Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)  (Przeczytany 47708 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)
    « dnia: Marca 30, 2012, 12:51:36 »
    Doczekaliśmy się. Oto wielkimi krokami nadchodzi pierwszy płatny DLC do M&B:Warband - Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars. Twórcy Mount&Musket rozwinęli nieco skrzydła i uznali, że czas, aby ludzie zaczęli płacić za możliwość pogrania w ich moda...

Tutaj macie krótki trailer, prezentujący owy dodatek: http://www.youtube.com/watch?v=XPv56deYrsQ

Co ma oferować mod dodatek? Oto krótka lista:

- Całkowicie przerobiona Francja, Anglia i Prusy + nowa frakcja, Austria
    - Ponad 220 jednostek do wyboru
    - Jednostka sapera/inżyniera dla wszystkich frakcji, budująca okopy/umocnienia i wysadzająca je w powietrze przy pomocy ładunków wybuchowych
    - Różne typy dział i amunicji, jak np. kartacze, czy nawet rakiety
    - Flagi, drzewa, rośliny i woda poruszają się z wiatrem, a nowe odgłosy w tle dodadzą grze nieco życia
    - Parallax mapping dla ścian, skał i innych obiektów
    - Muzycy mogą teraz chodzić grając
    - Dużo różnych muzyczek dla muzykantów
    - Nowe wysokiej jakości głosy postaci
    - Tryb Oblężenia + nowy tryb Dowódcy, gdzie gracze prowadzą boty do walk liniowych
    - Kucając z bagnetem można zbić nadjeżdżającego konia
    - Żołnierze wokół muzyków i oficerów dostają różne bonusy
    I wiele wiele więcej...

Cóż... Przyznać muszę, że zbyt wiele tego nie ma. Zarówno trailer, jak i lista zmian nie prezentują się zbyt okazale. Rzekłbym, że jest wręcz biednie i blado w porównaniu do innych modów. Zaś gdy weźmiemy pod uwagę fakt, że ten DLC będzie płatny, to już w ogóle jest niewesoło.

Inna sprawa, że niektóre pozycje z listy ficzerów brzmią dziwnie znajomo... ;)

Twórcom moda M&M gratulujemy sukcesu komercyjnego (ten jest niemal pewny). Szkoda tylko, że - patrząc na obecne informacje - przyłożyli się do swej produkcji jeszcze słabiej, niż zbluzgane wielokrotnie przez graczy studio Sich. Wygląda na to, że klątwa "albo robimy dobrze, albo komercyjnie" nadal wisi na serią M&B niczym sęp nad padliną.

Offline Henry

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 30, 2012, 13:01:57 »
    Coś mi się zdaje, że MM mod zostanie więc "wygryziony" przez 1812 i podobne mody oparte na kampanii dla jednego gracza. Dorobią moderzy do swoich modów multi, i twórcy płatnego dodatku nie odniosą sukcesu.
    Szkoda tylko tego, że najbardziej przyszłościowa modyfikacja własnie została mocno ograniczona.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2012, 13:06:20 »
    Pięknie. Najpierw ktoś wam podebrał nazwę, a teraz aż 3 ficzery sobie od was skopiowali.

Ale jest dobra strona, jeśli MM mod przestanie działać jako bezpłatny mod(?), być może możemy liczyć na nowych graczy, którzy porzucą te komercję.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2012, 13:08:11 »
    Zapewniam cię, że nic nie kopiowali. A co do upadku MM moda niestety nie liczyłbym. Wojny Napoleońskie to dość chodliwy temat a z tego co wiem, nowe DLC w multi jest akurat bardzo grywalne...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Henry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2012, 13:10:21 »
    Coś mi się zdaje, że MM mod zostanie więc "wygryziony" przez 1812 i podobne mody oparte na kampanii dla jednego gracza. Dorobią moderzy do swoich modów multi, i twórcy płatnego dodatku nie odniosą sukcesu.
    Szkoda tylko tego, że najbardziej przyszłościowa modyfikacja własnie została mocno ograniczona.
    a tak poza tym no to

- Całkowicie przerobiona Francja, Anglia i Prusy + nowa frakcja, Austria- było, jedna frakcja zaś wiosny nie czyni.- Ponad 220 jednostek do wyboru - Brzmi nie funkcjonalnie, i tak wszyscy z tego co zauważyłem grają podstawowymi.- Jednostka sapera/inżyniera dla wszystkich frakcji, budująca okopy/umocnienia i wysadzająca je w powietrze przy pomocy ładunków wybuchowych - Coś takiego jest w znanej polskiej modyfikacji, więc tego modderzy jako innowacji sprzedać nie powinni.- Różne typy dział i amunicji, jak np. kartacze, czy nawet rakiety - Nie brzmi zachęcająco, przynajmniej patrząc na to, że w grach typu total war Rakiety są zabronione zazwyczaj. Kartacze to nawet pomysł fajny, ale mimo wszystko niezbyt mnie przekonuje...- Flagi, drzewa, rośliny i woda poruszają się z wiatrem, a nowe odgłosy w tle dodadzą grze nieco życia- Cóż, powiewająca flaga znana z WFaSa nie jest na pewno tym, co by mnie zachęciło do kupna czegoś..- Parallax mapping dla ścian, skał i innych obiektów- wtf?- Muzycy mogą teraz chodzić grając - Innowacja warta 100 złoty...Byłem na kilku bitwach, i widzialem ze muzycy są rzadko brani a jeśli już, no to pewnie byliby jak flaga, chodzili by grając rzadko by nie opóźniać.- Dużo różnych muzyczek dla muzykantów- Cóż...Też nie zachęca.- Nowe wysokiej jakości głosy postaci - Tak samo, detal- Tryb Oblężenia + nowy tryb Dowódcy, gdzie gracze prowadzą boty do walk liniowych - mhm, na native to mamy nawet, stawiam serwer z kolegą, i gramy z botami. Zabawa na 10 minut, potem sie nudzi.- Kucając z bagnetem można zbić nadjeżdżającego konia - Wspaniałe! Zachwycające! Oszałamiające! ...Żartowałem.- Żołnierze wokół muzyków i oficerów dostają różne bonusy - A cukierki też będą?

