Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Return of Zendar  (Przeczytany 64713 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Return of Zendar
    « dnia: Lipca 08, 2008, 16:22:47 »
    Jest to już drugi wydany przeze mnie mod. Nie martwcie się, prace nad Land of Eternal Youth nadal trwają, ten mod jest właściwie próbą podszkolenia się w module system.

Głównym celem jest - jak sama nazwa wskazuje - przywrócenie do życia miasteczka Zendar znanego z poprzednich wersji M&B. Póki co nie wszystko udało się przywrócić, ale większość jest gotowa. Nie jest to oczywiście koniec. Podsumowując jest tego całkiem sporo:

- Możesz przejść trening w Zendar.
    - Możliwość sprzedania niewolników Galeasowi (Kopalnia Soli) i Ramunowi (Zendar).
    - Rozmawiając z Xeriną, Drantonem i Kradusem możesz dowiedzieć się co nie co o lancach i broniach obuchowych.
    - U barmana w Happy Boar możesz się przespać do następnego dnia.
    - Quick Jimmy przebywający w Four Ways Inn może cię uleczyć za odpowiednią opłatą, a także teleportować do jednej z czterech lokacji.
    - Kupiec w kopalni soli został przywrócony i można z nim handlować.
    - Nowe drzewka rozwoju: Manhunters, Dark Knights i Refugees.
    - Przywrócone zostały wcześniej ukryte w Native hełmy.
    - Nowa grafika tytułowa.
    - Nowe drużyny na mapie: Dark Knighci, Refugees, Farmerzy i...już słynni...River Piraci! :P
    - Sześć NPC'ów w Dhorak Keep.
    - Nowe lokacje: Four Ways Inn, Salt Mine, Dhorak Keep i Forest.
    - Dodałem mały quest (aktywujecie go rozmawiając z Konstablem Hareckiem).
    - Duużo więcej zmian...

LINK: http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=789

Spolszczenie by Daedalus: http://www.4shared.com/file/73824855/702886d9/Spolszczenie_do_Return_of_Zendar_15.html?dirPwdVerified=b858fa56

Screeny: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,39316.0.html

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2009, 14:22:51 wysłana przez Kolba »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Return of Zendar Mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 08, 2008, 21:33:27 »
    Uuu gratulacje :D na to czekałem, ale powiedz czy to są te hełmy z tych lad w sklepie i czy ten mod jest na wersje 0.960 ?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 08, 2008, 22:41:13 »
     ... Tak na 0.960
     Idealne połączenie najnowszej wersji gry ... z najprzyjemniejszymi elementami poprzednich wersji.
     Widzę, że na taleworlds.com też się spodobao.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2008, 10:06:17 »
    Dziwi mnie jednak fakt dlaczego tak późno piszesz o modzie na tym forum? Bo juz obserwowałem twoje postępy na oficjalnym forum od pewnego czasu, a tu na naszym tematu brak. No ale tak czy inaczej gratuluje wydania kolejnego modu :)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 09, 2008, 16:06:12 »
    Dziwi mnie jednak fakt dlaczego tak późno piszesz o modzie na tym forum? Bo juz obserwowałem twoje postępy na oficjalnym forum od pewnego czasu, a tu na naszym tematu brak. No ale tak czy inaczej gratuluje wydania kolejnego modu :)

Wolałem pokazać wam w pełni grywalnego moda, a nie troszkę mało zróżnicowaną i niewielką poprzednią wersję ;).

Aha - chcielibyście zobaczyć siebie w następnej wersji? Tzn. czy chcielibyście aby utworzony przez was NPC był gdzieś umieszczony w modzie? Jeśli tak to podajcie mi nazwę waszego npc'a i odpowiedni ekwipunek (nazwy po angielsku jeśli można). Przykład:

