Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220387 razy)

Opis tematu:

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 16, 2012, 20:30:03 »
    Dzieki wam kupiłem heroes 3 ;p
    A tak wgl to będzie wyglądała nekromancja bo tak jak na filmie widzłem to można dzięki niej zwyciężyć każdą bitwe więc czy będą ograniczenia??
    Czy jeśli wskrzesisz archanoła to jego "kości" będą tak samo silne jak np. wampir?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 17, 2012, 10:42:46 »
    Oczywiście, będą ograniczenia, nie pozwolimy magom ciskać 15 fal śmierci na bitwę. Co do potęgi wskrzeszanych szkieletów - pożyjemy, zobaczymy :)
    powinniście dodać coś w rodzaju blokady ciężaru i Brak możliwości jazdy na pegazie jako nekromanta, etc.
    Uważam, że takie szczegóły nie są czymś niezbędnym. Przede wszystkim trzeba moda ukończyć, takie rzeczy przemyślimy po wydaniu bety. :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 17, 2012, 16:06:03 »
    Też uważam, że najpierw powinno się zrobić najważniejsze rzeczy, a "pierdołami" zajmować się, gdy mod będzie już ukończony w takim stopniu, co The Deluge. Życzę powodzenia, bo widzę, że poprzeczkę stawiacie sobie bardzo wysoko :P

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 18, 2012, 07:49:53 »
    Tak swoją drogą to formacje są już przez kogoś zrobione i chyba można go poprosić o udostępnienie(bo w paru modach widziałem ten sam system formacji). Zawsze są ciekawsze niż bójki rozciągniętych niemiłosiernie wojaków.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 23, 2012, 16:50:36 »
    Z okazji tego, że już dawno nie pisaliśmy i że nasz temat spadł w dół o pięć pozycji w indeksie, zamieszczam screeny głównych sił dystansowych Krewlodu :)

(click to show/hide)

I jak wam się podobają?

Co do formacji - zastanowimy się, rzeczywiście mogłoby to nieco urozmaicić rozgrywkę, ale w becie raczej się ich nie spodziewajcie :)

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 23, 2012, 18:14:41 »
    Świetnie zdjęcia :D
    A da rade żeby zrobić taki kołczan na plecach, tak żeby wystawały same patyki? Wyglądało by fajnie :D

Może mi ktoś powiedzieć, czemu w HoMM3 ork wygląda humanoidalnie, a w HoMM4 jak świnia?
    (click to show/hide)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 23, 2012, 18:36:48 »
    Bo twórcy chcieli go upodobnić do siebie samych? :P Taki żarcik. A czemu w H3 Arcydiabeł to babka a w H5 bardzo brzydki facet? :P Nie zbadane są wyroki twórców. Świetnie zrobieni Orkowie. Będzie można być takim?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 23, 2012, 19:13:43 »
    czemu w HoMM3 ork wygląda humanoidalnie, a w HoMM4 jak świnia?
    Sami mieliśmy dylemat czy nie dorobić naszemu orkowi świńskiego ryja, bowiem ork z H3 ma na tyle niewyraźną twarz, że tego po prostu nie widać. Jednak różni się znacząco od tego z H4, tłumaczyć sobie to można tak, że to po prostu inna rasa orków, jako że można dopuszczać fakt, że było ich wiele.
    czemu w H3 Arcydiabeł to babka a w H5 bardzo brzydki facet?Świetnie zrobieni Orkowie. Będzie można być takim?
    Ekhm... w H3 Arcydiabeł nie był 'babką'. Bez przesady, miał brodę i pokaźne muskuły. Nie zamierzamy niestety pozwalać graczowi być orkiem, ale wszystko się okaże w becie :)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 23, 2012, 19:52:03 »
    Ten toporek w drugiej ręce to tarcza? Jeśli tak, to mam nadzieję, że jakoś zablokujecie botom możliwość blokowania nim. Dziwnie będzie wyglądał ork z wbitymi w topór strzałami :)
    A tak poza tym, to świetna robota, chyba wrócę do singla dla tego moda.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 23, 2012, 20:15:26 »
    (ble ble ble)Nie zamierzamy niestety pozwalać graczowi być orkiem, ale wszystko się okaże w becie :)
    Czemu? Są z tym duże problemy? Czy ma to oznaczać "po becie"?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 23, 2012, 21:20:12 »
    W świecie might and magic, jeżeli chodzi o mieszkańców Krewlod to główną rolę odgrywają ogry, zaraz po nich gobliny. Nie ma żadnego orka bohatera, co wskazuje na to, że gobliny zajmują od nich wyższą pozycję. Orkowie zapewne w H3 pojawiły się jako jednostka-zapychacz miejsca oraz ze względu na ich obecność w poprzednich częściach gry. Tak więc póki co nie planujemy robić ich jako rasy grywalnej, co z resztą by się ciut kłóciło z fabułą.

Póki co toporek to tarcza, ale wymyślimy jakiś sposób aby tą tarczą nie był ;)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 23, 2012, 22:49:56 »
    Z tego co pamiętam ustalało się "skalę" obrony tarczy. Ustawić na 0/1 i po problemie.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Avallach

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 23, 2012, 22:58:13 »
    A wiecie mniej więcej kiedy będzie premiera bety? tak się cholernie napaliłem :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 23, 2012, 23:12:18 »
    A wiecie mniej więcej kiedy będzie premiera bety? tak się cholernie napaliłem :)
    Znowu wkraczam do akcji :D

Beta będzie jak uznają to za stosowne.
    (click to show/hide)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 23, 2012, 23:14:15 »
    Jestem świadom tego, że mod bazuje na H3, ale mimo wszystko mam nadzieje, że przy robieniu jednostek nigdzie nie będziecie się sugerować H5. Nie wiem kto był designerem tej gry, ale wszystkie, dosłownie wszystkie jednostki są tam(moim zdaniem) po prostu paskudne, ohydne, szpetne i absolutnie nie do przyjęcia. Ten, który je projektował musiał naprawdę się postarać, by tak spieprzyć robotę.
    Co do Diabłów. Ich image w h3 jest o niebo lepszy niż w H5. Diabeł to upadły anioł, nie jakiś chudopacholski demon. Chociaż słyszałem, że frakcja Inferno z H3 to nie są żadne demony i diabły, tylko kosmici.. Prawda to?