Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP]Adalonia  (Przeczytany 118783 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szarak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Adalonia
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 13, 2012, 20:30:27 »
    Może lepiej, żeby ten modzik poszedł na 1.153? :) Na razie testuje na tej wersji i nie ma problemów jak na razie.

Offline szarak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 13, 2012, 20:40:14 »
    Jak zwykle zanim zaczne grać lubie przejrzeć sobie rzeczy z menu oszustw. Na wersji 1.153 wyskakuje błąd" Couldn't load "Textures\peasant_man_spiked_mail_specular.dds", "Textures\peasant_man_spiked_mail_snormalmap.dds", "Textures\peasant_man_spiked_mail.dds". Ten błąd może wyskoczyć również na wersji 1.143 ale nie będę się wymądrzał ;)

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 14, 2012, 14:08:09 »
    Znalazłem buga, który pojawia się przy pomaganiu lordom w walce z oddziałem wampirek, a pojawia się kiedy klikam "Zaatakuj wroga". Wtedy gra się wiesza. Kiedy używam drugiej opcji ataku beze mnie, wtedy jest ok.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 14, 2012, 15:42:26 »
    Znalazłem buga, który pojawia się przy pomaganiu lordom w walce z oddziałem wampirek, a pojawia się kiedy klikam "Zaatakuj wroga". Wtedy gra się wiesza. Kiedy używam drugiej opcji ataku beze mnie, wtedy jest ok.

Mam podobny, tyle że jak pomagam lordom to mnie nie wywala, jest wszystko dobrze, ale jak sam atakuje to wywala mnie do pulpitu.

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 19, 2012, 07:24:11 »
    Tak więc sam pomysł bardzo ciekawy jednak mam parę ,,ale".
    Błagam cię nie dodawaj żadnych ciemiężnych i zbędnych czarów do modyfikacji. Fantasy? OK! Ale bez czarów bo po prostu m&b jego silnik + czary = żenada.
    Dźwięki...Nie zmieniłeś dźwięków jak dla mnie żadnych mod na starych dźwiękach nie ma szans. Po prostu nie jestem w stanie zdzierżyć jak słyszę trafienie w zbroję płytowa i zamiast metalicznego dźwięku odgłos darcia papieru ... -.-
    Powinieneś zmienić wybór wyglądu dla poszczególnych postaci. Ja wybrałem elfa. Szpiczaste uszy...fajnie. Ale jednocześnie elfom usunąłbym brody... oraz może dodać kilka ładniejszych rodzajów włosów?
    Tyle ode mnie pozdrawiam i powodzenia ;)

Offline hubert0204

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 20, 2012, 07:14:35 »
    ja gram w beta i to co najbardziej mi przeszkadza to brak dziewczyny-elfa bo zazwyczaj w grach elfy to zdecydowanie dziewczyny i wydaje mi się że powinny być w elfiej frakcji jako lordowie

Offline hubert0204

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 20, 2012, 14:19:44 »
    Tak więc sam pomysł bardzo ciekawy jednak mam parę ,,ale".
    Błagam cię nie dodawaj żadnych ciemiężnych i zbędnych czarów do modyfikacji. Fantasy? OK! Ale bez czarów bo po prostu m&b jego silnik + czary = żenada.

A może zrobiłby np. miecz z animacją ognia czy takie noże do rzucania?
    Przecież w m&b jest fajna animacja ognia....

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 20, 2012, 15:36:05 »
    Witam.
    Czy idzie zrobić tak, aby w pl nie mieć nazw miast z Native?...czy tylko pozostaje w konfiguracji zmienić na eng.?
    Edit: nie było pytania...już mi się w głowie rozjaśniło
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2012, 16:30:58 wysłana przez Coper »

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 27, 2012, 18:38:50 »
    Jak zwykle zanim zaczne grać lubie przejrzeć sobie rzeczy z menu oszustw. Na wersji 1.153 wyskakuje błąd" Couldn't load "Textures\peasant_man_spiked_mail_specular.dds", "Textures\peasant_man_spiked_mail_snormalmap.dds", "Textures\peasant_man_spiked_mail.dds". Ten błąd może wyskoczyć również na wersji 1.143 ale nie będę się wymądrzał ;)

Tak, dokładnie ten sam błąd wyskakuje w trakcie walki z oddziałami Tronatu Lwiej Korony a także gdy mam ich jednostki w armii i dochodzi do bitwy, więc pewnie chodzi o teksturę zbroi używaną przez którąś z ich jednostek.

EDIT:

A właśnie, pytanko odnośnie mistycznej zbroi. Będzie trochę pozmieniana jeśli chodzi o tekstury ? Bo puki co żadna jej część do siebie nie pasuje :-D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2012, 19:37:11 wysłana przez MasterChaosis »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #69 dnia: Lipca 19, 2012, 12:46:58 »
    Grając na wersji 1.143 nie zarejestrowałem żadnych poważnych bugów (nie licząc powyższych, wspomnianych przez innych użytkowników)

Natomiast na wersji 1.153 zanotowałem takie bugi jak:

- wywalanie podczas ładowania do pulpitu,
    - kiedy już uda się załadować do menu głównego, kolorystyka jest, hm, dziwna. Do tego widok jest przesunięty w lewo, przez co widzę prawą stronę menu i nie mogę kliknąć żadnej opcji.
    - w wersji 1.153 niektóre zombie mają zamiast twarzy wielki, czerwony wykrzyknik, lub w ogóle nie mają twarzy.
    - elfy nie mają spiczastych uszu (po prostu wybór zwykłego faceta się włącza).

Mam nadzieję, ze pomogłem choć trochę.

Akosomo - bardzo lubię klimaty fantasy. Mam nadzieję, że szybko ukończysz tego moda (grałem w NO i w Inwazję, więc wiem, żeś skazany na sukces :P).

Podobnie jak przedmówcy, proponuję dodać Elfki (tak, tak, kobiety elfickie :P)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #70 dnia: Lipca 19, 2012, 19:10:48 »
    Coś mi tu zalatuje spellforcem :)

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lipca 21, 2012, 12:59:08 »
    mapa do kitu... już w WB lub w podstawce maja lepsze mapy
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline hubert0204

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lipca 23, 2012, 16:20:57 »
    Przydało się by coś w stylu własnej kryjówki bandytów.
    Gdzie np. można  trzymać przedmioty, armie, nocować, móc budować itd.
    I muś być niewidzialna dla lordów i bandytów.

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 01, 2012, 13:50:17 »
    mapa do kitu... już w WB lub w podstawce maja lepsze mapy

Nie wiem jak tobie, ale mi się ten mod bardzo podoba. Super mod, inaczej nie umiem tego określić, czekam na wersje finalną heh :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: [WB] [SP]Adalonia
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 10, 2012, 17:10:41 »
    No cóż będę musiał sprawdzić bitwy i tekstury, szkoda bo miałem przygotowaną aktualizację dla moda. Nic za miesiąc postaram się wrzucić poprawianą wersję. Dziękuje za informacje o błędach.