Sir Luca, ale widziałem, bardzo podobne mody, które mogę sobie pobrać ot tak. Nie wiem ja nie jestem graczem na mm, więc mnie to nie dotyczy, ale grałem trochę w tego moda i wiem, że nie opłaca sie go kupować. To będzie coś jak Dzikie Pola i rosyjski mod do mount blade 1 "Wiek smuty". Odgrzewany kotlet.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2012, 13:11:22 »
    Zapewniam cię, że nic nie kopiowali.
    A co? Te animacje nie są oparte na shaderach? Bo jeśli są, to jak dla mnie to JEST kopiowanie czyjegoś pomysłu.
    W prawdzie nie znam, się, ale nigdzie indziej nie widziałem kartaczy ani tego typu barykad, jak w Deluge.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2012, 13:15:50 »
    A w twoim (wybacz za określenie ale aż ciśnie się ono na usta) dość ograniczonym pojmowaniu zawiłości tego świata mieści się przypadek, w wyniku którego dwie osoby wpadną na podobny pomysł w podobnym czasie? Z tego co wiem kartacze do MM moda Vincenzo miał gotowe już rok temu. Animacje shaderowe też już dość dawno a na pewno przed premierą w Delugu były juz w opracowaniu. Pierwsze animowane sztandary z nowego DLC widziałem chyba we wrześniu...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2012, 13:19:24 »
    Cóż ja mogę od siebie dodać tylko, że to co prezentuje trailer jest trochę przestarzałe (ok 4 miesiące) I szczerze mówiąc jestem wielce zdziwiony, że własnie ten trailer wybrali... Co do zapłaty za moda/grę, mogę powiedzieć, że warto :D.
    X__x

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2012, 13:21:16 »
    A w twoim (wybacz za określenie ale aż ciśnie się ono na usta) dość ograniczonym pojmowaniu zawiłości tego świata mieści się przypadek, w wyniku którego dwie osoby wpadną na podobny pomysł w podobnym czasie? Z tego co wiem kartacze do MM moda Vincenzo miał gotowe już rok temu. Animacje shaderowe też już dość dawno a na pewno przed premierą w Delugu były juz w opracowaniu. Pierwsze animowane sztandary z nowego DLC widziałem chyba we wrześniu...
    Moje dośc ograniczone pojmowanie, oraz całkowicie niepoprawny obraz ludzkich zwyczajów sprawiły, że pierwsze co przyszło mi do głowy w takiej sytuacji to kradzież. Ale oczywiście to jest niedopuszczalne, bo w końcu ludzie tak nie robią... W dzisiejszych czasach ciężko jest mi uwierzyć, że dwie osoby jednocześnie i niezależnie wpadły na ten sam pomysł i nad nim pracowały. Ale jako, że widzę, że znasz temat lepiej niż ja, nie będę się spierał.

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 30, 2012, 13:24:06 »
    No to uwierz i przestań się czepiać ^^, bo chyba nie chcesz mi wkręcać, że twórcy moda do Warbanda o takiej tematyce historycznej w ogóle nie brali pod uwagę kartaczy..... Byłoby to conajmniej dziwne. To samo tyczy się sztandarów. Wiadomo, w tamtych czasach sztandar rzecz święta, i wiele osób sugerowało poruszające się sztandary od dawien dawna.
    pozdro
    X__x

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 30, 2012, 13:25:50 »
    No to uwierz i przestań się czepiać ^^, bo chyba nie chcesz mi wkręcać, że twórcy moda do Warbanda o takiej tematyce historycznej w ogóle nie brali pod uwagę kartaczy..... Byłoby to conajmniej dziwne. To samo tyczy się sztandarów. Wiadomo, w tamtych czasach sztandar rzecz święta, i wiele osób sugerowało poruszające się sztandary od dawien dawna.
    pozdro
    W zasadzie, to nie chodziło mi o kartacze, a jedynie o te bannery.
    Ale jeśli gdzieś zobaczę menu kołowe, to nie ma opcji, żeby mi ktoś wyperswadował kradzież(lub pozwolenie od twórców). :D

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 30, 2012, 13:27:35 »
    A ty dalej... Kradzież, kradzież, kradzież.....
    X__x

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 30, 2012, 13:41:00 »
    W pierwszej chwili myślałem że MM doczekał się losów twórców CS'a ... A tu proszę - komercja najprawdopodobniej zniszczy moda.

PROBLEM?

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 30, 2012, 13:41:10 »
    A ty dalej... Kradzież, kradzież, kradzież.....
    Sugerujesz, że kopiowanie czyjegoś pomysłu to nie kradzież, czy jestem za głupi by zrozumieć przesłanie?

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 30, 2012, 14:03:15 »
    Wiadomo za ile zł będzie można kupić to DLC ?.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png