Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220572 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:19:36 »
    Jesteś pewien że napisałeś tego posta w dobrym temacie?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:25:42 »
    Chyba jak nie żądają kasy od pobierających to nie muszą jej kupować. :|
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:39:14 »
    Chyba sie koledze z FB pomylił temat :D
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 10, 2012, 14:33:26 »
    Hah rzeczywiście ale tylko ostatnie pytanie ;p. Przepraszam za pomyłke.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:07:44 »
    zróbcie jednorożce podobnie jak wargi w The Last Days? Wierzchowce, a po zabiciu jeźdźca krążą wokół wroga, szarżują na niego i ranią szarżą. Liczą się jako jednostka. Według mnie byłyby to dobry sposób ;) .
    Naprawdę, uważam że nie jest to koniecznością. Albo zrobimy dwa typy jednorożców - jednostki i wierzchowce, albo tylko wierzchowce i jednostkę - jeźdźca jednorożca czy 'cuś' takiego :)
    Jeżeli bardzo będzie wam brakowało tego, aby po zabiciu jeźdźca jednorożec atakował wrogów to może postaramy się to zrobić, oczywiście jeżeli uda nam się rozwiązać problem przedstawiony przez Solejóka :)
    A ajk będzie przebiegał rozwój jednostek? Czy trzeba będzie zbudować dany budynek w mieście czy standardowo jak w native.
    Hmm... Tak więc jeżeli dobrze zrozumiałem to pytanie jest do nas? Rekrutacja tych mniej podstawowych jednostek nie będzie przebiegała jak w Nativie. Pozwolenie graczowi zrekrutować liszów w wioskach byłoby nieprofesjonalne :)
    Prawdopodobnie trzeba będzie wybudować jakiś budynek, możliwe też, że wymyślimy coś bardziej skomplikowanego.

Już nie mogę się doczekać gdy stanę jako łucznik elfów przeciwko hordom nieumarłych ^^ . Albo po drugiej stronie barykady, jako lisz z hordą truposzy przeciwko archaniołom.
    Zapewniam, ze względu na rozmach z jakim planujemy fabułę, przejście gry kilka razy, różnymi postaciami i po różnych stronach będzie sprawiało zawsze tyle samo przyjemności :)

Dyskusja o licencję na muzykę to o nas, czy o FB, bo wybaczcie, nie nadążam :P

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 11, 2012, 06:39:27 »
    Mod zapowiada się do prawdy imponująco!
    Trzymam kciuki panowie :)

A i mam pytanie. Wielu ludzi się pytało o wojska z Lochów. Ale co z Fortecą? Pojawią się najemni(chociaż) magowie? Nie wiem, trudno w M&B zrobić taką laskę co robi zielone "wziuuum" i zabija człowieka? ;) Bo byli by strasznie fajni. Albo tytani kroczący wysokooooo nad polem bitwy i rzucający piorunami :P. Gremliny dało by się też zrobić. I golemy.

Smoki i inne wiwerny chyba można sobie odpuścić. Lepiej by było dopracować inne elementy gry niż utknąć w natłoku prac nad bestiami które i tak wyjdą takie sobie. Wyjątek to wierzchowce: jakieś wilki czy inne pegazy by były fajne. Choć rozumiem, że to na pewno niełatwo wykonać.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 11, 2012, 14:05:17 »
    Co do posta powyżej, to nie moglibyśmy spać w nocy gdybyśmy chociaż nie "liznęli" fortecy. Siły Bracady objawią się (tak jak i lochy) w postaci towarzyszy i wojsk najemnych, aczkolwiek nie tylko, bo być może pokusimy się o parę side questów z różnymi nieobecnymi nacjami, tak żeby zabić ten zły smak pozostawiony przez ich konkretny brak w modzie :P Co do destrukcyjnego, zielonego "wziuuum", to jest to akurat dość mały problem więc nie strachaj, przyjacielu ;)

