Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220290 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fasola

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 15, 2012, 21:59:35 »
    Bio , radze pomyśleć o pegazach :) Oczywiscie jako jednostka krocząca

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 15, 2012, 22:04:21 »
    Jak idą prace nad modem ;] Kiedy beta !!! trolololo ?! :D
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 15, 2012, 22:08:56 »
    Super sprawa. Chociaż nie chciałbym żeby moje nieumarłe hordy zostały zaskoczone w lesie przez jego oddział. :)
    Niestety jako forumowa maruda muszę trochę się jednak tradycyjnie przyczepić. Twarz nie powinna być trochę bardziej podłużna? I chyba trochę się wam specular mapa rozjechała, widać dziwne rozbłyski w miejscach gdzie nie mają powodu występować.
    A w sprawie kronik, skoro chcecie opowiadać w fabule o mieczu mrozu powinniście je przejść, albo chociaż przejrzeć gdzieś fabułę. Kiedyś widziałem w internecie wszystkie komunikaty fabularne wyeksportowane do pliku tekstowego.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 15, 2012, 22:25:50 »
    O to nie trzeba się martwić, z fabułą jesteśmy obeznani, wiemy co działo się po kolei :)
    Twarz i Specular mapa to właśnie te szczegóły, które wymagają doszlifowania, ale z Devil_Impem wpadliśmy w niemały zachwyt po ukończeniu Gelu i chcieliśmy się podzielić :>
    Co do pliku tekstowego - będziemy szukać, na pewno się przyda, gdybyś się na niego przypadkiem natknął i nam podsunął bylibyśmy dozgonnie wdzięczni.

Jeżeli zrobimy pegazy, to jako wierzchowce i zrobimy jednostki - jeźdźców pegazów. Dużo roboty będzie ze skrzydłami, więc zobaczymy. Jak na razie możecie się 'porozkoszować' wizerunkiem Gelu ;)

Jak idą prace nad modem ;] Kiedy beta !!! trolololo ?! :D
    Dziękujemy, bardzo dobrze, acz niestety powolnie. Z nadejściem wakacji, a w tym ton wolnego czasu prace ruszą pełną parą, i nie chcę nic obiecywać, ale we wrześniu 'być może' będziemy blisko wydania bety. "Trololololo :)"

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 15, 2012, 22:27:22 »
    W sprawie miecza, to oczywiście dogłębnie zapoznaliśmy się z historią Tarnuma i miecza z kronik, nasz mod dzieje się jednak znacznie wcześniej, więc daje nam to dużo większe pole do popisu, jeśli chodzi o historię miecza. Co do Gelu to to cóż, masz dobre oko ;). Te parę połyskujących kropek to zwykły błąd przy pracy nad teksturami i lada chwila go wyeliminujemy. Twarz jest w porządku, chociaż robiłem ją w 5 minut na potrzeby samych screenów, nad realną facjatą naszego wytatuowanego przyjaciela do samego moda jeszcze popracuję.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 15, 2012, 22:38:01 »
    A co z muzyka. Dacię tą z Heroes?

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 15, 2012, 22:51:08 »
    Posiadając takie zasoby muzyczne, grzechem byłoby z nich nie skorzystać, szczególnie że ścieżka dźwiękowa Heroes'ów stoi na dość wysokim poziomie ;)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 15, 2012, 22:57:39 »
    Mogą spróbować napisać do jej twórcy, może nie będzie miał nic przeciwko. Kradzieży nie biorę pod uwagę.

Historia MM: http://www.gildia.acidcave.net/
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 15, 2012, 23:09:43 »
    Cóż, nie jestem ekspertem od copyrightu i tego typu przepisów, ale biorąc pod uwagę to, że ani firma 3DO, ani New World Computing już nie istnieją, a my nie będziemy i nie zamierzamy czerpać z moda żadnych korzyści materialnych, sądzę, że nie będzie problemu, jeśli faktycznie skorzystamy z Heroes'owych zasobów... Ewentualnie wykorzystamy zdolności muzyczne naszego skromnego teamu i machniemy klimatyczne covery na podstawie kilku tematów muzycznych z H3. Tak czy owak raczej wykluczam pozostawienie soundtracku M&B, który wybitnie nie przypadł mi do gustu ;/

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Maja 15, 2012, 23:35:54 »
    Czy demony odegrają jakąś ważną role w fabule, czy w ogolę ich nie będzie?

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Maja 15, 2012, 23:55:44 »
    Heh, jeśli dalej będziecie drążyć temat fabuły to niedługo mnie i Mr. Bio skończą się sprytne retoryczne uniki do wykorzystania. Demony pojawią się w modzie i tylko tyle mogę na  razie powiedzieć ;]

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #71 dnia: Maja 16, 2012, 20:58:17 »
    Wprowadziliśmy 'drobną' zmianę w logo. Do wydania bety prawdopodobnie takie już zostanie :)

Pozdrawiam, Mr.Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Propozycja logo- Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #72 dnia: Maja 16, 2012, 22:20:55 »
    Co do napisu, taki nie byłby lepszy(?):
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2012, 23:06:36 wysłana przez Rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #73 dnia: Maja 17, 2012, 18:25:20 »
    Teraz dopiero zauważyłem tego moda, a szkoda. Życzę szczerze powodzenia - wreszcie będę mógł zagrać po stronie AvLee, tudzież Erathii.

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 21, 2012, 20:16:05 »
    A któż będzie predestynującym do tronu Erathil? Ciekawie by było gdyby to Sephinroth prowadziła armie najemników i minotaurów do podboju Erathii, twierdziła przecież że jest córką króla Gryfie serce, choć on zaprzeczył.