Strzelec bardzo ładnie odwzorowany, ale czy na pewno miał on łuk bloczkowy? Sam nie mam pojęcia, bo w Heroes'a III grałem nie za dużo, ale jakoś nie pasuje mi łuk nowoczesny do realiów moda.

Zgodnie z realiami moda ten łuk został wynaleziony przez Gelu :)
Czy Strzelcy nie powinni mieć przypadkiem krótkich mieczy zamiast sztyletów? o.O
Owszem, ale podstawowe krótkie miecze, które będą do kupienia w każdym sklepie będę robił na końcu. Z resztą to co widać na obrazku, który wrzucam w tym poście ciężko określić. Jednakże, jeżeli na screenach rozpoznacie jakiś element z Nativa, możecie być pewni, że zostanie zastąpiony :)
^^ I tak te ich łuki nie powstrzymają dobrej implozji :)
Strzelcy i wszelkiego rodzaju łucznicy mogą stanowić poważne zagrożenie dla maga. Nie ma on tarczy ani nawet porządnej zbroi, a jego czary rzecz jasna nie będą dorównywały zasięgiem długim łukom strzelców.
E tam, to jest fantasy, a łuk jest wykonany z magicznego drewna kompozytowego :)
Nie do końca fantasy, pokusiłbym się nawet o określenie Science-Fiction. W Might&Magic miało się okazje używać miotaczy laserowych, wszystko oczywiście ma swoje uzasadnienie w fabule, ale nie martwcie się - wzorujemy się głównie na H3, więc znacznie ograniczymy takie smaczki :)