Odnośnie drugiej kwestii to razem z Mr. Bio wychodzimy z dokładnie tego samego założenia, więc paleta dostępnych wierzchowców będzie raczej szeroka (może nie jakoś wybitnie, ale na pewno będziecie mieli co rączo dosiadać podczas waszych podbojów), a o bestiach pomyślimy wtedy, gdy już nie będziemy mieli się za co wziąć, a, że na razie mamy mnóstwo takich rzeczy to nie pokusiliśmy się jeszcze o umieszczenie tego zagadnienia w naszym grafiku pracy. (mmm, zabrzmiało fachowo) ;)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 11, 2012, 18:46:40 »
    W takim razie nie stracham się wcale jeno niecierpliwie czekam :)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:43:59 »
    Skoro jesteście głodni czegoś mniej 'koniopodobnego', podrzucam wam kilka screenów z prac nad modem. Wrrrr!
    Tak, będzie się dało na nich jeździć :)
    (click to show/hide)

Pegazy też planujemy :)

@DOWN: Zarówno modele, tekstury jak i rigging to moja robota :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 19:59:05 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:48:14 »
    Bardzo ładne zwierzaki.
    Kto je modelował ?.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 13, 2012, 20:12:16 »
    Kawał dobrej roboty, trzeba tylko dopracować oczy, chyba mają zeza bo skojarzyło mi się z tym http://kwejk.pl/obrazek/1230138
    Oraz oczywiście żeby spełnić do końca moje obowiązki forumowego marudy- czy modelowanie zębów ma sens? Są wystarczająco małe by je przegapić i równie dobrze można by było je zrobić na alfatexturze.
    PS. Czarny wilk ma osobną texturę? Może rozsądne byłoby pobawienie się przy nim vertex paintem? Pozwoliłoby to zwolnić trochę pamięci.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 13, 2012, 20:26:31 »
    Hmm, po zbadaniu sprawy stwierdzam, że nie mają one zeza. Mogę co najwyżej przesunąć trochę źrenice, aby rozwiać wątpliwości.
    Co do zębów - bawienie się w dentystę to sama frajda :) Może rzeczywiście alphatextura byłaby łatwiejsza do zrobienia, ale skoro już mam zrobione ładne zęby w 3d... :)
    Niestety ma osobną, nie pomyślałem o tym. Jedna teksturka więcej dużo nie zmieni :)

Any other questions? ;)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 13, 2012, 20:40:59 »
    Kawał dobrej roboty, trzeba tylko dopracować oczy, chyba mają zeza bo skojarzyło mi się z tym http://kwejk.pl/obrazek/1230138
    ;/ Zniszczyłeś moją wizję, Mat... Wcześniej tego nie dostrzegałem i wilk mi się bardzo podobał, a teraz ciągle mam przed oczyma to jego zezujące spojrzenie ;<

Bio, odpalaj machinerię i przesuń oczy na teksturce :)

A i jeszcze jedno, mam małe ogłoszenie parafialne. Do naszego małego teamu dołączyła jeszcze jedna osoba, bardzo zdolna i doświadczona w dłubaniu przy Mount & Blade, która po tygodniach zapierania się rękami i nogami, pod gradem naszych próśb i skamleń, spojrzała na nasz mały projekt łaskawym okiem i wzbogaciła go o swoją mysz i klawiaturę.

Chcielibyśmy serdecznie powitać w teamie kolejnego pasjonata świata Might&Magic i największego modera wśród nordyckich plemion berserkerów (mam nadzieję tylko, że nie przesadzi z wywarem halucynogennym, do którego owi wojownicy mają wielką słabość), Mata Berserkera!

Oczywiście Mat ma jeszcze swoje projekty, więc nie martwcie się, nie będziemy go nadwyrężać, jednak biorąc pod uwagę prezenty, które już od niego dostaliśmy, grzechem byłoby nie wysłać mu zaproszenia do naszej 'ekypy', szczególnie że Chronicles of Might & Magic pewnie dużo na tym zyska. Cheers!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 21:04:16 wysłana przez Devil_Imp »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 13, 2012, 22:03:23 »
    Czyli autorzy FB i M&Magic połączyli siły, chciałbym zobaczyć czerwonoarmiste lecącego na pegazie ostrzeliwującego z góry z pepeszy w ożywieńców SS. :D

Tak serio, wilki będą miały wysoki "skill taranowania"?
    (click to show/hide)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 13, 2012, 22:29:42 »
    Albo Sandro z takim zabawnym wąsikiem...
    Owszem, będą taranowały potężniej niż konie, będą jednak wolniejsze.

Poprawiłem te oczy :) Mam nadzieję że teraz lepiej
    (click to show/hide)