Myślę, że bardziej pasowałby zwykły poddział w dziale Mount & Blade: Warband. wszak to tylko płatny DLC do tej gry, gdzie seria Ogniem i Mieczem jest (jakby nie patrzeć) grą standalone.
Grać w moda nie grałem i raczej nie mam zamiaru, gdyż nie przepadam za tym okresem. Cieszy mnie natomiast fakt, że ktoś pomyślał i sprawił by mod w końcu zarabiał sam na siebie. Wiadomo, utrzymanie serwerów kosztuje i to niemałe pieniądze, więc dlaczego twórca ma jeszcze na tym tracić?
Owszem, wielu osób to denerwuje, że ktoś życzy sobie opłaty za jedynie modyfikację do gry, ale takie mamy czasy - w których czas to pieniądz. Chwała modderom, którzy tworzą modyfikacje za darmo, ale jak długo będą to robić? Zapewne tak długo, jak będą mieć na to czas (a jak wcześniej wspomniałem - czas to pieniądz)...
Mam jeszcze pytanie: Podobno Vincenzo zgarnia całą pulę za modyfikację. Czy naprawdę TaleWorlds nie zażyczyło sobie żadnej prowizji (chociażby za wykorzystanie ich silnika)?
PS. Pamiętajcie - więcej płatnych DLC/gier bazujących na ich silniku = więcej patchy do WB! :>
Pozdrawiam!