Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze własne państewka :)  (Przeczytany 20686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nasze własne państewka :)
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 12, 2008, 08:42:11 »
    Czyli jeżeli chce rządzić państwem - muszę przyłączyć się do danego miasta, następnie podczas gdy zdobędę jakiś zamek/miasto muszę poprosić króla aby mi je dał, gdy odmówi muszę zerwać moją przysięgę i wtedy będę rebeliantem, tak ? Gdy już jestem rebeliantem co muszę dalej robić żeby mieć pod sobą własnych lordów ?

Ehh, przeczytaj ten temat jeszcze raz uważnie a zrozumiesz, że nie tylko tak.
    Możesz również (co jest łatwiejsze) znaleźć następcę tronu jakiejś frakcji i razem z nim wywołać bunt). Wtedy właśnie będziesz mógł rekrutować nowych lordów z tej frakcji.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 23, 2008, 17:20:30 »
    A bez tego nie da się chyba rekrutować lordów do siebie prawda?
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 23, 2008, 17:27:45 »
    Nikt nie uzna zwykłego łowcy przygódza swojego króla. Podróżny ładnie to tłumaczy. ;)

Emil, to jak kończy się tą misję? Przez rozmowę, czy automatycznie po podbiciu całego dawnego królestwa? Pytam, bo chcę sobie porządzić trochę wykorzystując któregoś z kandydatów do tronu.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 23, 2008, 17:32:47 »
    O ile pamiętam, koniec rebelii jest w tedy, gdy wszystkie włości dawnej frakcji będą miały nowych właścicieli, a lordowie, którzy nie chcieli przyłączyć się do ciebie zostaną pokonani. W tedy automatycznie pretendent do tronu przemówi do Ciebie, opuści Twoją drużynę i skończy się balanga, a zacznie znów harowanie jak wół ;/
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2008, 17:38:09 wysłana przez Emil »

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 23, 2008, 17:55:25 »
    No i to jest właśnie dla mnie bez sensu. Wiem bo wykonałem to zadanie w wersji 0.960 dla Dustum Chana. Ciekawe czy w wersji 1.003 będzie jakaś zmiana co do tejże sytuacji.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 23, 2008, 18:42:10 »
    No i to jest właśnie dla mnie bez sensu. Wiem bo wykonałem to zadanie w wersji 0.960 dla Dustum Chana. Ciekawe czy w wersji 1.003 będzie jakaś zmiana co do tejże sytuacji.

Ehh, kiedy się obudziłeś? Wersja 1.03 dawno już jest i można samemu sie przekonać, ze nie ma ŻADNYCH zmian. I co jest "właściwie bez sensu" dla ciebie? Rebelia? Na przyszłość, wyrażaj się jaśniej.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 23, 2008, 21:53:51 »
    Bez sensu jest dla mnie to że nie można mieć własnej frakcji, tylko i wyłącznie dla siebie. Mam nadzieję że wyraziłem się jasno bo widze że niektórzy mają problemy z interpretacją.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 23, 2008, 22:38:56 »
    Bez sensu jest dla mnie to że nie można mieć własnej frakcji, tylko i wyłącznie dla siebie. Mam nadzieję że wyraziłem się jasno bo widze że niektórzy mają problemy z interpretacją.

Jak to nie można? Proszę bardzo: idź i podbijaj zamki i miasta, powodzenia! O ile nie jesteś wasalem żadnej z frakcji, sam jesteś sobie panem i władcą. Problem polega tylko na tym, ze tak jest o wiele trudniej, ale na upartego i to się da zrobić. No cóż, takie życie (w grze).

I nie mam problemów z interpretacją, pod warunkiem, że ktoś nie pisze jedno-zdaniówek, "jak niektórzy". Przeciwnie. Czasami coś nad-interpretuję, ale nieważne.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2008, 22:40:30 wysłana przez Emil »

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 24, 2008, 01:35:38 »
    A ciekawe co by było jakby się całą frakcje samemu przejeło. Mam tu na myśli lordów podbitej frakcji. Co by z nimi było?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 24, 2008, 15:03:41 »
    Ponoć przechodzą do innych frakcji, ale głowy za to nie dam.

Mnie się marzy możliwość mianowania towarzyszy lordami, by prowadzili własne oddziały i pomagali nam utrzymać nasze państewko, skoro inni lordowie nie chcą się podporządkować. Taki Bunduk na czele własnej armii rhodockiej, albo Matylda plądrująca wraże wioski wraz ze swoją ekipą huskarlów... Jeśli nikt po ukazaniu się nowego "module system" czegoś takiego nie zrobi, to sam się za to wezmę. :P

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 24, 2008, 16:29:04 »
    I to byłby świetny pomysł. Sam na początku gry myślałem że tak będzie. Może niedługo wyjdą jakieś patche ulepszające tą gre.

Offline Knight

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 25, 2008, 16:01:30 »
    Witam jestem nowy na tym forum i mam kilka pytań dotyczących rebelii a więc
    -Co mam zrobić by inni lordowie dołanczali się do rebelii ?
    -Co decyduje o tym że lordowie się przyłączom ?
    -Co zrobić by wygrać rebelię ?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 25, 2008, 16:11:08 »
    Otóż lordowie mogą sie do ciebie przyłączyć tylko wtedy, gdy będziesz pomagał pretendentowi do tronu. Jeżeli chcesz, by do Ciebie dołączali musisz poprostu do nich zagadać i podać argument, który sie im spodoba. Nie pamiętam co decyduje o przyłączeniu się danego lorda do frakcji, może wielkośc twojego państwa? Aby wygrać rebeli musisz zniszczyć frakcje. W zasadzie nie wiem czy nie wystarczy przejęcie wszystkich miast i zamków, ale mi się nigdy nie chciało wygrywać rebelii, więc pytaj innych.
    Acha zamiast pytać innych możesz poprostu użyć opcji "szukaj".... podobno nie gryzie, a napewno okaże sie pomocna, bo ten temat był wałkowany, wałkowany, a potem wałkowany i jeszcze raz zwałkowany, a na koniec ktoś go zwałkował tak poprostu ;).
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 25, 2008, 18:03:19 »
    To czy ktoś dołączy do ciebie zależy przede wszystkim od tego jak bardzo się lubicie z danym lordem. Jak masz z jakimś na minus to rzadko będziesz w stanie przekonać go do siebie. No i jeszcze reputacja odgrywa dużą rolę. Jak będziesz miał tylko z 200 to powiedzą że jesteś za cienki w uszach i już ;p

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 25, 2008, 18:13:30 »
    To czy ktoś dołączy do ciebie zależy przede wszystkim od tego jak bardzo się lubicie z danym lordem. Jak masz z jakimś na minus to rzadko będziesz w stanie przekonać go do siebie. No i jeszcze reputacja odgrywa dużą rolę. Jak będziesz miał tylko z 200 to powiedzą że jesteś za cienki w uszach i już ;p

Hmm, oj chyba nie to odgrywa największą role.
    W trakcie rebelii, by przekonać jakiegoś lorda do własnych racji, przede wszystkim trzeba na nim użyć właściwego argumentu z dostępnych. Relacje nie mają najmniejszego znaczenia. Przecież lord nie dołącza do Ciebie, tylko do pretendenta, i właśnie nim trzeba lordowi zaimponować.