Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220330 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 25, 2012, 00:57:31 »
    Z tego co na razie planujemy, to raczej nie przewiduję, żeby miały się pojawić wolnostojące budynki tego typu (może po za jakimiś kryjówkami bractwa strzelców, lub czegoś w tym rodzaju). Natomiast jeśli chodzi o pomysł kryjówki bandytów, która dostarczałaby ciekawych informacji o przeciwniku (tak jak miało to miejsce w heroes 3), to osobiście uważam, że byłby to ciekawy smaczek i pewnie pokusimy się o umieszczenie czegoś takiego w finalnej wersji moda, dzięki za pomysł i zaangażowanie. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 25, 2012, 08:25:43 »
     No, na pewno epicka była by walka w smoczej utopii i te skarby ^^ No, ale smoki... Choć walka w kryjówce cyklopów, hmm taka hołota rzucająca w nas głazami to też niecodzienne wydarzenie ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 25, 2012, 09:18:18 »
    Ale jakby były darmowe trupy, to mogłyby mieć na maksa chu**** miecze i zardzewiałe zbroje, oraz 20 hp :D, ale za to było by ich od dużo.

Będą te budynki co można w nich ulepszać jednostki :D?
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 25, 2012, 11:24:01 »
    Mam kolejne pytania ;p
    Jako turniej możecie zrobić takie walki jak na arenie w H4
    Czy trudno zrobić podwójnie strzelającą kusze?(dla ulepszonych strzelcówc i.t.p (Wydaje mi się że da się zrobić ponieważ w OiM byłe dwulufowe pistolety.
    Jak będzie z wampirami? Czy będą atakowały pazurami o zasięgu 2 na szkielety z mieczem o zasięgu 12?
    Co dzieje się z jedostkami po wskrzeszeniu czy zostają w armi czy znikają czy coś innego?
    Będzie możliwość kapitulacji??
    Jak będzie się odbywał atak jednorożca,cenatura na zamek? Będzie wchodził po drabine czy zmienicie strukture obleżeń?
    Jeśli będziemy mieli 100 liszy i 10 centaurow czy będą mieli zmiejszoną reputacje?
    Czy będzie ołtarz ofiarny? Tylko opcja exp za stworzenia
    Bedą statki, dziki?

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 25, 2012, 14:13:00 »
    Mam pytanie.
    Czy będzie awans jednostek np.: goblin -> hobgoblin, albo pikinier -> halabardnik?
    Było by to jepsze niż tak jak było to już napisane: szkielet -> wampir.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #185 dnia: Czerwca 25, 2012, 14:38:30 »
    No, na pewno epicka była by walka w smoczej utopii i te skarby ^^ No, ale smoki... Choć walka w kryjówce cyklopów, hmm taka hołota rzucająca w nas głazami to też niecodzienne wydarzenie ;)
    Niekoniecznie powinniście się spodziewać takich lokacji, ale może o parę krypt do spenetrowania się pokusimy. Przykro mi to mówić, ale w naszym modzie raczej nie będzie smoków. Cyklopy to już inna sprawa ;)

Ale jakby były darmowe trupy, to mogłyby mieć na maksa chu**** miecze i zardzewiałe zbroje, oraz 20 hp :D, ale za to było by ich od dużo.
    Będą te budynki co można w nich ulepszać jednostki :D?
    Nie ważne jak słabe byśmy trupy zrobili to i tak mroczni rycerze i lisze ożywiające poległych wojowników będą ich ratowały. Z resztą, tak jak już wspominał Devil_Imp, utrzymanie nieumarłej armii też powinno kosztować :)
    Ulepszanie jednostek zamierzamy zrobić klasycznie Mount&Blade'ową drogą. Mieliśmy na myśli raczej budynki typu gildia magów, bądź pchli targ.

Jako turniej możecie zrobić takie walki jak na arenie w H4
    Będę musiał znaleźć mojego H4 żeby przypomnieć sobie jak to tam wyglądało, ponieważ niestety nie pamiętam.
    Czy trudno zrobić podwójnie strzelającą kusze?(dla ulepszonych strzelcówc i.t.p (Wydaje mi się że da się zrobić ponieważ w OiM byłe dwulufowe pistolety.
    Na pomysł podwójnie strzelającej kuszy dla ulepszonych kuszników po prostu nie wpadliśmy :) A myślę, że powinniśmy, nie stanowi to wielkiego problemu.
    Jak będzie z wampirami? Czy będą atakowały pazurami o zasięgu 2 na szkielety z mieczem o zasięgu 12?
    Prawdopodobnie wampirom podrasujemy trochę zasięg tych pazurów, chociaż nadal pozostaje problem ich skuteczności przeciw kawalerii. Ten punkt będziemy musieli po prostu jeszcze przemyśleć.
    Co dzieje się z jedostkami po wskrzeszeniu czy zostają w armi czy znikają czy coś innego?
    Ożywione trupy raczej będą znikały po bitwie, inna sprawa natomiast z wskrzeszonymi jednostkami. Te zostaną w armii :)
    Będzie możliwość kapitulacji??
    System bitew będzie taki jak w M&B, więc i opcje będą podobne. Nie zamierzamy zagłębiać się w takie szczegóły, mam nadzieję, że nam to wybaczycie :)
    Jak będzie się odbywał atak jednorożca,cenatura na zamek? Będzie wchodził po drabine czy zmienicie strukture obleżeń?
    Z centaurami jak ze smokami, nie planujemy ich robić, a jednorożec może się pojawić tylko w formie wierzchowca, jeżeli jednak pokusimy się o zrobienie go jako jednostki, to niestety na oblężeniu będzie się zachowywał jak zwykły żołnierz. Ewentualnych zmian struktury oblężeń nie spodziewajcie się w becie.
    Jeśli będziemy mieli 100 liszy i 10 centaurow czy będą mieli zmiejszoną reputacje?
    Postaramy się aby taka armia traciła morale :)
    Czy będzie ołtarz ofiarny? Tylko opcja exp za stworzenia
    Ołtarz ofiarny... niestety nie będzie, nie uważam go za jakąś konieczność.
    Bedą statki, dziki?
    Dziki będą, a co za tym idzie i jednostka - knurzy jeździec, prawdopodobnie jako bandyta/najemnik. Statki nie są potrzebne w modzie który dzieje się praktycznie na lądzie. Z resztą podejrzewam, że i tak dużo by było z tym roboty :)

