Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze własne państewka :)  (Przeczytany 20684 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diabolcio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nasze własne państewka :)
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 30, 2008, 20:25:23 »
    Wiadomo już co zrobić by będąc samemu w rebelii, werbować lordów?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 30, 2008, 20:45:00 »
    Ściągnąć moda armed rebelance :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 30, 2008, 21:32:12 »
    Lub Age Of Machinery. Można tam werbować lordów, dawać im włości, werbować inżynierów, budować machiny. Przy rebelii, do gry dodaje się nowych lordów (m.in. Lord Shulk) i po jakimś czasie występuje komunikat, że np. Lord Schulk opuszcza neutralność i dołącza do np. Królestwa Jelkali.
    Żeby wywołać rebelię wystarczy przyjąć jeden zamek.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 04, 2008, 21:13:42 »
    A ja jestem lordem u Khergitów nie mam zadnego lenna i za cholerę nie moge pchnąć akcji do przodu (nie wymawiając przy okazji służby u Sanjar Chana) Ot zagadka !

Nawet mam w niewoli Harlusa Króla Swadów ale nic mi po nim bo płacą za niego jak za 5 średnich kobył ! A NIECH GNIJE WIEPRZ W NIEWOLI ! :)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 08, 2008, 23:22:12 »
    Ja jestem lordem i marszalkiem u Rhodoków. Mam tylko 1 zamek i 2 wioski. Ostatnio zdobylismy miasto ale krol nie chcial mi go dac bo niby juz mam wlosci. Czy mam w ogole szanse na dostanie jeszcze czegos, szczegolnie miasta?

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 08, 2008, 23:29:34 »
    Nie wiem czy to komuś pomoże, ale widzę że macie problemy z posiadłościami, a raczej ich niedoborem.

Na wcześniejszej postaci dostałem wiochę, a pewien czas później dostałem zamek + drugą wioseczkę, mimo że ani razu nie byłem w tamtych okolicach :D (jak widać można mieć więcej)

Obecnie dostałem wioskę, zdobyłem sobie zamek (dostałem), a następnie miasto, które również król dał mi na własność. Takim sposobem mam miasto, zamek i 2 wioski, oraz tytuł marszałka :P

Jeśli wszyscy lordowie mają posiadłości, to potem król zaczyna dawać kolejne, tak by każdy miał po równo.

Nie wiem czy to nowość czy nie, ale przynajmniej se napisałem, ot co :D

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 10, 2008, 20:00:06 »
    Kurde, a co to demokracja czy monarchia? :) Ja jestem marszalkiem, mam najwiecej reputacji, duzy honor bo wypuszczalem lordow, wiec ja powinienem dostawac wszystko :P

Offline adi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:14:45 »
    Mam pytanie postanowiłem wywołać rebelię moja sytuacja wygląda w następujący sposób  mam 1 zamek i 1 miasto nie mam wasali

Problem tkwi jak najmować wasali bo jak złoże przysięgę issoli to wygląda tak że jestem wasalem tej leady.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:22:07 »
    Nie możesz najmować wasali, jeżeli jesteś rebeliantem. Gdy postanowisz pomóc pretendentowi, to otrzymasz możliwość przekupywania lordów państwa, w którym się zbuntowałeś. Jeżeli złożysz przysięgę Isoli, to i tak ma ona mało do gadania, bo to Ty rozdajesz posiadłosci, przekupujesz lordów, organizujesz wyprawy i zlecasz misje lordom. Ty jesteś faktycznym władcą państwa, a Isola tylko na papierku.

ps. czemu pisałeś dwa posty?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline adi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:39:10 »
    Bardzo dziękuję za odpowiedź a 2 posta napisałem nie chcący

Offline Biały Wilk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 25, 2009, 14:33:21 »
    chciałbym odświeżyć temat bo ostatnią jestem dość niewygodnej sytuacji
    a wygląda to tak:
    Znudziło mi sie życię na sznurku wobec króla Nordów więc tak se pomyślałem że Rodocy są w kryzysie i to jest najlepsza pora na rebelie
    pogadałem więc z kilkoma gostkami i ostatecznie wybuchła rebelia
    wszystko Szło po myśli dopóki wszystkie kraje nie wypowiedziały mi wojny.Tłumacząc się że kraj bez króla którym żądze nie znajdzie pokoju w tym kraju
    ok więc wybuchła walka na 4 fronty.Czas nagli by zacząć rekrutować wasali no i tu primo 2 problem
    znalazłem jednego lorda z 3 ludzikami a ten mi tu focha strzela żebym spadał bo jego olbrzymia armia mnie pokona ;/
    rozwaliłem go i schwytałem do niewoli i trach kolejny problem
    W więzieniu w Mieśćie gdy z nim gadałem żeby do mnie dołączył występował dziwny bug
    najpierw powiedział żebym szedł do diabła a potem chat zrobil sie czerwony od error i sie zgodził ;/<chcialem dac screena ale gdzieś sie zapodział>
    problem w tym że siedzi w więzieniu i nie moge go wypuścić
    musze dać sie pokonać jakimś bandytom itp
    ostatecznie jestem atakowany ze wszystkich stron z ogromnym terytorium do obrony i 2 wasalami w kiciu
    efekt?loading ostatniego save gdzie bylem po dobrej stronie mocy

Offline metalfun666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Października 04, 2009, 17:19:30 »
    Ja w Mount & Blade grać będę dopiero za kilka dni, ale jeżeli przyjdzie mi założyć własne państewko, to mam pytanie. Kim być lepiej? Marszałkiem, czy królem? Co należy do obowiązków króla, a co do obowiązków marszałka?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Października 04, 2009, 19:07:33 »
    Jeśli chcesz być królem: Polecam mod SoD. A co do obowiązków króla to... Organizowanie wypraw wojennych, obrony własnego państwa, zdobywanie nowych terenów dla państwa oraz zawieranie sojuszy/wypowiadanie wojen. Jako marszałka to: Organizowanie wypraw wojennych, obrony własnego państwa[Pomaganie w tym królowi].

Offline ][_, ([]) ][_,

• Użytkownik
    • SWADIA 4 EVER
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 08, 2010, 17:46:29 »
    Ja właśnie jestem marszałkiem i nie wiem jak wypowiedzieć wojnę / zawrzeć pokój mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić i 2 pytanie rozwaliłem rhodów nie mają ani jednej pośadłości i jeszcze nie dostałem komunikatu o ich wyeliminowaniu.