Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP]Adalonia  (Przeczytany 118930 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [WB] [SP]Adalonia
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 01, 2014, 14:18:06 »
    W najnowszej wersji wciąż występuje bug z wampirkami: kiedy grałem Elfem i walczyłem z nimi w nocy wszystko grało pięknie, ale teraz gram szkieletorem i atakuję wampirki w dzień, wtedy gra crashuje i wywala do windy :/
    Mi wywala, czy gram w dzień, czy w nocy i obojętnie jaką frakcją.

Pozwolę sobie umieścić kilka błędów, które u mnie występują.

1.Morale za szybko spada przy 200 woja przejście od miasta do miasta jest bez menu oszustw niemożliwe.
    2.Podczas turniejów niektórzy nie mają broni (nie zawsze).
    3.Podczas walki z Republiką Virgańską gra się jak by w zwolnionym tempie.
    4.Walki trwają cały czas (ożeniłem się, ale i tak nie mam, kiedy zabawić się z żoną)  nie ma co wyprawiać uczt, bo nikt nie przyjdzie.
    5.Po ogłuszeniu nie można ruszać kamerą na boki.

« Ostatnia zmiana: Marca 08, 2014, 16:05:19 wysłana przez mk1 »

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #166 dnia: Marca 15, 2014, 08:00:18 »
    mk1 -> sprawdziłem morale i jest ok, co do turnieju nie trafiłem na podobny problem ale przyjrzę się jeszcze. Walki z republiką mogą trochę spowolnić grę (inne dźwięki itp.) w szczególności jak ma się zróżnicowane wojska. Co do walk to tak ma być, będzie jeszcze agresywniej, dodatkowo lordowie będą wynajmować armie z innej krainy (tylko ci z dużą renomą). Kamerce się przyjrzę ale to za jakiś czas, na razie mam zbyt dużo zamieszania w pracy by coś dalej robić.
    P.S. Co do wampirek to przecież pisze w instalatorze że problem pojawia się jeszcze, dobrą wiadomością jest to że problemem jest jeden z modeli włosów dla owej rasy.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Marca 15, 2014, 08:18:10 »
    mk1 -> sprawdziłem morale i jest ok, co do turnieju nie trafiłem na podobny problem ale przyjrzę się jeszcze. Walki z republiką mogą trochę spowolnić grę (inne dźwięki itp.) w szczególności jak ma się zróżnicowane wojska. Co do walk to tak ma być, będzie jeszcze agresywniej, dodatkowo lordowie będą wynajmować armie z innej krainy (tylko ci z dużą renomą). Kamerce się przyjrzę ale to za jakiś czas, na razie mam zbyt dużo zamieszania w pracy by coś dalej robić.
    P.S. Co do wampirek to przecież pisze w instalatorze że problem pojawia się jeszcze, dobrą wiadomością jest to że problemem jest jeden z modeli włosów dla owej rasy.
    akosmo przyjrzałem się walkom na turniejach i ten bug występuje przeważnie u Zakonu Orła.A co do walk, to trochę niedobrze, że walki będą trwały cały czas chodzi o to jak jesteś marszałkiem, to po zdobyciu zamku,miasta musisz zbierać armię od nowa, to może trochę potrwać, a podczas wojny, to jest trudne.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Marca 15, 2014, 08:24:43 »
    akosmo przyjrzałem się walkom na turniejach i ten bug występuje przeważnie u Zakonu Orła.A co do walk, to trochę niedobrze, że walki będą trwały cały czas chodzi o to jak jesteś marszałkiem, to po zdobyciu zamku,miasta musisz zbierać armię od nowa, to może trochę potrwać, a podczas wojny, to jest trudne.
    Dobrze że napisałeś gdzie jest ten problem, na pewno mu się przyjrzę. Co do wojen to nie będą trwały cały czas, tylko lordowie gdy będzie już owa wojna będą bardziej agresywni (nie będą bawić się w podjazdy w 1-2ch tylko całymi grupami). Adalonia też jest modem który jest dla zaawansowanych graczy.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Marca 15, 2014, 08:32:36 »
    Dobrze że napisałeś gdzie jest ten problem, na pewno mu się przyjrzę. Co do wojen to nie będą trwały cały czas, tylko lordowie gdy będzie już owa wojna będą bardziej agresywni (nie będą bawić się w podjazdy w 1-2ch tylko całymi grupami). Adalonia też jest modem który jest dla zaawansowanych graczy.
    Dzięki akosmo za informacje.
    Dawaj na znać jak idą pracę na modem.....POWODZENIA

