Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] War of the Roses - dyskusja  (Przeczytany 66981 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sivy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • War. War never changes.
    Odp: War of the Roses
    « Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 23, 2012, 09:50:35 »
    Zauważyliście że podczas strzelania łuk jest zarówno Z lewej i z prawej strony.

Zauważyłeś, że część scen została puszczona dwa razy? Za drugim razem pokazano ich lustrzane odbicie (strzał z kuszy, gość na moście, strzał z łuku).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2012, 10:10:40 wysłana przez Sivy »
    Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 23, 2012, 10:12:49 »
    dla tych ktorzy nie czytali

Autorzy, czyli studio Fatshark, zademonstrowali m.in. rozbudowany system konfiguracji postaci. Nie tylko wybierzemy typ noszonego przez nią uzbrojenia, ale również to z jakiego metalu i jaką metodą został wykonany. Co więcej, będziemy mogli zdecydować o stylu walki danym orężem. Przykładowo, niemiecka szkoła szermierki koncentruje się na szybszych, ale słabszych atakach, podczas gdy brytyjska stawia na siłę uderzeń kosztem zwinności. Nie zabraknie też oczywiście sporej ilości różnorodnych zbroi.

Wyglada zacnie ^^

Wiec mysle ze o taka blachostke jak strzelanie z luku lewa czy prawa reka to nie problem bo powinno to byc to zmiany ;p

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jest juz mozliwosc 64 graczy na serverze. To jest duzo. sam watpie aby jednak bylo wiecej poniewaz gra ma swoje wymagania.
    Sa akutalnie 2 tryby, TDM (albo raczej Group DM) oraz Siege. Jednak nie ma sie co martwic bo ten najwazniejszy czyli Battle z pewnoscia bedzie ;D

Podzial na grupy jest bardzo przydatny podczas sparingow. Grajac 10 v 10 mozna podzielic sie 4 : 6 , 5:5 itd. W Warbandzie trzeba bylo kombinowac ustawianiem innych bannerow itd.. Tu tworcy poszli nam na reke, mala rzecz a cieszy.

Po drugie bedzie ograniczenie jednostek na frakcje czyli koniec spamem lucznikow na publicach.
    Nie wiem tylko jaki bedzie stosunek.. 1:3 ? Zobaczymy ^^ jednak to jet kolejny duzy +

Coz ja jako Nativowiec bardzo sie ciesze z tej  gry i w premiere lece do empiku.. nie ukrywam rowniez ze gra moze bardziej podpasowac Nativowcom
    Ale wszystkich zachecam do kupna, wkoncu Tawerna to wieksza czesc polskich graczy

Polecam i pozdrawiam
    H.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2012, 10:28:03 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 23, 2012, 11:10:47 »
    Ja też od razu jak gra wyjdzie biorę portfel, lecę do empika i marnuje kasę :)
    (click to show/hide)

Offline Tot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 23, 2012, 18:46:42 »
    Relacja TB z War of the Roses.

http://www.youtube.com/watch?v=jnNrHdihGSY&feature=g-all-u&context=G295e883FAAAAAAAAAAA

Wyglada smakowicie. Szczegolnie to, ze jak widac (np. 19:35) ciecia trafiaja to, na co trafia model broni, a nie zaczepiaja o pierwsze byle-co i znikaja, jak w Warbandzie. Czyli zabawy w Podbipiete beda raczej mozliwe.

Dwie rzeczy mi sie jak na razie bardzo nie podobaja, raz to animacje dobijania - slaba jest taka mechanika "zablokowywania" postaci w miejscu zeby wykonac jakas tam animacje, cel dla tchorzy z lukami jak znalazl. Druga rzecz, ktorej mi jak na razie brakuje, to realistyczniejszy model dzialania zbroi. Moze to zbyt wysokie wymagania, ale mnie skreca jak widze jednego faceta tnacego drugiego mieczem centralnie w napiersnik i struge krwi z tego powstala.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 23, 2012, 19:53:16 »
    Mi w tej chwili nie podoba się to że można strzelać z łuku będąc na koniu. Wydaje mi się że w zachodniej Europie nie potrafiono tego robić.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 23, 2012, 20:15:49 »
    Ehhh po tym filmiku zauwazylem ze..

Animacje sa sztywne, nie realne i brzydkie.

Konie nie potrącaja.

System podnoszenia jest bez sensu troche..

Jest masa bugów

Celownik od luku jest dziwny

Nie rozumiem systemu wybierania broni i pancerzy.. nie kupuje sie.. wiec leveluje ? czy wszystko mamy za darmo?

Chociaz pomimo tego jestem dobrej mysli bo to dopiero pre-alpha jednak.. premiera tuż tuż
    Retarded are everywhere

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 23, 2012, 20:17:26 »
    Animacje są woolne i strasznie paskudne... W dodatku wkurza "coś" pokazujące si podczas zadawania ciosów...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 23, 2012, 20:26:49 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:42:55 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 23, 2012, 20:27:59 »
    Animacje są woolne i strasznie paskudne... W dodatku wkurza "coś" pokazujące si podczas zadawania ciosów...

To cos to dmg.

Ale nie ma sie co zniechecac. Widze w tej grze potencjał ^^ to dopiero Pre-Alpha ;>
    Retarded are everywhere

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 23, 2012, 21:37:46 »
    Radzę zainwestować w Windowsa z Dx 11.
    dx7 forever :D

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 24, 2012, 16:19:11 »
    Konie nie potrącają, ale wie ktoś może czy system walki konno też będzie zerżnięty czy zrobią własny?

Nie ma potrącania, czyli bliżej własnego systemu, a to może oznaczać że coś spier... zepsują...

Offline Tot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 24, 2012, 18:43:11 »
    Skad niby wniosek, ze konie nie potracaja? Prezentowana wersja, jak tytul wskazuje, to jest pre-alpha. Czyli generalnie polowy rzeczy jeszcze nie ma.

Offline marianeqziomall

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 24, 2012, 18:54:28 »
    Widzieliście kiedyś grę alpha czy pre-alpha? Jak nie to nie wiecie, imo gra idzie w bardzo dobrym kierunku
    Walczę do śmierci i umieram jak honor

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 24, 2012, 19:47:03 »
    Powinni z tego zrobić RPG Akcji+multi.
    Bo takie bezsensowne kill the lancastrians i nawalanie się mieczem bez sensu jest kiepskie"(

Bo coś tam czytałem że single to tylko taki tutorial przed multi.
    Jesli się mylę to poprawcie
    A kupię na pewno, tylko nie mam doświadczenia w zakupach przez steam:/

PS:Myslicie że Ci z gry online wchodzą tu i czytają nasze posty?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2012, 19:58:02 wysłana przez shady »

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 24, 2012, 20:06:34 »
    gdzieś pisano o polskim forum, może ktoś rzucić linka, bo googluję, ale lipa z poszukiwań :/ A na angielskich jakoś średnio się czuję z moich poziomem języka(tzn. rozumiem, ale jakoś szybko zniechęcam sie w nadrabianiu spamu po angielsku)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca