Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycja - ACTA  (Przeczytany 24796 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Propozycja - ACTA
    « Odpowiedź #240 dnia: Lutego 03, 2012, 18:57:58 »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #241 dnia: Lutego 05, 2012, 01:05:37 »
    tyle, ze ratyfikacja jest g**no warta. Poczytajcie sobie o tym.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Lutego 05, 2012, 12:23:13 »
    Jak parlament UE ratyfikuje ACTA to jej część (nie wiem która) będzie w Polsce obowiązywać.Poza tym Tusk się zna i powiedział ze Polskie prawo do walki z "piractwem" będzie zmienione.Tak wiec nie da się tedy to spróbujemy inna droga;]
    A ta druga droga już na pewno będzie cichsza bo 90% ludzi która głośno sprzeciwiała się ACTA nie będzie raczej interesowała się co to za ustawa itd.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #243 dnia: Lutego 05, 2012, 15:57:25 »
    A ta druga droga już na pewno będzie cichsza bo 90% ludzi która głośno sprzeciwiała się ACTA nie będzie raczej interesowała się co to za ustawa itd.
    Z tym się zgodzić nie mogę. Jestem przekonany, że - na pewno nie większość - ale znaczna część osób interesujących się sprawą acta będzie śledzić w przyszłości podobne sprawy. Na pewno ogół dowie się o podobnych rzeczach z kwejków, facebooków i innych stron, tak samo jak w przypadku acta - od osób które śledziły sytuację, a takich osób będzie teraz na pewno więcej. Pewnie część osób oleje albo już olało całą sprawę jak Tusk tak powiedział, ale jestem pewien że jeszcze dużo osób będzie śledzić rozwój wydarzeń i działać. Wtedy wystarczy wrzucić mema na popularną stronkę, że władza chce nam zrobić kuku i gotowe. :D

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Lutego 05, 2012, 16:14:22 »
    Fajnie by było tylko szkoda ,że ludzie w młodym wieku nie są równie aktywni w demonstrowaniu swojego sprzeciwu w innych kwestiach jak bezrobocie etc a tylko w sprawie ACTA.Bo widać jednak jakąś sile maja i ich ciężko już ośmieszyć czy obciążyć jakimiś obelgami typu moher czy chuligan.Moze w końcu coś by ruszyło ku lepszemu...

Edit http://www.youtube.com/watch?v=0j6I-lrhE6Y&lc=Ygcf_GVBw_wmfFCf1nNDch-TkFZeT7HVZ6143C4KdzQ&context=G28aaec0FAAAAAAAAAAA&feature=g-all-c
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2012, 17:30:14 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline AzahielPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lutego 17, 2012, 18:23:38 »
    Wiadomo, zbyt wielu ludzi by znienawidziło Tuska za to, po za tym logicznie rzecz ujmując to widzi jak PO (a szczególnie on) traci poparcie (już same sondaże to pokazują) więc musi się przecież coś zrobić aby ludzie go znów polubili, zamydlić im oczy swoją niewiedzą i że to zrobił nie myśląc o konsekwencjach.Wysłuchując jego wypowiedzi ale te dłuższe to jest to po prostu taki spoko człowiek... i zażartuje z siebie i opowie jakiś kawał no po prostu milszego człowieka być nie może więc pewnie znów zyska trochę poparcia... no nie? chyba że o czymś nie wiem i jest już za późno? Czy może teraz wszyscy się na PIS przeniosą lub na naszego Polskiego Palikota który też z początku był za ACTA lecz kiedy zobaczył najmniejsze oburzenia wśród ludzi zmienił zdanie... Przecież żyjemy niby w państwie demokratycznym! To dlaczego o samym ACTA dyskutowano za naszymi plecami? Ale ogólnie mówiąc to dobrze że chociaż wszystko tak się zakończyło.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #247 dnia: Lutego 17, 2012, 18:26:50 »
    YEAH!!!! Mamy zwycięstwo http://fakty.interia.pl/raport/internauci-przeciwko-acta/news/donald-tusk-proponuje-epl-odrzucenie-acta,1761418,7906

YAAAFUD! OBRONILIŚMY INTERNET! OSTATNI BASTION WOLNOŚCI SŁOWA UTRZYMANY! ŻYCIE ZNÓW NABRAŁO SENSU!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #248 dnia: Lutego 17, 2012, 19:16:32 »
    W końcu rząd po drastycznych spadkach poparcia i zaufania coś zrobił...WIWAT RZECZPOSPOLITA! I to by było na tyle :)

PROBLEM?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #249 dnia: Lutego 17, 2012, 19:48:22 »
    Pokazówka.
    (click to show/hide)

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Lutego 17, 2012, 20:22:45 »
    Tyle, że ACTA nie będzie w europie dzięki nam Polakom, .bo taki szwab lub żabojad nie ruszył by d**y, żeby coś z tym zrobić
    Vivat Rzeczpospolita!!!!!!!
    Sry dałem się ponieść polskiemu patriotyzmowi :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2012, 20:54:30 wysłana przez kacperro »
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #251 dnia: Lutego 17, 2012, 20:50:51 »
    Tyle, że ACTA nie będzie w europie dzięki nam Polakom, bo taki szwab lub żabojad nie ruszył by d**y, żeby coś z tym zrobić.

