Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP]Adalonia  (Przeczytany 118929 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shadow84

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Adalonia
    « Odpowiedź #225 dnia: Kwietnia 05, 2015, 21:14:08 »
    zacznę od tego ze uwielbiam twoje modyfikacje do Warbanda:) co do Adalonii przy korzystaniu z oszustw dostarczonych do moda gra  ma error ładowania tekstur itemów i ją wywala co do samej gry wszystko jest fajnie ale strasznie muli NO na tych samych ustawieniach na karcie zintegrowanej lata aż miło tu przy dużej ilości np wojska  jest tak masakryczny spadek płynności że się nie da grać liczę na to że będzie nie długo finalna wersja  jedyne o co bym prosił by dodać do tego moda oprócz poprawienia błędów  to danie możliwości grania elfią kobietą mod się fajnie zapowiada :)

ps:przepraszam za brak interpunkcji:)

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #226 dnia: Kwietnia 06, 2015, 09:01:20 »
    zacznę od tego ze uwielbiam twoje modyfikacje do Warbanda:) co do Adalonii przy korzystaniu z oszustw dostarczonych do moda gra  ma error ładowania tekstur itemów i ją wywala co do samej gry wszystko jest fajnie ale strasznie muli NO na tych samych ustawieniach na karcie zintegrowanej lata aż miło tu przy dużej ilości np wojska  jest tak masakryczny spadek płynności że się nie da grać liczę na to że będzie nie długo finalna wersja  jedyne o co bym prosił by dodać do tego moda oprócz poprawienia błędów  to danie możliwości grania elfią kobietą mod się fajnie zapowiada :)

ps:przepraszam za brak interpunkcji:)
    U mnie tylko muliło jak grałem(walczyłem) Republiką Virgańską.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #227 dnia: Kwietnia 06, 2015, 14:54:39 »
    I będzie mulić a powód jest jeden --> Różnorodność dźwięków. Niestety ale lepiej zoptymalizować się nie da, chyba że mocno pojadę po jakości i zmniejszę różnorodność lub wszystkie rasy będą miały jednolite odzywki, jęki itp.
    (click to show/hide)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Kwietnia 08, 2015, 13:02:34 »
    akosmo - Powiedz tak mniej więcej kiedy planujesz wydać tego moda? Wiem że jestem może trochę nachalny ale bardzo bym chciał pograć.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Kwietnia 09, 2015, 00:50:14 »
    Mniej więcej to bardzo szybko, jakieś 3-4 lata :)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Kwietnia 09, 2015, 11:43:19 »
    Mniej więcej to bardzo szybko, jakieś 3-4 lata :)

U szkoda będę musiał poszukać jakiegoś innego moda bo nie będę czekał tyle czasu.A szkoda bo mod zapowiadał się świetnie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #231 dnia: Kwietnia 09, 2015, 22:03:31 »
    ^ w takim czasie to się jeszcze ożenisz, dzieci zrobisz i nie będziesz o graniu myślał :P :P :P

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Kwietnia 10, 2015, 02:04:29 »
    Huth co do dzieci to mam już dwoje (WYSTARCZY!) a co do ożenku to mam to już za sobą i NIGDY WIĘCEJ! Aż taki to ja niegrzeczny nie jestem by być ukarany ponownie babą na 24\24. Co do czasu to napisałem tak dla jajec, tak naprawdę nie wiem ile to potrwa, na pewno szybciej. Robię po trochu w wolnym czasie ale przecież M&B to nie jedyna gra na świecie i dawno bym się już znudził gdybym tylko nad nią siedział. Jest jeszcze FM i też testuję kilka beta gier na moim prywatnym profilu steam. Ostatnio trochę testowałem nowe Total War Battles: Kingdom i chociaż niezbyt pomogłem to i tak dostałem jakieś silver bonusy i rzeczy do gry. To samo tyczy się Savage Lands, tu trochę pomagam i 3 sztuki gry dostałem za free a dla mnie prawie 70€ nie jest mało, swoją drogą świetna gra. Wracając do finalnej wersji moda to jak już skończę te wszystkie dialogi itp. to potem już z górki.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #233 dnia: Kwietnia 10, 2015, 23:29:50 »
    To była uwaga do mk1, a nie do ciebie, więc spokojnie, ja żadnych pretensji nie mam.
    Robisz swoje, jesteś konsekwentny, tak trzymać i niech reszta bierze przykład :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Maja 05, 2015, 03:39:50 »
    To była uwaga do ciebie, więc jestem wściekły, ja mam same pretensje.
    Nic nie robisz, jesteś niekonsekwentny, tak trzymać i niech reszta bierze przykład :)
    Ależ Hucio ja nie pisałem tego złośliwie a raczej na luzie :)
    (click to show/hide)

Offline MetaliGray

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 01, 2015, 10:25:56 »
    Da ktoś link do bety 1.0? Obecny link dla mnie nie działa :(

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 09, 2015, 14:54:13 »
    Niestety wersja beta 1.0 ostała się tylko na tym gryzoniu z ząbkami.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 20, 2015, 10:17:18 »
    Czy w tej najnowszej wersji jest ukończona mapa? Kiedyś na samym początku grałem i nie była do końca skończona.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #238 dnia: Września 12, 2015, 21:59:15 »
    Akosmo, a chcesz tego moda skończyć samemu, czy na przykład potrzebujesz pomocy? :) pytam z ciekawości. Prawie skończyłem robić swojego moda, a potem mógłbym porobić dla Ciebie trochę modeli domów/zbroi/broni (tylko, ze na teksturowaniu się nie znam). I czy mógłbyś zrobić wersję pod 1.163?

PS: Bardzo szanuję Twojego moda i pracę, jaką włożyłeś w jego produkcję. Jest niewiele modów fantasy do Warbanda, a ja je po prostu uwielbiam, dlatego pytam ^^
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Września 14, 2015, 03:21:08 »
    Mk1 mapa świata jest skończona, jedynie jakby coś się tam blokowało itp. może być do poprawki ale z tego co pamiętam to nikt akurat tego nie zgłaszał.

Tyr dzięki za chęci ale obecnie mam już trochę itemków przygotowanych i nie planuję ich za dużo dorzucać do moda. Co do scen to mam już 6 przygotowanych i są to raczej ozdóbki niż nowe sceny ale pomocy nie odmówię w szczególności w nowych scenach bo cholernie nie lubię ich robić. Jak już skończę grzebanie w module to wtedy zajmę się itemkami i scenami i dam ci znać jak będziesz nadal chętny. Obecnie mało robię przy modzie ale idzie (powoli) do przodu. Co do aktualizacji to mod będzie zaktualizowany do najnowszej wersji (obecnie 1.168).