Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Mamy zamiar dodac wkrótce mozliwość pchnięcia bagnetem/uderzenia kolbą lub bronią zamiast walki na noże. Którym przyciskiem powinno się wg. was atakowac? (żeby było jak najwygodniej)

Prawy przycisk myszy
    387 (48.9%)
    Scroll
    96 (12.1%)
    Któryś z Ctrl lub Alt
    70 (8.8%)
    Q, E, F lub jakaś inna litera
    172 (21.7%)
    Mi tam wszystko jedno.
    67 (8.5%)

Głosów w sumie: 766

Autor Wątek: Festung Breslau (II wojna światowa)  (Przeczytany 176778 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Festung Breslau (II wojna światowa)
    « Odpowiedź #615 dnia: Sierpnia 10, 2009, 14:13:45 »
    Ruscy mieli dobrą broń - tylko ci żołnierze którzy dołączali podczas bitew dostawali tak jak kilka postów wyżej wymienione. T-34 nie było świetne ale w pojedynku Tygrys vs. 3 T-34 chyba wiadomy jest wynik?

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #616 dnia: Sierpnia 10, 2009, 14:25:11 »
    Rosjanie porzucali często całkowicie sprawne maszyny... Już nie offtopujmy co? ;)

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #617 dnia: Sierpnia 11, 2009, 17:35:28 »
    Ci którzy uważają że T-34 to cud techniki to się mylą. Pomyślcie ludzie! Te czołgi były dobre do obrony Rosji, gdyż były proste i tanie w budowie. A chyba każdy wie, że Ruskie stawiali na ilość nie jakość. Teoretycznie na jedną zniszczoną panterę przypadały 3 T-34. To chyba o czymś świadczy. To NIE był cud techniki w przeciwieństwie do np. MG42, najlepszego KMa II wojny światowej. Amerykanie tak go sobie cenili, że próbowali w latach 50 go skopiować i im się nie udało.
    Żeby zakończyć ten offtop polecam wszystkim przeczytać książkę pt. "T-34 - broń mityczna".

Ps. Chętnie zobaczył bym Junkersa Ju 87 w M&B
    Owszem, zobaczysz i na ziemi, i w powietrzu. Mat już nawet wymyślił scenariusz z tym samolotem. ;)
    Bugi mam na myśli że gdy podchodzisz do ruskich to wszyscy wyciągają sztylety i zaczynają dźgać lub gdy rusek stoi 50 mm przed nie moge go trafić z  MP40 
    A co Ty byś zrobił z takiej sytuacji? Pewnie byś się cofał i próbował zrównać szczerbinkę z muszką żeby oddać celny strzał z 50mm (prawdopodobnie zanim byś to zrobił już byś leżał martwy) mimo to, że masz możliwość wyjęcia noża/bagnetu i szybkiego dźgnięcia przeciwnika?

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #618 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:02:34 »
    Crusader przyszedl,pozamiatal rozwial wszelkie watpliowsci :P.
    A co do czolgow na jednego tygrysa przypadalo 5 shermanow,ale podobno 5 shermanow bylo latwiej zrobic niz 1 tygrysa.

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #619 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:16:27 »
    może i tak ale tygrys miał grubszy pancerz i większego kalibru działo ale za to dużo benzyny żarł i był strasznie wolny ja wolę panterę A

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #620 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:20:15 »
    Łatwiej dla USA. W 3 Rzeszy (kiedy produkowano Tygrysy) wszystkiego brakowało. Trzeba też dodać że załoga Shermana była przeważnie spisana na straty.
    PS. Słyszeliście o tej załodze 8.8 która tak długo opierała się usańczykom że skończyła się amunicja? Teraz policzcie sobie ile Shermanów rozwaliła.
    PPS(h). Co do zużycia benzyny Niemieckie czołgi były bardzo oszczędne.

Offline Witch-King

• Użytkownik
    • I will brake him...
    « Odpowiedź #621 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:26:43 »
    A zresztą jak niemcom brakowało benzyny mogli zatankować takiego tygrysa czy panzer iv na stacji benzynowej
    Nigdy już nie wróci do tej krainy. Zguba dosięgnie go daleko stąd, nieprędko i nie z ręki męża- Glorfindel, po bitwie pod Fornostem

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #622 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:28:25 »
    Jezuuuuuu czlowieku to jest powazny temat, anie ty mi tu wyjezdasz z benzyna  na stacjach

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #623 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:29:14 »
    Gratulacje ale chyba na pieszo bo jakby taki tyrysek walnął by w tygrysa na stacji benzynowej z pocisku to chyba wiadomo co się stanie...

Edit: Duumek byłeś szybszy.Jezuu ja jestem anemikiem czy co?!Drugi raz dzisiaj mnie kolo z postem prześcignął...

Offline Witch-King

• Użytkownik
    • I will brake him...
    « Odpowiedź #624 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:32:55 »
    Gratulacje ale chyba na pieszo bo jakby taki tyrysek walnął by w tygrysa na stacji benzynowej z pocisku to chyba wiadomo co się stanie...

Edit: Duumek byłeś szybszy.Jezuu ja jestem anemikiem czy co?!Drugi raz dzisiaj mnie kolo z postem prześcignął...
    Nieżartuję. Kiedyś na discoverym leciał taki program "czołgi". Dobrze wiecie, że szwaby robiły przytłaczające postępy w ataku na Francje, i w tym programiku była mowa, że jak szwaby były za daleko od swojego zaopatrzenia to tankowali czołgi na stacjach benzynowych
    Nigdy już nie wróci do tej krainy. Zguba dosięgnie go daleko stąd, nieprędko i nie z ręki męża- Glorfindel, po bitwie pod Fornostem

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #625 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:39:30 »
    bo jak by wracali to by szybciej im się resztki benzyny skończyły

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:06:36 »
    hmm to chyba logiczne

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #627 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:29:25 »
    Crusader przyszedl,pozamiatal rozwial wszelkie watpliowsci :P.
    A co do czolgow na jednego tygrysa przypadalo 5 shermanow,ale podobno 5 shermanow bylo latwiej zrobic niz 1 tygrysa.

Kiedyś mi ojciec powiedział, że podobno raz było tak że się (bodajże) 90 Shermanów 1 tygrysowi poddało.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #628 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:32:09 »
    OMG to chyab bylli bez ammo i benzyny,przeciez to niemozliwe przeciez zaloga by sobie sama poradzila z tych wszystkich shermanow,z stratami ale poradzila.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #629 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:32:46 »
    Oglądałem kiedyś film dokumentalny i wypowiadał się dowódca sherman'a :

"Jeżeli Tygrys a tym bardziej Tygrys Królewski obracał w Twoją stronę wieżę,nie miałeś do kąt uciekać" - Wiec się nie dziwcie,bo Niemcy to potęga we wszystkim,a do tego mają klasę.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...