Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] War of the Roses - dyskusja  (Przeczytany 66998 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War of the Roses
    « Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 15, 2012, 19:14:52 »
    Odda ktoś klucz ???

A oddałbyś komuś gre za 15 zł kogo nie znasz bo chce sobie pograć ?

Hofeko, nie ma żadnej spiny po prostu każdy inaczej wyraża swoją opinie na temat tej gry. Wygląda na to że gra ma potencjał i się uda jeżeli twórcy zrobią spore zmiany w systemie walki.

A takie pytanko. Jak to kufa nie będzie konnicy ? były w zapowiedziach itd.. huh ?
    Retarded are everywhere

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 15, 2012, 19:42:08 »
    Hofeko, nie ma żadnej spiny po prostu każdy inaczej wyraża swoją opinie na temat tej gry. Wygląda na to że gra ma potencjał i się uda jeżeli twórcy zrobią spore zmiany w systemie walki.

Nie wydaje mi się żeby zmieniali w becie takie fundamentalne kwestie jak.... walka. :-P Mamy inne gusta odnośnie gier, mnie WoTR zupełnie nie podchodzi.

A takie pytanko. Jak to kufa nie będzie konnicy ? były w zapowiedziach itd.. huh ?

Nie mam pewności odnośnie tego, słyszałem tylko pogłoski. Poza tym, ciężko mi wyobrazić sobie działanie konnicy w tej grze. Pożyjemy zobaczymy ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Tot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 15, 2012, 20:39:27 »
    We wczesniejszym gameplayu byla konnica, ktora wygladala na rownie solidny fail jak obecna mechanika walki.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 16, 2012, 12:34:41 »
    Jak konnicy nie będzie, to jak dla mnie polegną na całej lini.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 16, 2012, 12:54:38 »
    Natychmiastowa spina, można się było spodziewać. ;]

Mój post nie przekazuje obiektywnej wszechponadprawdy, tylko moje zdanie po dwóch, trzech godzinach gry. Poza tym, oceniam to co jest, a nie to co być-może-niekoniecznie-kiedyś-chyba-powinno-być. Nie znam producenta, więc nie będę się w ocenie kierował jego możliwościami. Może nie zauważyłeś, ale słowem nie mówiłem ani o perkach, ani o eq, ani o nowych jednostkach (chyba że mowa o kawalerii, ale wydawało mi się że takowej nie ma i nie będzie, wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), bo wiem, że mają je dodać. Jednak niektóre rzeczy już się raczej nie zmienią, tak jak system walki. A obecny system walki jest fatalny, i mniej intuicyjny od Warbanda (zgadza się - BĘDĘ porównywał do Warbanda, bo to są bardzo podobne gry). Być może kwestia przyzwyczajenia, ale niektóre elementy (jak strzały spadające prawie pionowo w dół po 15 metrach pomimo znacznego naciągnięcia łuku) to chyba nie przyzwyczajenie, a po prostu źle zaprojektowany babol. Jeżeli będą się pojawiać jakieś pacze zmniejszające takie negatywne efekty i redukujące ilość bugów, zmienię zdanie, ale póki co - WOTR jest prawie niegrywalny.

Jeśli to jest spina to zdziwisz jak Ci się taki dres na mieście zepnie ;p Pacze są wydawane codziennie i tak np wczoraj wiele ciosów zabijało przeciwnika z full hp nawet w pełnej płytówce co jest kompletnym bezsensem ale już dzisiaj wyszedł kolejny pacz i sytacja sie zmieniła , naprawiają i eksperymentują na bieżąco. Starają sie też aktywnie rozmawiać z community. Jest to dość wysokobudżetowa produkcja i nie wierze by tak podstawowy element jak walka nie został przemyślany i nie będzie usprawniany. Może to czasowy eksperyment , kto to wie... Ja bym tutaj bardzo nie porównywał Warbanda z WotRem bo już dzisiaj widać , że są to kompletnie różne gry.

Jak już wspominałem , nie trzeba zniechęcać się do gry na początku Alphy, ja sam nie jestem wielkim fanem tej gry ale widzę w niej dość spory potencjał.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 16, 2012, 13:39:57 »
    I oczywiście dzięki fantastycznej sesji nie zapisałem się na alphę. Cudownie, rewelacyjnie, genialnie i w ogóle. Radość.

