Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP]Adalonia  (Przeczytany 118781 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CrusaderPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • KoloniaTDM - Gothic Multiplayer
    Odp: Adalonia
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 02, 2012, 07:13:45 »
    Grałem trochę w moda. Mapka bardzo fajna tylko szkoda, że po angielsku :-(

<W trakcie tworzenia: Enhanced Cheat Mod>

Offline facio

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 30, 2012, 23:19:42 »
    mam nadzieje ze będzie po polsku :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 01, 2012, 22:56:07 »
    A w jakim zrobisz to stylu? Żartobliwym jak NO czy bardziej poważnym? A i proso elfów, dasz nowe modele twarzy, czy zostaniesz przy starych? I ostatnie pytanie. Zamierzasz dodać bogów dla każdej frakcji, tak jak chciałeś to zrobić w NO czy dalej szkoda ci czasu i nerwów?
    Będzie bardziej poważny, choć w niektórych dialogach nie mogłem się powstrzymać, ale tylko w nich. Tak są nowe modele elfów, zombi i szkieletów. Bożkowie - Nie, już nigdy więcej takiego stresu.
    Mod zapowiada się ciekawie, pograłem trochę. Jest kilka bugów, które wyrzucają RGL Error, ale to da się naprawić.
    Jeśli można to napisz jakie. Plik rgl_log.txt w folderze gry ułatwi ci rozpoznanie błędu.
    czy nie dało by rady zrobić tak żeby jedna frakcja była gracza jak zaczynasz grę to żebyś miał swoje własne królestwo np.tak jak w modzie 8 królestw byłby to wspaniały mod
    Nie, nie będzie tak. Gracz będzie miał dostępną swoją frakcję po założeniu jej (jednostki, rekrutacja w wioskach, miastach itp.)
    Będzie się dało grać Elfem ?
    Tak, będzie można zostać elfem, zombi i szkieletorkiem.
    mam nadzieje ze będzie po polsku :)
    Do wydania wersji finalnej moda będzie po trochu robiona polonizacja. Finalna w 100% po polsku (pliki txt). Wersja 1 bety jest już dostępna do pobrania, gdzie spolszczono już całkiem sporo. Jest też kilka nowych screenów.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2012, 05:45:01 wysłana przez akosmo »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 02, 2012, 21:27:34 »
    Pobrałem i zacząłem instalację i wyskoczył mi komunikat że mam tę najnowszą wersję Warblanda i może nie działać. Jak się zainstaluje to sprawdzę i powiem na czym stoję.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 02, 2012, 21:43:58 »
    Pobrałem i zacząłem instalację i wyskoczył mi komunikat że mam tę najnowszą wersję Warblanda i może nie działać. Jak się zainstaluje to sprawdzę i powiem na czym stoję.
    Dlatego od tej pory będzie w modach instalator.
    P.S. tak za godzinkę wyślę ci te pliki co chciałeś na pw.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:11:47 »
    Ja troszke pograłem, i gra się super. Jednak chciałbym przedstawić błędy (ewentualnie poprawki) :

- Łuk nomandzki (24 obrażeń) kosztuje tyle samo co Królewski łuk (23 obrażeń)
    - Thora, która dołącza do naszego oddziału za darmo ma zbyt wysoki poziom,umiejętności, oraz zbroje. Moim zdaniem należałoby albo zmienić ekwipunek, albo podnieść cenę
    - Wydaję mi się, że kompas powinien być odwrócony gdyż tereny zimowe powinny być na północy, a pustynne na południu.
    - Large Bag of Mroczne strzały (+3 do obrażeń, ilość 56) są droższe od Large Bag of Strzały Elfów (+3 do obrażeń, ilość 59).
    - Podczas turnieju pojawił się błąd skryptów ( niestety nie mam screena).

To narazie tyle co udało mi się wychwycić, jak znajdę coś więcej to dam znać :) .

