Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] War of the Roses - dyskusja  (Przeczytany 67125 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War of the Roses
    « Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:25:48 »
    Alpha to jest straszna beznadzieja jak na razie.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:57:46 »
    Tot , a skąd wiesz , że wersja Alpha to beznadzieja ? ( grałeś ? )

Offline Tot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:01:30 »
    Tak.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:03:00 »
    Beznadziejna to może nie... Ale ja grając w nią utwierdziłem się w przekonaniu, że WoTR hitem raczej nie będzie, bo nie trafi ani w gusta fanów historii, ani fanów grywalnej sieki. Choć może być inaczej za sprawą osób lecących na grafikę (a ta faktycznie bije Warbanda na głowę).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:12:09 »
    A propos, słyszałem, że rozdano już klucze do zamkniętej alphy.
    Czy ktoś z was wie jak otrzymać taki klucz?

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:13:34 »
    Właśnie wie ktoś jak dostać klucz ?

Edit: Odpowie ktoś ?

Edit2 : No proszę was , wiecie jak to napiszcie !
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2012, 18:31:52 wysłana przez felixl9000 »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 14, 2012, 19:00:08 »
    Spóźniłeś się, rejestracja była otwarta przez 24 godziny (zamknięta wczoraj po południu).
    Po kilku minutach gry wrażenia są jeszcze gorsze niż się spodziewałem po obejrzeniu filmików z gry. Podejrzewam, że większość osób które miały bądź mają styczność M&B Warband będą podobne. Może to i Alpha, ale nie ma kompletnie nic do zaoferowania pod względem grywalności. Wygląda może i nieźle ale na tą chwilę to by było na tyle. Spróbuję jeszcze jutro poświęcić kilka minut żeby jeszcze raz na chłodno ocenić grę, ale bardzo wątpliwe żebym zmienił zdanie. Gra jest zapowiedziana na trzeci kwartał tego roku, nawet z poślizgiem w okolice świąt wątpię żeby byli w stanie to uratować. To oczywiście moje odczucie, chętnie poczytam opinie innych którzy mieli okazję zagrać.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 14, 2012, 19:03:40 »
    Nic o tym nie pisaliście w tm temacie :( ! Nic o tym nie pisaliście w tym temacie :( ! (Chyba on do tego służy , żeby informować !)

Edit: Chce ktoś oddać klucz ?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2012, 22:01:20 wysłana przez felixl9000 »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 14, 2012, 21:59:05 »
    Zgadzam się z opinią Dalhiego. Twórcy WOTR starali się połączyć realizm z grywalnością, by trafić do jak najszerszej grupy graczy. Ale jak kończą się takie próby rozszerzenia targetu, wiadomo: wyszła im mało grywalna, ahistoryczna papka. Nie będę mówił o bugach, bo te są zrozumiałe, ale walka wręcz w War of The Roses woła o pomstę do nieba. Jest niemal identyczna jak w Warbandzie, tyle tylko że odebrano jej prawie całą dynamikę i wartkość akcji. Dodatkowo, brak konnicy czyni gameplay niezwykle powtarzalnym, po kilkudziesięciu minutach mamy uczucie Deja Vu. Poza tym, gra zawiera całkiem fajne smaczki, w stylu przyłbicy, która po opuszczeniu świetnie chroni naszą głowę i twarz, ale umożliwia widzenie tylko przez cienką szparę w niej, mocno ograniczając widoczność. Niestety, takie smaczki także zostały gdzieniegdzie spieprzone; nawet nie jesteście sobie w stanie wyobrazić, jak irytujące staje się dobijanie po paru rundach gry. Ogólnie, na chwilę obecną dałbym tej alfie 4/10, mam nadzieję że rozwiną jeszcze trochę tą gierkę bo obecnie na sensację się nie zanosi.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 15, 2012, 13:22:04 »
    Pewnie Hofiko ma rację... :P

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 15, 2012, 14:09:32 »
    Pewnie Hofiko ma rację... :P

Napewno Hofiko ma rację :D !