Offline volk666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #170 dnia: Kwietnia 03, 2014, 23:50:12 »
    Wyszyłem z miasta i zaczął mi ekran migać na biało i czarno na zmianę, ale po 2 minutach wszystko wróciło do normy, nie wiem o co chodzi.
    Co do ras, fajny pomysł, ale fajnie by było jakby dodać jeszcze wilkołaki (można jako grasujące watahy wilków czysto historycznie, lub jako likanie czyli pół wilki i pół ludzie), szkoda tylko, że nie ma możliwości zamieniania poległych w zombie, albo jakby można by było być wampirem, żeby zamieniać więźniów w wampiry, o ile dodasz wilkołaki to podobnie (a może by wystarczyło mieć zombie, wampiry lub wilkołaki jak będą do zamiany). Ale to tylko moje sugestie.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #171 dnia: Kwietnia 09, 2014, 19:14:28 »
    jakaś może przewidywana data premiery nowej wersji?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Kwietnia 24, 2014, 02:08:03 »
    Przewidywana data premiery? Nie wiem, ale na pewno nie prędko. Obecnie nic nie robię jeśli chodzi o M&B (obecnie priorytet to FM 14)
    Egofiles skończyła się umowa i padło ale zaktualizowałem link do moda na szybszy serwer (mają jeszcze sporo czasu do końca umowy więc powinno być wszystko ok, resztę modków też zaktualizuję na ten serwer)
    LINK:
    http://rapidu.net/8660270497/Adalonia_1003pod_WBv1158.exe
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2014, 07:56:57 wysłana przez akosmo »

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #173 dnia: Kwietnia 24, 2014, 07:37:46 »
    Przewidywana data premiery? Nie wiem, ale na pewno prędko.

Prędko czy nie prędko? Pytam się, ponieważ z dalszej części posta, wynika, że nie prędko ;)  A z ciekawości zrobię mały OT. Robisz jakieś mody do FM 14? Jeśli tak, to jakie?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Kwietnia 24, 2014, 08:07:55 »
    Jeśli chodzi o FM14 to wszystko co jest związane z grafiką i databazą. W szczególności zdjęcia piłkarzy (Cut-Out) dla oficjalnej polskiej strony poświęconej serii FM (dawnej CM) i oczywiście dla angielskiej (fanowskiej). Obecnie robię nową skórkę. Tak dla przechwałki screeny

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Kwietnia 24, 2014, 08:49:29 »
    Jeśli chodzi o FM14 to wszystko co jest związane z grafiką i databazą. W szczególności zdjęcia piłkarzy (Cut-Out) dla oficjalnej polskiej strony poświęconej serii FM (dawnej CM) i oczywiście dla angielskiej (fanowskiej). Obecnie robię nową skórkę. Tak dla przechwałki screeny

akosmo!!!dawaj Adalonię bardzo proszę bo nie mogę się doczekać tego wspaniałego moda

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Kwietnia 25, 2014, 02:10:33 »
    Ale FM to taka Adalonia tylko współcześnie. Chcesz dowodów, masz kilka:
    - frakcje to kluby
    - lordowie to menadżerowie
    - wojska to piłkarze
    - towarzysze to trenerzy
    - zamki to stadiony
    - żołd to pensje
    Sam widzisz że FM wcale się nieróżni od M&B.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Kwietnia 25, 2014, 08:10:43 »
    Ale FM to taka Adalonia tylko współcześnie. Chcesz dowodów, masz kilka:
    - frakcje to kluby
    - lordowie to menadżerowie
    - wojska to piłkarze
    - towarzysze to trenerzy
    - zamki to stadiony
    - żołd to pensje
    Sam widzisz że FM wcale się nieróżni od M&B.
    Dobra a tak na serio kiedy ukończysz Adalonię

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #178 dnia: Kwietnia 25, 2014, 09:45:48 »
    kiedy ukończy to wtedy ukończy adalonia jest dobrym modem i nie wymaga dalszego rozwijania według mnie to już mogła by być wersja końcowa  (oczywiście nowe rzeczy nie zaszkodzi dodać)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 03, 2014, 08:34:41 »
    kiedy ukończy to wtedy ukończy adalonia jest dobrym modem i nie wymaga dalszego rozwijania według mnie to już mogła by być wersja końcowa  (oczywiście nowe rzeczy nie zaszkodzi dodać)
    Tak, tak wiem tylko nie mogę się doczekać.akosmo proszę daj znać jak idą pracę nad tym wspaniałym modem, i kiedy będzie gotowy.BARDZO PROSZĘ!!!