszedłem od Vaegirów (miałem dobre stosunki z Yaroglekiem więc dał mi spokój gdy odszedłem) i wsparłem Bękarta. Teraz jednak chciałbym zobaczyć jak się rządzi samemu sobie... jak mogę to zrobić? Czy rebelię można stworzyć bez niczego? Zauważyłem że jak byłem bez frakcji to nie było możliwości "Zacznij oblężenie" więc jak mam zdobywać zamki?

musisz zaatakować jakaś karawanę albo chłopków z danego państwa i stać się jego wrogiem wtedy pojawi sie opcja ataku na zamki i miasta i po zwycięstwie automatycznie będą twoje

Deadalus - można zrobić tak by po podbiciu zamku automatycznie pojawiały się w nim oddziały żołnierzy? (zauważyłem że jak powiem bękartowi żeby przekazał zamek jakiemuś lordowi to automatycznie pojawiają się jego obrońcy)

Nie. Jeśli jest to twój zamek to sam musisz go obsadzić ludźmi

I jedno pytanie niedotyczące tematu - Dlaczego mój koń tak wolno jedzie? Czy to dlatego że mam łuk,miecz i lance jednocześnie? Strażnicy Karawany jeżdżą dużo szybciej niż ja, co więcej Matylda (którą uzbroiłem w ciężką zbroję i ciężkiego konia) także jeździ szybciej. Jeśli to ma znaczenie to jeżdżę Rączym Koniem Bojowym.

To znaczne zwolnienie? Może ten twój koń jest Lame czyli po przejściach? wtedy wymień go na zdrowego. Konie bojowe są z reguły nieco wolniejsze od zwykłych koników na których zazwyczaj jeżdżą chociażby strażnicy karawany. Z drugiej strony ja też zauważam że moi kawalerzyści jakby nieznacznie szczególnie na starcie sa szybsi moze komputer potrafi poprostu wycisnąć z nich maxa możliwości, wybiera lepszy teren itd.

Uporządkowałem Ci tego posta, bo dłuższą chwilę zajęło mi połapanie się, że coś napisałeś, a nie tylko cytat wrzuciłeś
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2008, 22:51:04 wysłana przez Arcylisz »

Offline Markoncinio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Października 24, 2008, 08:14:44 »
    to kwestia konia ja mam raczego rumaka i zawsze jestem sam daleko z przodu

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 17, 2008, 10:24:56 »
    Mam takie pytanie do Was. Gram juz jakiś czas i w kwestii porównania na jakim jesteście poziomie i jednocześnie ile macie zamków, miast, wiosek...Pytanie dotyczy porównania, żebym czegoś nie robił za wolno w grze, ani żeby mi coś umykało...w mojej sytuacji mam 27 lvl, 1 zamek, 2 wioski....dzięki z góry

Offline jimmypi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 18, 2008, 15:23:54 »
    Witam!
    Przeglądałem sobie forum jako gość, ale ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie, postanowiłem je zadać.
    W M&B mam obecnie rebelię dla Valdyma Bękarta. Podbiłem całych Vaegirów oraz Nordów przy okazji. Po mojej stronie mam 9 lordów. W momencie podbicia ostatniego miasta Vaegirów, myślałem, że wątek rebelii się zakończy, natrafiłem jednak na posta:

... koniec rebelii jest w tedy, gdy wszystkie włości dawnej frakcji będą miały nowych właścicieli, a lordowie, którzy nie chcieli przyłączyć się do ciebie zostaną pokonani. W tedy automatycznie pretendent do tronu przemówi do Ciebie...

Od czasu podbicia ostatniej posiadłości frakcji pretendent do tytułu nie przemówił, a minęło kilka miesięcy =). W rozmowie z nim o postępach, mówi, że "wróg nie ma żadnych posiadłości, ale jeszcze się jakoś trzyma..." Jak zakończyć tę misję? Gdzie znajdę pozostałych w takim razie lordów, czy samego króla(nie przyłączyli się do innych frakcji, bo vaegirów nie została wyeliminowana)? Jeden z zielonych lordów gdzieś mi przy okazji spalił wioskę, ale udało mi się go rozjechać w bitwie, niestety uciekł.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 18, 2008, 16:30:32 »
    Gram...grałem sobie Nordami....zdobyłem ze 4 zamki, 2 miasta, rozbiłem kilkanaście armii wroga i szlak mnie trafia, bo ten mój "król" dał mi tylko jeden zamek na odludziu....nie ma co od dzisiaj gramy jako rebeliant:) mam nadzieje, że poziom trudności gry za bardzo nie podskoczy....

Offline Markoncinio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 18, 2008, 17:35:23 »
    musisz porozmawiać z każdym lordem i spróbować go przekonać a jak nie bezie chciał to wiesz sam co robić

Offline kamil1724

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 22, 2008, 22:05:19 »
    Mam do was takie pytanie wiem że głupie ale jestem nowym graczem M&B.

Jeśli zostaje Wasalem w Królestwie Narodów to mogę mieć jakiś inny tytuł niż Wasal?Np. Lord czy coś w tym rodzaju ? :)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 22, 2008, 22:22:23 »
    Mam do was takie pytanie wiem że głupie ale jestem nowym graczem M&B.

Jeśli zostaje Wasalem w Królestwie Narodów to mogę mieć jakiś inny tytuł niż Wasal?Np. Lord czy coś w tym rodzaju ? :)

Nie. Możesz być tylko wasalem. Ani królem, ani chłopem.

Offline kamil1724

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Listopada 23, 2008, 09:06:36 »
    A Marszałkiem ? I jeśli tak to jak do tego dążyć ?

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Listopada 23, 2008, 12:27:34 »
    Wesal to to samo co lord ( przynajmniej tak mi sie zdaje ) Więc w imieniu napisz sobie Lord ktoś tam i po sprawie ;)

Offline jackson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Listopada 27, 2008, 20:54:04 »

Mam tylko jedną dobrą radę dla tych wszystkich, co są jeszcze w rebelii: NIE KOŃCZCIE TEJ MISJI.
    Jeśli rebelia się skończy, a nowy król dojdzie do władzy, stracicie pozycję suwerena (a także marszałka, chyba) i nie będziecie mieli tyle włości co przedtem, i władzy politycznej.

Pokonałem wszystich Swadiaków w rebeli (robiłem dla Issoli). Ona wróciła do Suno mam wszystkie terenu dawnej Swadii, innych lordów nie ma... ale nie moge skończyc questa: Rebelia. Czemu? Poradzi ktoś jak to ukończyc? Byłem u niej w Suno i nie moge go skończyć.

PS. nie wiem czy jest taki wątek ale napisze tutaj:
    w menu gry na puplicie mam version 1.011 a w menu gry normalnie 1.003. Czemu?

Offline bercikzmc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Listopada 30, 2008, 11:07:56 »
    No tak ale jak mogę dostac swoje własne miasto lub zamek. Gram z Nordami i z tą frakcją mam już +75 przyjaźni! Może jakieś porady.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Listopada 30, 2008, 13:18:35 »
    No tak ale jak mogę dostac swoje własne miasto lub zamek. Gram z Nordami i z tą frakcją mam już +75 przyjaźni! Może jakieś porady.

To chyba jest logiczne, że trzeba takie włości podbić siłą. Nikt Ci nie da nic za darmo (no, może oprócz startowej, zabitej dechami wioski). Wioski przeważnie są połączone z zamkami (po jedną) i miastami (po trzy), więc nie da się podbijać samych wiosek.