Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220321 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1095 dnia: Listopada 19, 2012, 18:37:45 »
    Czy w tym momencie prac, można określić jaki jest procent wykonania moda?

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1096 dnia: Listopada 19, 2012, 20:41:01 »
    Tydzień do dwóch? Hm, to nawet nawet nie długo. Może ujawnicie to swoją kose lub coś o Kreeganach. Oj, szykuje się duża publikacja świetnych materiałów! Sam jestem bardzo ciekaw. Co prawda te pytanie miałem zadać jak skończycie mod , ale równie dobrze mogę to zrobić teraz. Czy będziecie po skończeniu prac ,, dopieszczać'' jak i kontynuować prace? wiem , iż to zależy od wolnego czasu jak i chęci ,ale gdy pytaliśmy o stwory większego kalibru jak i Loch to odpowiedzieliście może kiedyś. Te kiedyś będzie kontynuowane? Czy tylko skończycie mod i zamykacie sprawę jakby niby nic?

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #1097 dnia: Listopada 19, 2012, 20:52:45 »
    Tydzień do dwóch? Hm, to nawet nawet nie długo. Może ujawnicie to swoją kose lub coś o Kreeganach. Oj, szykuje się duża publikacja świetnych materiałów! Sam jestem bardzo ciekaw. Co prawda te pytanie miałem zadać jak skończycie mod , ale równie dobrze mogę to zrobić teraz. Czy będziecie po skończeniu prac ,, dopieszczać'' jak i kontynuować prace? wiem , iż to zależy od wolnego czasu jak i chęci ,ale gdy pytaliśmy o stwory większego kalibru jak i Loch to odpowiedzieliście może kiedyś. Te kiedyś będzie kontynuowane? Czy tylko skończycie mod i zamykacie sprawę jakby niby nic?

Zgaduje że Bugi na singlu będą więc tak czy siak będą musieli "dopieścić"

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1098 dnia: Listopada 19, 2012, 22:50:06 »

Czuję że będzie to coś grubego. :D
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #1099 dnia: Listopada 20, 2012, 08:13:19 »
    Czy w tym momencie prac, można określić jaki jest procent wykonania moda?
    Niestety, nie możemy się o to pokusić. Jeśli chodzi o fabułę, lokacje i dialogi to jesteśmy na razie na początkowym stadium prac, natomiast przy skryptach i modelach wygląda to znacznie lepiej.

Co prawda te pytanie miałem zadać jak skończycie mod , ale równie dobrze mogę to zrobić teraz. Czy będziecie po skończeniu prac ,, dopieszczać'' jak i kontynuować prace? wiem , iż to zależy od wolnego czasu jak i chęci ,ale gdy pytaliśmy o stwory większego kalibru jak i Loch to odpowiedzieliście może kiedyś. Te kiedyś będzie kontynuowane? Czy tylko skończycie mod i zamykacie sprawę jakby niby nic?
    To oczywiste, że nie uda nam się wszystkiego wyłapać i dopieścić na 100% wraz z wydaniem pierwszej wersji, z pewnością nie pozostawimy moda samemu sobie gdy już dojdziemy do tego punktu. Tak więc, pewnie będziemy wypuszczać kolejne wersje, coraz lepsze i coraz dokładniejsze.

Czuję że będzie to coś grubego. :D
    Coś na tyle grubego, że skłoniło nas do katowania się przez prawie miesiąc, aby utrzymać to w sekrecie przed wiernymi fanami i zrobić niespodziankę :P
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Psychol_DBC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1100 dnia: Listopada 21, 2012, 23:23:01 »
    Czekam z niecierpliwością i życzę powodzenia :) Szkoda tylko że nie dane będzie mi pograć krasnalem :P

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1101 dnia: Listopada 24, 2012, 17:58:11 »
    Przygotowałem dla Was w wolnej chwili pewien "bonusik" w postaci screenów, aby umilić oczekiwania na to co Wam niedługo pokażemy :)
    (click to show/hide)

Tak, jest to strzelec, jedna z jednostek neutralnych którymi miałem zająć się na końcu, aczkolwiek z powodu naszych planów co do ewentualnej, kolejnej niespodzianki postanowiłem zrobić go już teraz.