Baalor - plate armor, skull cap, wrapping boots, bastard sword, axe, leather gloves.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2008, 23:22:20 »
    mozesz zrobic taka mala reklame i wstawic tam npc: mountblade.info albo cos ; >
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 10, 2008, 00:14:28 »
    Jakby się dało to można by zmienić nazwę "tawerna" na np. "Tawerna Four Ways (mountblade.info)" czy coś w tym stylu.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2008, 00:31:40 »
    Abstrahujac od waszych dziwnych pomyslow zwracam uwage, ze nazwa "Four Ways Inn" nie wziela sie z powietrza, tylko wlasnie z M&B, a Kolba jako ze dodaje usuniete wczesniej lokacje juz dawno ja pewnie dodal. Takze powyzsza wypowiedz sprawila ze usmialem sie podobnie jak przy sytuacji nadawania geraltowi oficjalnie przydomka "z Rivii" ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 11, 2008, 03:12:17 »
    Pewnie mnie zlinczujecie :D, ale musze coś zarzucić modowi.
    Otóż, jak wchodze do sklepu ze zbrojami, to wywala mnie do pulpitu i wyskakuje komunikat "Not found surcout black white" czy jakoś tak :(.
    I nie wiem też, czy da się kupić te hełmy, które są w eq po wybraniu opcji cheat (ja nie lubie iść na łatwizne, więc wole grać bez chatów, ale te hełmy mi się podobają :D ), a także hełmy dark knightów?
    I już ostatnie (chyba), te postacie z Dhorak keep są nieco eee.... zbędne, ponieważ tylko jedną można zabrać do drużny, a reszta jest tylko od "nice to meet you" o samuraju już nie wspomne, bo ten to tylko zabić mnie chce :P
    Ale ogólnie mod fajny. I czekam na pomoc co do pierwszego :P.
    Pozdro.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 11, 2008, 10:39:05 »
    Pewnie mnie zlinczujecie :D, ale musze coś zarzucić modowi.
    Otóż, jak wchodze do sklepu ze zbrojami, to wywala mnie do pulpitu i wyskakuje komunikat "Not found surcout black white" czy jakoś tak :(.
    I nie wiem też, czy da się kupić te hełmy, które są w eq po wybraniu opcji cheat (ja nie lubie iść na łatwizne, więc wole grać bez chatów, ale te hełmy mi się podobają :D ), a także hełmy dark knightów?
    I już ostatnie (chyba), te postacie z Dhorak keep są nieco eee.... zbędne, ponieważ tylko jedną można zabrać do drużny, a reszta jest tylko od "nice to meet you" o samuraju już nie wspomne, bo ten to tylko zabić mnie chce :P
    Ale ogólnie mod fajny. I czekam na pomoc co do pierwszego :P.
    Pozdro.

Niedługo (2-3 dni) planuje wydać patch, który naprawi część bugów, więc uzbrójcie się w cierpliwość.
    Natomiast mam pewne plany do postaci z Dhorak Keep. W nadchodzącej wersji samuraj będzie mógł do nas dołączyć (zobaczycie jak się fajnie razem z nimi walczy - Takira zostaje na tyłach i strzela z łuku, a samuraj biegnie do przodu i wybija kataną wrogów:D). Captain Eric zleci nam mini-questa polegającego na dostarczeniu przesyłki do Galeasa z Salt Mine. Co do innych postaci to nie mam jeszcze konkretnych planow, moze mi cos zasugerujecie?
    Te hełmy można zdobyć wyłącznie od Dark Knightów oraz ze skarbu ukrytego w lesie, apropos czy ktoś znalazł ten skarb? Przypominam, że aktywuje się ten quest u Konstabla Harecka.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 11, 2008, 13:48:15 »
    Wieczna chwała ci za to o wspaniały moderatorze Kolbo :D..... A tak na poważnie, to mam nadzieję, że patch usunie ten błąd, że jak chce pogadać z kimś z drużyny, to on zamiast w pełnym rynsztunku się pokazać, to biega nago z kijem i bije swoich...
    A ten quest z konstablem był boski :P ja znalazłem 3 rzeczy w "forest" nie wiem, czy to są wszystkie (oby nie, bo są zajebiste) i fajnie to załatwiłeś na końcu, bo miałem wielkie wątpliwości czy oddawać mu tą zbroję wkońcu się przełamałem i z bólem oddałem, a tu niespodzianka bo 2 lvl do góry 10 000 denarów i zbroja jest nadal :D.
    Quest fajny itemki może troche za potężne, ale kogo to obchodzi poprostu szybciej bitwa skończna (dodaj jeszcze butki 60 def i będzie spoko) mi ich siła nie przeszkadza :P.
    Powiedz jeszcze, czy na patchu będą savy chodziły.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 11, 2008, 14:19:07 »
    Więcej itemów w lesie już nie ma, bo nie chce żeby gracz znalazł tak dużo potężnych przedmiotów w jednym miejscu ;). Natomiast w następnej wersji być może będzie nowe miejsce na mapie zwane "Noobs Fortress" - będzie tam można spotkać dwóch "nowicjuszy", którzy będą pytali o crack do Mount & Blade :D. Będzie można go dostać od innej osoby, ale wtedy automatycznie nasze relacje z głównymi frakcjami (Swadianie, Nordowie itd.) obniżają się, ale za to nigdy nie spotkamy się z atakiem ze strony Dark Knightów, River Piratów czy Forest Banditów - nasze relacje z bandytami ulegną poprawie.

Sejwy być może będą chodzić ale nie mam stuprocentowej pewności.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 11, 2008, 18:27:27 »
    dobrze aby nicki dla tych 'nowicjuszy' pochodzily od zbanowanych userow tego forum ;>
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 11, 2008, 19:22:52 »
    dobrze aby nicki dla tych 'nowicjuszy' pochodzily od zbanowanych userow tego forum ;>

No patrz taki to sobie głupotą zarobi żeby znaleźć się w modzie, a uczciwym wiatr w oczy hehe :D

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 12, 2008, 08:31:21 »
    Dzisiaj jeśli wszystko dobrze pójdzie możecie się spodziewać nowej wersji.