Może bym napisał coś zgryźliwego w odpowiedzi na Twój post, ale to już jest tak skrajnie nacjonalistyczno-popieprzona opinia, że nie mam nawet siły. Czy Ty w ogóle sprawdzałeś, co się działo w innych krajach?... Dziesięć sekund góglowania: KLIK.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Lutego 17, 2012, 21:41:05 »
    Jeśli dobrze pójdzie i zachód będzie krotko pamiętliwy jak to w jego zwyczaju to na szczęście zapomni ze ACTA weszła do UE za "prezydentury" Polskiej a rząd POlski ACTA ogłosił jako swój wielki sukces;]Poza tym Tusk zapowiedział zmianę w Polskim prawie.Wiec by ludzie się nie uśpili i nie wprowadził ACTA tylnymi drzwiami jak próbował to zrobić wcześniej.
    Tusk powinien być skreślony przez swoich wyborców.Bo zakładając ,że mówi prawdę jakoby nie wiedział co podpisuje to by oznaczało ,że jest kompletnym Idio** i nie nadaje się do polityki.
    Jest jeszcze druga możliwość.Czyli kolejny raz kłamie mówiąc ,ze nie wiedział co podpisuje.Kłamstwo rowniez powinno dyskwalifikować go z polityki.Teraz tylko pytanie ile % Polaków jest głupia by dalej na niego glosować i marnować kolejne swoje lata życia w tym kraju z jego rządami;]
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2012, 22:07:39 wysłana przez Skrzetusky »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #253 dnia: Lutego 18, 2012, 07:51:17 »
    Kłamstwo rowniez powinno dyskwalifikować go z polityki.

Jeśli kłamstwo dyskwalifikuje polityka to nikt do polityki się nie nadaje, bo każdy kłamie i oszukuje.

Teraz tylko pytanie ile % Polaków jest głupia by dalej na niego glosować i marnować kolejne swoje lata życia w tym kraju z jego rządami;]

Nie wiem czy głupia czy nie. Wiem natomiast, że osoba pisząca taki tekst zdecydowanie do grona osób tak określonych się zalicza. Ty jesteś "gupi" bo na nich głosujesz, ja nie bo głosuje na tych co trzeba - gratuluję podejścia.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Lutego 18, 2012, 09:53:19 »
    Jeśli kłamstwo dyskwalifikuje polityka to nikt do polityki się nie nadaje, bo każdy kłamie i oszukuje.

Nie wiem czy głupia czy nie. Wiem natomiast, że osoba pisząca taki tekst zdecydowanie do grona osób tak określonych się zalicza. Ty jesteś "gupi" bo na nich głosujesz, ja nie bo głosuje na tych co trzeba - gratuluję podejścia.

Głupia...Jak to w takim razie nazwać?Naiwni,bezmózgowie,nieodpowiedzialni?
    Niestety należę do ludzi korzy nie glosują na polityków kłamiących na każdym kroku w żywe oczy.A PO nawet Palikota przegoniła w tej kwestii w ostatnich dniach.
    Polityk może kłamać ale w sprawach ważnych,oplacalnych na dłuższą metę dla państwa.Nie w takich sytuacjach jak ACTA etc. czyli oszukiwać społeczeństwo po to by mu zaszkodzić a w momencie gdy ma świadomość ze jednak ludzie to nie są totalni ***** za jakich ich uważa patrząc na jego kampanie mimo to ze zagłosowali na niego nawet wtedy gdy jego program wyborczy składał się z dwóch haseł "300mld z UE" i straszenie PiSem oraz IVRP i śmieszne prowokacje na pewnych grupach społecznych rozgłośnione,wymodelowane w TV ,to kłamie kolejny raz w tej samej sprawie ,że nie wiedział...
    Nie wiedziałeś co robisz kolejny raz?Nie nadajesz  się,Masz coś takiego jak poczciwość?Podaj się do dymisja i przyznaj ze rozj*bałeś krajową gospodarkę.Wtedy resztki honoru,twarzy może uratujesz....
    Szkoda ,że ludzie potrafią się tak zorganizować tylko w czasie gdy zagrożony jest internet a nie wtedy gdy bezrobocie wzrasta,państwowe firmy się sypia albo już się rozleciały etc ,a ludzie wyjeżdżają za granice by pracować na utrzymanie rodziny.Chyba ,że Tuskowi to na rękę bo problem bezrobocia sam się rozwiązuje.I jeszcze to wszystko pomaga nam się integrować z Europą od kiedy w niej jesteśmy czyli dopiero od 2004r...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 10:04:19 wysłana przez Skrzetusky »