Pozdrawiam, Mr. Bio.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1102 dnia: Listopada 24, 2012, 19:37:34 »
    ^^ I tak te ich łuki nie powstrzymają dobrej implozji :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #1103 dnia: Listopada 24, 2012, 20:23:30 »
    Czy Strzelcy nie powinni mieć przypadkiem krótkich mieczy zamiast sztyletów? o.O

Kiedy grałem w oryginalnego Heroes of Might and Magic III mieli raczej krótkie miecze... ale cóż, oczywiście wiem, że wasz mod nie ma być w 100% idealnym odzwierciedleniem HOM&M III tylko waszą wizją :)

Po prostu chciałbym wiedzieć, czy ten strzelec jest już końcową wersją, czy będziecie jeszcze go modyfikować i poprawiać?
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1104 dnia: Listopada 24, 2012, 20:26:28 »
    Strzelec bardzo ładnie odwzorowany, ale czy na pewno miał on łuk bloczkowy? Sam nie mam pojęcia, bo w Heroes'a III grałem nie za dużo, ale jakoś nie pasuje mi łuk nowoczesny do realiów moda.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1105 dnia: Listopada 24, 2012, 20:38:53 »
    E tam, to jest fantasy, a łuk jest wykonany z magicznego drewna kompozytowego :)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1106 dnia: Listopada 24, 2012, 20:42:52 »

Strzelec bardzo ładnie odwzorowany, ale czy na pewno miał on łuk bloczkowy? Sam nie mam pojęcia, bo w Heroes'a III grałem nie za dużo, ale jakoś nie pasuje mi łuk nowoczesny do realiów moda.

Zgodnie z realiami moda ten łuk został wynaleziony przez Gelu :)

Czy Strzelcy nie powinni mieć przypadkiem krótkich mieczy zamiast sztyletów? o.O
    Owszem, ale podstawowe krótkie miecze, które będą do kupienia w każdym sklepie będę robił na końcu. Z resztą to co widać na obrazku, który wrzucam w tym poście ciężko określić. Jednakże, jeżeli na screenach rozpoznacie jakiś element z Nativa, możecie być pewni, że zostanie zastąpiony :)

^^ I tak te ich łuki nie powstrzymają dobrej implozji :)
    Strzelcy i wszelkiego rodzaju łucznicy mogą stanowić poważne zagrożenie dla maga. Nie ma on tarczy ani nawet porządnej zbroi, a jego czary rzecz jasna nie będą dorównywały zasięgiem długim łukom strzelców.

E tam, to jest fantasy, a łuk jest wykonany z magicznego drewna kompozytowego :)
    Nie do końca fantasy, pokusiłbym się nawet o określenie Science-Fiction. W Might&Magic miało się okazje używać miotaczy laserowych, wszystko oczywiście ma swoje uzasadnienie w fabule, ale nie martwcie się - wzorujemy się głównie na H3, więc znacznie ograniczymy takie smaczki :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1107 dnia: Listopada 25, 2012, 00:17:26 »
    Niestety nie grałem w żadną grę z serii(czy universum)... a teraz to byłoby ciężko ze względu na przyzwyczajenie do nowszych gier.

W każdym razie świetny łucznik, bo nie pochwaliłem :P

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #1108 dnia: Listopada 25, 2012, 08:14:57 »
    good job

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1109 dnia: Listopada 25, 2012, 18:15:08 »
    Skoro to jest bonusik to to ciekawe co jest pracą. Postać odtworzona dokładnie. Muszę powiedzieć ,że zamiast zwracać swoją uwagę na strzelca to zająłem się analizowanie łuku. Broń jest naprawdę piękna. Chyba pierwsze co zrobię w grze to zabiję strzelca i zabiorę mu łuk. Na pewno ci łucznicy narobią zamieszania na polu bitwy jak i trupów. Hah , to jest dziwne ,bo grałem dużo w Heroes III i nie zauważyłem nawet ,iż ten  Długi łuk(taką nadał mu nazwę jego wynalazca) posiada dwie a nawet trzy cięciwy. Jestem pełen podziwu. Będę czekał ten tydzień ,(jak mówiliście) na zasypanie nas waszymi materiałami i efektem prac. Gelu będzie ulepszać Tulerańskich łuczników i kuszników na strzelców? 
                   Pozdrawiam