Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220391 razy)

Opis tematu:

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:27:06 »
    A jak byś Tower Castle przetłumaczył? Wieżowy zamek? :D

A żywiołaki będą ? :D Przynajmniej te humanoidalne jak wiatru i ognia/elektryczności ?
    (click to show/hide)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 15, 2012, 17:55:39 »
    Na żywiołaki jeszcze za wcześnie :), podkreślam: jeszcze
    Wybaczcie mi błąd, już się poprawiłem. Tak, oczywiście zamek jaszczuroludzi to Cytadela ;)

Co do Ivora - nie ma za co :) Koncert życzeń nadal trwa, więc nie krępujcie się :)

Forge... nie dziwię się, że 3DO wycofało ten zamek, póki nie znałem fabuły w ogóle mi on nie pasował. Nie spodziewajcie się go w modzie, chcemy utrzymać klimat H3. Może zastanowimy się nad takim easter egg'iem, ale nic pewnego.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 15, 2012, 18:02:02 »
    Właśnie Forge jest jak najbardziej powiązane ze światem Might&Magic. Kto grał lub choćby czytał o tym, wie o co chodzi. Zainteresowanych odsyłam do Jaskini Behemota, ale Forge było właśnie jak najbardziej w zgodzie z tym wszystkim. Świat się zacofał, a Forge to zlepek tego, co było niegdyś na świecie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 15, 2012, 18:08:47 »
    Skoro koncert życzeń trwa, to zrobicie bohatera o imieniu Gregoriian :D?
    (click to show/hide)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 15, 2012, 18:15:15 »
    To pod koniec fabuły nie wejdziemy w posiadanie broni starożytnych? To wbrew tradycji M&M :(

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 15, 2012, 18:19:32 »
    Tak, dziękuję, znamy historię Enroth. 3DO wycofało Forge, my zachowamy się tak samo. Może dopowiemy parę słów o tym, co się stało z Kastorem, ale w naszym modzie nie zobaczycie Naga-czołgów, miotaczy ognia i minotaurów z jet-packami. Poza tym ponad 90% osób nie wiedziałoby o co chodzi i uznaliby, że zatopiliśmy się w jakiejś nieudanej fan-fiction. Tak więc mam nadzieję, że temat Forge jest zamknięty :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 15, 2012, 18:26:30 »
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOO!!!!!!!!!!!!!!!! Czemu mi to robicie :( Miałem okazję tylko czytać o Starożytnych, bo niestety gry M&M nie chcą mi działać. Liczyłem że przynajmniej tutaj się czegoś więcej dowiem, a tutaj du.... tyłek :( Dobra, koncert życzeń mówicie? Prosiłbym o miecz Archaniołów w wersji 2h. Ehhh, latanie w czarnej szacie z kapturem i wielgachnym mieczorem oraz ciskanie różnego rodzaju niespodziankami <rozpływa się> Będzie rzeźnia >D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 16, 2012, 06:58:30 »
    Hmm, a jak rozwiążecie wampiry?
    Będą z mieczami latały czy waliły z pazura? ;)
    No i najważniejsze, czy gracz mógłby takim wampirem zostać? I odnawiać sobie życie z każdym udanym zabójstwem na przykład?

No i pytanie o magię. Będzie? Jak tak to jaka? Widzieliśmy gazowe chmury i nekromancję, obiecaliście zielone wziuum, więc pewnie i inne rzeczy będą. Jakieś oślepianie? Berserkizacja(wszyscy w polu działania zaklęcia zaczynają nawalać kogo popadnie)? I jak z AI? Bedzie kożystać z magii.

Bo jeśli tak, toście najlepsi. Bo z tego co słyszałem, zrobić takie coś to nie w kij pierdział.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 16, 2012, 07:03:59 »
    Niom. Było kilka modów z magią, ale one przeciętne były. AI też z magii nie korzystało. Jak to zrobicie, to będziecie Herosami. Ale, macie pomoc Mata i niemałe umiejętności. Na pewno dacie radę, wierzę w was ;)
    Jacek Piekara

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 16, 2012, 08:10:42 »
    A co to jest Forge? Grałem i nigdy nie widziałem :x .

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 16, 2012, 08:25:37 »
    http://www.acidcave.net/forge.php tu masz o Forge wszystko cokolwiek zebrano.
    Jacek Piekara

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 16, 2012, 13:50:52 »
    Hmm, a jak rozwiążecie wampiry?
    Broń wampirów - sami do końca jeszcze nie wiemy, prawdopodobnie będą walczyły i pazurami i bronią białą, choć to zależy od ulepszenia i raczej częściej pazurami.
    Co do bycia przez gracza wampirem... na prawdę chcecie wiedzieć? Nie wolicie odkryć tego w grze? ;]
    No i pytanie o magię. Będzie? Jak tak to jaka?
    Będzie. Postaramy się wykorzystać spektakularne umiejętności Mata, aby magia nie opierała się tylko na piorunkach i zielonym 'wziuuum' :) Planujemy zrobić tyle czarów ile będziemy w stanie. AI w takim modzie MUSI korzystać z magii, planujemy w końcu zrobić jednostki magów, pozwolić im nawalać z kijów byłoby po prostu... prostackie ;)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:03:18 »
    Mam pomysł! Może powinniście dodać coś w rodzaju blokady ciężaru? Że np. na wilku nie może jechać ktoś kto.. no waży trochę razem z jego zbroją. I jeszcze jedno: Brak możliwości jazdy na pegazie jako nekromanta, etc. Po jeździe na takim pegazie jako heretyk spada się z wierzchowca, ew. hamuje (ctrl+j) i zadaje obrażenia.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 16, 2012, 19:05:56 »
    No, to widzę z magią ambitnie. :) To fajnie, mam nadzieje, że wam to wyjdzie.

A formacje będą? ;)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 16, 2012, 19:19:12 »
    Może nie wymagajmy za dużo na raz ;) Dobrze zrobiona magia to już spore osiągnięcie ^^
    Jacek Piekara