Edit: Mam wersję 1.143.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2012, 00:48:41 wysłana przez diego16d »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:16:57 »
    Mi się udało wychwycić, że jak zacząłem grać zombie, to gdy kupiec do mnie podbiegał (1 misja) to doznałem KRASZA. To se pograłem.
    (click to show/hide)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 02, 2012, 23:42:26 »
    Ja troszke pograłem, i gra się super. Jednak chciałbym przedstawić błędy (ewentualnie poprawki) :

- Łuk nomandzki (24 obrażeń) kosztuje tyle samo co Królewski łuk (23 obrażeń)
    - Thora, która dołącza do naszego oddziału za darmo ma zbyt wysoki poziom,umiejętności, oraz zbroje. Moim zdaniem należałoby albo zmienić ekwipunek, albo podnieść cenę
    - Wydaję mi się, że kompas powinien być odwrócony gdyż tereny zimowe powinny być na północy, a pustynne na południu.
    - Large Bag of Mroczne strzały (+3 do obrażeń, ilość 56) są droższe od Large Bag of Strzały Elfów (+3 do obrażeń, ilość 59).
    - Podczas turnieju pojawił się błąd skryptów ( niestety nie mam screena).

To narazie tyle co udało mi się wychwycić, jak znajdę coś więcej to dam znać :) .
    Oj co do statystyk to będzie jeszcze sporo zmienione, a npców miałem zacząć ale zostawiłem na później. Jeszcze nie wiem kto będzie z nich elfem itp, nowe dialogi dla nich, można powiedzieć że wszystko. Co do błędów to może być ich sporo jeśli masz zainstalowaną nową łatkę, obecne nie jestem w stanie module 143 przenieś na nowy. A jeśli grasz na 1.143 to wiem o jaki błąd ci chodzi, pojawia się tylko raz, musisz iść do ustawień turniejów i ustawić sobie opcje w bet i stawki. Jak już będziesz miał wszystko ustawione to tego błędu nie będzie, po prostu ten skrypt jest odpowiedzialny za opcje które ustawiasz dopiero ty. Nim się nie przejmuj. Co do moda to jest dopiero 1 beta i to taka naciągnięta. Ale że ja ciągle wyjeżdżam to wrzuciłem z nadzieją że jak wrócę to wszystkie błędy znalezione przez graczy naprawię. No ale cóż gdy jest teraz wersja gry 1.153 a mod jest 1.143 to jestem pewny że będzie sporo błędów w skryptach i z tego co słyszałem może brakować tekstur a nawet crashe.
    Mi się udało wychwycić, że jak zacząłem grać zombie, to gdy kupiec do mnie podbiegał (1 misja) to doznałem KRASZA. To se pograłem.
    Testowany zombi, elf i szkieletor, zero problemów. Nie wiem w czym jest u ciebie problem, może masz nowego patcha i jest to jego wina? Na laptopie nie mam zainstalowanego warbanda więc nie mogę sprawdzić jak to wszystko działa na nowej łatce.

Offline Thomas Marshal

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Ból jest tymczasowy, honor jest wieczny.
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 03, 2012, 10:57:03 »
    Zaraz zasysam i sprawdzimy :D

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 03, 2012, 11:53:31 »
    Dlaczego nie mogę grać zombie,elfem itp, ? Nawet w innych frakcjach ich nie ma

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 03, 2012, 12:02:34 »
    Przecież wybiera się ich na początku gry. Jeśli nie widzisz tej opcji to spróbuj wejść do folderu moda, potem do languages, i usuń folder pl. Wtedy powinny ci się wyświetlić prawidłowe opcje też miałem podobny problem z tym.

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 03, 2012, 12:13:54 »
    Hmmm...Mam ten folder pusty tak samo jak Data. Chyba będe musiał reinstalować moda

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 03, 2012, 12:18:38 »
    Dlaczego nie mogę grać zombie,elfem itp, ? Nawet w innych frakcjach ich nie ma
    Przy wyborze modułu wybierz Adalonia beta1 i wszystko jest ok, a co do usuwania folderu languages to nie mama sensu, tam jest tylko jeden plik. Polonizacja jest robiona w ms.

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 03, 2012, 14:51:19 »
    Eh..Zainstalowało...I okazuje się ,że nie zainstalowało. Czy może to być spowodowane tym ,że mam wersje non-steam  ?

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 03, 2012, 19:17:31 »
    Jak ci się niezailnstalowało? Nie widać czy w czym problem?