Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP]Adalonia  (Przeczytany 118782 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Adalonia
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 10, 2012, 20:34:52 »
    Natomiast na wersji 1.153 zanotowałem takie bugi jak:

A czy ten mod jest pod wersje 1.153? Jak wół pisze w pierwszym poście, że to TYLKO pod 1.14X.

Czy mod będzie dalej rozwijany? Jak rozwój tego moda ma się do Nowej Ojczyzny?

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: Adalonia
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 10, 2012, 21:32:33 »
    A czy ten mod jest pod wersje 1.153? Jak wół pisze w pierwszym poście, że to TYLKO pod 1.14X.

Czy mod będzie dalej rozwijany? Jak rozwój tego moda ma się do Nowej Ojczyzny?
    Co do aktualizacji moda do patcha 1.153 to już jest + kilka usprawnień, nawet ma przygotowaną aktualizację do pobrania. Ale po powrocie przeczytałem posty o błędach i zrezygnowałem z udostępnienia jej. Następnym razem jak poprawię błędy dam patcha do pobrania. A co do tego czy mod nie spowalnia prac nad N.O. to wręcz przeciwnie, może trochę to dziwnie zabrzmi ale czasami jak coś robię w jednym modzie to wpadam na pomysł, ale akurat przydatny w drugim. Tak było z bonusem do zarządzania więźniami. Poza tym mod będzie rozwijany, trochę mod dyplomacji narobił mi roboty w dialogach jeśli chodzi o płeć, próbowałem podpiąć pod ich skrypt moje stworzonka, ale i tak są często małe cyrki. Poradzę sobie z tym tylko zajmie mi to trochę czasu. Największym moim problemem jest brak do internetu w pracy, tak to bym na bieżąco naprawiał błędy i wszystko szło by szybciej i sprawniej.
    EDIT: Bym zapomniał
    mapa do kitu... już w WB lub w podstawce maja lepsze mapy
    Oczywiście ty potrafisz już zrobić lepszą, z tego co wiem to nauczyłeś się już nawet wioski dodawać na mapę. Jak zrobisz swoją to z miłą chęcią ją zobaczę, oczywiście jak skończysz pisać ten skrypt składający się z bodajże 5000 linijek. Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2012, 12:26:52 wysłana przez akosmo »

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Adalonia
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 12, 2012, 10:41:20 »
    odnośnie mapy nie potrafię zmienić podłoża

ale odnośnie miast wiosek i innych lokacji (mostów też)
    to potrafię dokładnie wszystko

zajmuje się MS i nie używam edytora do map

mapa jest spoko ale nie ma obszaru "na który nie wjedziesz i nic z nim nie zrobisz ale poprawia wygląd (nie ma tylko kwadrata z granicami jako "ciach") "

i przydało by się powiększyć bo wszystko jest za blisko siebie
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:07:05 »
    przepraszam mam problem z modem grałem na serwerze napoleonick wars i wyrzuciło mnie potem mod mi nie szedł przed incydentem chodził genialnie a teraz nie mogę grać w Adalonie a z inych modów mnie wrzuca po jakimś czasie i ekran zmienia kolory na dziwne i wskakuje error który dotyczy karty graficznej stosowałem wszystkie porady poza dwoma nie sondze żeby to było przez kartę graficzną

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:40:00 »
    przepraszam mam problem z modem grałem na serwerze napoleonick wars i wyrzuciło mnie potem mod mi nie szedł przed incydentem chodził genialnie a teraz nie mogę grać w Adalonie a z inych modów mnie wrzuca po jakimś czasie i ekran zmienia kolory na dziwne i wskakuje error który dotyczy karty graficznej stosowałem wszystkie porady poza dwoma nie sondze żeby to było przez kartę graficzną
    A ja myślę że to jednak karta graficzna. Próbowałeś uruchomić ponownie komputer, ewentualnie wgrać reinstalka sterowników do karty.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:47:31 »
    próbowałem sterowniki zaktualizowaci i jakieś gówno mi się zrobiło

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:54:00 »
    próbowałem sterowniki zaktualizowaci i jakieś gówno mi się zrobiło

Jeżeli czegoś się nie umie to się za to nie bierze. Powinieneś pójść na jakieś forum informatyczne, i dokładnie tam opisać co się dzieje z komputerem. Poza tym możliwe że zły sterownik zainstalowałeś.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:05:20 »
    wszedłem na stronę NVIDIA i nacisnołem sterowniki graficzne w automatyczne wyszukiwianie sterowników nvidia sterownik pobrałem zainstalowałem i nie działa monitor wyglonda jak by kartę wyrzuciło

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 13, 2012, 09:38:03 »
    ale gra przedtem działała bez zarzutu a po tym incydencie wyrzuca. run time error zmieniałem jednostkę i zmienili mapę potem chce zagraci w adalonie i miga mi się raz czarny ekran raz mapa adaloni i tak co pół sekundy i tak się miga. wyszedłem z adaloni gram w nową ojczyznę walczę i lag (dziwny poruszam się do przodu a potem w tył ) po 1 minucie wyskakuje mi error i wyglonda na to że wyrzuciło kartę graficzną ale na innych grach nie dzieje się tak a mają większe wymagania np star wars force unleashed 2 warhammer 40k 2

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 14, 2012, 11:19:17 »
    dodatkowo błąd dotyczy tylko modów

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 14, 2012, 11:32:33 »
    Edytuj posty a nie multipost.

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 15, 2012, 01:30:52 »
    Aksomo, nad czym teraz pracujesz? W której wersji dodasz Elfki, i czy dojdą jako jednostki frakcji bądź jak Siostry miecza? A, może lepiej byłoby w następnych wersjach usunąć Mieszczanki w miastach Virgańskich, trochę to dziwne że faceci to zombie a kobitki takie normalne

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 16, 2012, 09:43:49 »
    uporałem się z problemem

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 16, 2012, 09:47:47 »
    czy dodał byś demony które bardziej się kojarzą z demonami piekielni rycerze są fajnie zrobieni ale nie kojarzą mi się tak bardzo z demonami np jakiegoś potworka który wygląda jak by był z lawy albo ognia coś w tym stylu

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 17, 2012, 23:11:09 »

Możesz używać opcji edytuj!! Powinien już dostać warna, upominali Cię też inni. Co do moda, czekam na apdejta :) Akosomo powinien zostać moderem roku :)