Czy będzie awans jednostek np.: goblin -> hobgoblin, albo pikinier -> halabardnik?
    Tak. Wykorzystamy tę możliwość :)
    Wampiry będą miały po prostu osobne drzewko awansu niż szkielety :)

Nie jestem tak dobry w zaspokajaniu waszej ciekawości jak Devil_Imp, ale też się staram ;)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #186 dnia: Czerwca 25, 2012, 14:48:31 »
    Pewnie takie pytanie już było, ale będziecie robić czary wspomagające :D? Typu grupowe błogosławieństwo, albo Kamienna skóra :D?
    (click to show/hide)

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Czerwca 25, 2012, 17:54:42 »
    Czy są już jakieś nowe screeny jednostek lub broni? Jeśli tak to może byście pokazali, każdy pewnie czeka na jakieś nowinki.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Czerwca 25, 2012, 18:14:22 »
    Kurde, ile wy macie ludzi w ekipie? Nie chcę brzmieć sceptycznie, ale zrobić coś TAKIEGO... Toż to chyba więcej nowych skryptów niż w PoPie czy Brytenwaldzie. To na prawdę nie w kij pierdział. Tak czy owak powodzenia :)

Ale żeby wam jeszcze dorzucić pomysł i więcej roboty: co z artefaktami? Unikatowymi przedmiotami?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 25, 2012, 18:35:15 »
    Niedawno podrzuciliśmy screeny orków, gdzieś na 12 stronie bodajże :)
    Następne screeny pewnie będą już z armią Tatalii :]

Pewnie takie pytanie już było, ale będziecie robić czary wspomagające :D? Typu grupowe błogosławieństwo, albo Kamienna skóra :D?
    Planujemy zrobić większość zaklęć z H3, zarówno tych ofensywnych jak i wspomagających. Prawdopodobnie pojawią się te podstawowe, jak właśnie błogosławieństwo, tarcza czy kamienna skóra, spowolnienie, może klątwy itp.

Kurde, ile wy macie ludzi w ekipie? Nie chcę brzmieć sceptycznie, ale zrobić coś TAKIEGO...
    Ale żeby wam jeszcze dorzucić pomysł i więcej roboty: co z artefaktami? Unikatowymi przedmiotami?
    O dziwo skrypty nie są problemem, odkąd oczywiście dołączył do nas Mat :)
    Jest nas trzech: Ja, Mat_Berserker i Devil_Imp, na moda mamy całe wakacje, a nawet i więcej (przynajmniej ja mam ;)

Artefakty oczywiście będą, nie wszystkie, ale z pewnością te które nam wszystkim jak mniemam bardziej zapadły w pamięć :)
    Będzie można wejść w ich posiadanie prawdopodobnie po wykonaniu jakichś specjalnych questów, ale to już działka Devil_Impa.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Czerwca 25, 2012, 18:46:55 »
    O a takie pytanie na pewno było:
    Będzie fabuła lub misje związane z fabułą świata, czy tylko pusty świat fantasy?

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Czerwca 26, 2012, 00:28:02 »
    Nasz mod jest zdecydowanie nastawiony na porządny single role play. Co oznacza, że w modzie bardzo ważnym elementem jest bujna, wielowątkowa fabuła. Gracz dostanie możliwość pisania własnej opowieści w świecie m&m, poprzez dokonane przez niego czyny. Postaramy się sprawić, aby główny wątek porwał Was w naszą epicką przygodę i nieraz spędził wam sen z powiek :D Przyjęliśmy Tolkienowską metodę działania i na razie skupiamy się na budowie porzadnego, klimatycznego świata, a potem zaczniemy naginać go do swoich potrzeb.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Czerwca 26, 2012, 15:40:49 »
    Na screeny jaszczuroludzi i innych nie mogę się doczekać
    I mam nadzieję, że modzik po polsku, bo nazwy jednostek na screenach są po angielsku.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2012, 15:56:17 wysłana przez gracjan118 »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #193 dnia: Czerwca 26, 2012, 15:46:14 »
    A Gnolle będą :D?
    (click to show/hide)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Czerwca 26, 2012, 16:51:14 »
    Na screeny jaszczuroludzi i innych nie mogę się doczekać
    I mam nadzieję, że modzik po polsku, bo nazwy jednostek na screenach są po angielsku.
    Przykro mi, ale mod będzie całkowicie w wersji angielskiej, przynajmniej na początku, potem nie wykluczam wydania przez nasz team jakiegoś spolszczenia. A gnolle są już na taśmie produkcyjnej :)