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:36:25 »
    Chylę czoła przed ludźmi którzy grają w to wiele dni , czekaj czekaj to chyba ja. To jest na razie Alpha , nie ma zbyt wielu możliwości i sam gameplay  , jak i mechanika gry jest mocno ograniczona. System walki sam w sobie nie jest aż tak złym pomysłem , jest inny ( pozwala z graczom ze złymi pingami grać na podobnym poziomie jak Ci z niskimi , ja na pingu 200 nie mam zbyt dużych problemów z blokowaniem ataków) , z resztą WotR od początku miał być grą inną od Warbanda i porównywanie jej do Warbanda jest całkiem innym doświadczeniem. Gra dla mnie ma duży potencjał , który nie może być na razie odkryty jako jest to tylko Alpha.

Zgadzam się z opinią Dalhiego. Twórcy WOTR starali się połączyć realizm z grywalnością, by trafić do jak najszerszej grupy graczy. Ale jak kończą się takie próby rozszerzenia targetu, wiadomo: wyszła im mało grywalna, ahistoryczna papka. Nie będę mówił o bugach, bo te są zrozumiałe, ale walka wręcz w War of The Roses woła o pomstę do nieba. Jest niemal identyczna jak w Warbandzie, tyle tylko że odebrano jej prawie całą dynamikę i wartkość akcji. Dodatkowo, brak konnicy czyni gameplay niezwykle powtarzalnym, po kilkudziesięciu minutach mamy uczucie Deja Vu. Poza tym, gra zawiera całkiem fajne smaczki, w stylu przyłbicy, która po opuszczeniu świetnie chroni naszą głowę i twarz, ale umożliwia widzenie tylko przez cienką szparę w niej, mocno ograniczając widoczność. Niestety, takie smaczki także zostały gdzieniegdzie spieprzone; nawet nie jesteście sobie w stanie wyobrazić, jak irytujące staje się dobijanie po paru rundach gry. Ogólnie, na chwilę obecną dałbym tej alfie 4/10, mam nadzieję że rozwiną jeszcze trochę tą gierkę bo obecnie na sensację się nie zanosi.
    Deja Vu ? Człowieku grałeś w jeden tryb, na jednej mapie  , nawet nie ze wszystkimi jednostkami z brakiem wyboru ekwipunku czy innych bajerów , które mają się pojawić później. Grałeś godzinkę , dwie i już oceniasz grę ? Panowie z Fatshark są naprawdę świetnymi gośćmi i maja ciekawą koncepcje gry co już można było prześledzić na wcześniejszym etapie rozwoju tej gry. Trzeba dać im czas na rozwijanie produktu.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:49:07 »
    Mhm zaufam Wezykowi bo jest bardziej doświadczonym graczem od Hofika ;P
    Na mnie filmiki nie robiły aż tak wielkiego wrażenia.. ale  tego co pacze to jednak gra ma pare ciekawych bajerów o których nie było wspomniane na filmach. Poczekamy zobaczeme ;d
    Retarded are everywhere

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 15, 2012, 17:04:00 »
    Natychmiastowa spina, można się było spodziewać. ;]

Mój post nie przekazuje obiektywnej wszechponadprawdy, tylko moje zdanie po dwóch, trzech godzinach gry. Poza tym, oceniam to co jest, a nie to co być-może-niekoniecznie-kiedyś-chyba-powinno-być. Nie znam producenta, więc nie będę się w ocenie kierował jego możliwościami. Może nie zauważyłeś, ale słowem nie mówiłem ani o perkach, ani o eq, ani o nowych jednostkach (chyba że mowa o kawalerii, ale wydawało mi się że takowej nie ma i nie będzie, wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), bo wiem, że mają je dodać. Jednak niektóre rzeczy już się raczej nie zmienią, tak jak system walki. A obecny system walki jest fatalny, i mniej intuicyjny od Warbanda (zgadza się - BĘDĘ porównywał do Warbanda, bo to są bardzo podobne gry). Być może kwestia przyzwyczajenia, ale niektóre elementy (jak strzały spadające prawie pionowo w dół po 15 metrach pomimo znacznego naciągnięcia łuku) to chyba nie przyzwyczajenie, a po prostu źle zaprojektowany babol. Jeżeli będą się pojawiać jakieś pacze zmniejszające takie negatywne efekty i redukujące ilość bugów, zmienię zdanie, ale póki co - WOTR jest prawie niegrywalny.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2012, 17:07:53 wysłana przez Hofiko »

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 15, 2012, 17:31:48 »
    Odda ktoś klucz ???