No, na pewno epicka była by walka w smoczej utopii i te skarby ^^ No, ale smoki... Choć walka w kryjówce cyklopów, hmm taka hołota rzucająca w nas głazami to też niecodzienne wydarzenie ;)
Niekoniecznie powinniście się spodziewać takich lokacji, ale może o parę krypt do spenetrowania się pokusimy. Przykro mi to mówić, ale w naszym modzie raczej nie będzie smoków. Cyklopy to już inna sprawa ;)
Ale jakby były darmowe trupy, to mogłyby mieć na maksa chu**** miecze i zardzewiałe zbroje, oraz 20 hp :D, ale za to było by ich od dużo.
Będą te budynki co można w nich ulepszać jednostki :D?
Nie ważne jak słabe byśmy trupy zrobili to i tak mroczni rycerze i lisze ożywiające poległych wojowników będą ich ratowały. Z resztą, tak jak już wspominał Devil_Imp, utrzymanie nieumarłej armii też powinno kosztować :)
Ulepszanie jednostek zamierzamy zrobić klasycznie Mount&Blade'ową drogą. Mieliśmy na myśli raczej budynki typu gildia magów, bądź pchli targ.
Jako turniej możecie zrobić takie walki jak na arenie w H4
Będę musiał znaleźć mojego H4 żeby przypomnieć sobie jak to tam wyglądało, ponieważ niestety nie pamiętam.
Czy trudno zrobić podwójnie strzelającą kusze?(dla ulepszonych strzelcówc i.t.p (Wydaje mi się że da się zrobić ponieważ w OiM byłe dwulufowe pistolety.
Na pomysł podwójnie strzelającej kuszy dla ulepszonych kuszników po prostu nie wpadliśmy :) A myślę, że powinniśmy, nie stanowi to wielkiego problemu.
Jak będzie z wampirami? Czy będą atakowały pazurami o zasięgu 2 na szkielety z mieczem o zasięgu 12?
Prawdopodobnie wampirom podrasujemy trochę zasięg tych pazurów, chociaż nadal pozostaje problem ich skuteczności przeciw kawalerii. Ten punkt będziemy musieli po prostu jeszcze przemyśleć.
Co dzieje się z jedostkami po wskrzeszeniu czy zostają w armi czy znikają czy coś innego?
Ożywione trupy raczej będą znikały po bitwie, inna sprawa natomiast z wskrzeszonymi jednostkami. Te zostaną w armii :)
Będzie możliwość kapitulacji??
System bitew będzie taki jak w M&B, więc i opcje będą podobne. Nie zamierzamy zagłębiać się w takie szczegóły, mam nadzieję, że nam to wybaczycie :)
Jak będzie się odbywał atak jednorożca,cenatura na zamek? Będzie wchodził po drabine czy zmienicie strukture obleżeń?
Z centaurami jak ze smokami, nie planujemy ich robić, a jednorożec może się pojawić tylko w formie wierzchowca, jeżeli jednak pokusimy się o zrobienie go jako jednostki, to niestety na oblężeniu będzie się zachowywał jak zwykły żołnierz. Ewentualnych zmian struktury oblężeń nie spodziewajcie się w becie.
Jeśli będziemy mieli 100 liszy i 10 centaurow czy będą mieli zmiejszoną reputacje?
Postaramy się aby taka armia traciła morale :)
Czy będzie ołtarz ofiarny? Tylko opcja exp za stworzenia
Ołtarz ofiarny... niestety nie będzie, nie uważam go za jakąś konieczność.
Bedą statki, dziki?
Dziki będą, a co za tym idzie i jednostka - knurzy jeździec, prawdopodobnie jako bandyta/najemnik. Statki nie są potrzebne w modzie który dzieje się praktycznie na lądzie. Z resztą podejrzewam, że i tak dużo by było z tym roboty :)
Czy będzie awans jednostek np.: goblin -> hobgoblin, albo pikinier -> halabardnik?
Tak. Wykorzystamy tę możliwość :)
Wampiry będą miały po prostu osobne drzewko awansu niż szkielety :)
Nie jestem tak dobry w zaspokajaniu waszej ciekawości jak Devil_Imp, ale też się staram ;)