Gra jest w trakcie tworzenia, więc nie róbcie już recenzji :) Zobaczymy, co będzie dalej. Liczę na dalsze relacje z przebiegu Alphy :)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 16, 2012, 13:41:19 »
    Mi się wydaje że jednak ta konnica będzie tylko muszą ją znacznie poprawi ponieważ rycerz po śmierci konia się z niego ześlizguje jak na deskorolce zamiast spać i nie zadają te konie w ogóle obrażeń jeżeli chodzi o potrącenie.
    Retarded are everywhere

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 16, 2012, 13:48:45 »
    Mi się wydaje że jednak ta konnica będzie tylko muszą ją znacznie poprawi ponieważ rycerz po śmierci konia się z niego ześlizguje jak na deskorolce zamiast spać i nie zadają te konie w ogóle obrażeń jeżeli chodzi o potrącenie.
    Konnica będzie na pewno z tego co wiem ;)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 17, 2012, 15:24:48 »
    Po ostatnim paczu trzy rzeczy mogę wypunktować na plus:

- Szarża nareszcie ma jakieś znaczenie
    - Jest sporo więcej Nagłej Śmierci
    - Poprawiono młoty, które sweetaśnie potrafią teraz łamać kości i powodować krwawienie. ^^

Ale cóż, nadal długa droga do grywalności... :-P

Wężyku, wiesz może kiedy można tauntować? Czasami na luzie, daję z lub x i działa, a czasami nic. Od czego to zależy, HP, staminy, obecności wrogów / sojuszników? Ja żadnej prawidłowości nie zauważyłem.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 17, 2012, 19:40:12 »
    Ciekawe jak wyjdzie konfrontacja War of the Roses VS Mount and Blade2 vs Chivalry Medieval Warfare

Widać że wreszcie się coś w tym klimacie ruszyło:D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Y0las3-e1M

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 17, 2012, 20:43:18 »
    Ciekawe jak wyjdzie konfrontacja War of the Roses VS Mount and Blade2 vs Chivalry Medieval Warfare

Widać że wreszcie się coś w tym klimacie ruszyło:D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Y0las3-e1M

Też jestem ciekawy, WotR na razie nie wygląda najlepiej. W Chivalry pewnie nie zagram, nie lubię gier na silniku source, a na taką wygląda. Walki są tam z tego co widzę nienaturalnie szybkie i chaotyczne. A o M&B2 na razie nie wiemy kompletnie nic, no może oprócz tego że będzie. W sumie to w ciemno stawiam, że M&B2 będzie najlepszy.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 17, 2012, 20:51:22 »
    CMW jest taką zakąską przy dwóch większych produkcjach jak MB2 i WotR..

Musimy tylko poczekać i zobaczyć czy WotR nie okaże się przepisem na ciasto o ładnym zapachu a złym smaku
    no i czy MB2 nie będzie kolejnym takim samym ciastem tylko z nową polewą.

(click to show/hide)

PS: Lajkujcie
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2012, 20:58:15 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 17, 2012, 22:13:41 »
    W CMW wojownik porusza się tak szybko jakby uprawiał jogging w dresach a nie walczył w pełnej zbroi...

Nie grałem w WotR ale już z filmików widziałem że system walki w porównaniu do WB jest na razie... cienki. A tak poza tym to nie wyobrażam sobie późnego średniowiecza bez kawalerii...

M&B2 jest tworzony przez ludzi którzy stworzyli już tego typu gry - mało tego M&B i wszystkie dodatki odnosiły sukces... Dla mnie to jest na razie faworyt.
    Poza tym M&B nie ma fabuły - de facto - nie ma co się znudzić i w tym może przegrać WotR.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 18, 2012, 21:51:05 »
    Jak dla mnie na obecną chwilę, ładniej prezentuje się cmw niż wotr

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 20, 2012, 14:44:33 »
    CMW wygląda bardzo dobrze, nie wiele jej brakuje to ideału, system walki podobny(czyt podrasowany) do tego z Dark Messiah, co jest ogromnym plusem dla mnie, bo potrafię sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda w rzeczywistości. W DM mimo że walka była też momentami szybka to nie była prosta. Dla mnie już teraz CMW jest wygranym. MB2 wiadomo co to będzie + koń będzie mógł chodzić bokiem, nie no super. WOTR, już po filmach widać że nic z tego dobrego nie wyjdzie. Musieli by podejść do tego od nowa. CMW ma świetny system walki, a w realu wygląda to jeszcze lepiej niż Wam się wydaje.

Edit:
    W dodatku na unreal 3 engine, bomba;)