Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycja - ACTA  (Przeczytany 24879 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Propozycja - ACTA
    « Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 26, 2012, 10:00:38 »
    Kolejna bitwa przegrana ):
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 26, 2012, 10:47:18 »
    Witam w Demokracji;]

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 26, 2012, 11:18:48 »
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:29:01 »
    Machina rusza - http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Student-pierwsza-ofiara-miedzynarodowych-porozumien-antypirackich,wid,14199686,wiadomosc.html?ticaid=1dced

Z każdą linijką tego artykułu szczena opadała mi coraz niżej. Dziesięć lat to więcej niż dostają osoby skazane za nieumyślne spowodowanie śmierci. Poza tym, chyba czegoś nie rozumiem - dlaczego Brytyjczyk, który popełnił przestępstwo w Wielkiej Brytanii, jest deportowany do USA? Co one mają do tego? Okazuje się, że te wszystkie przesadzone dowcipy o surowości ACTA nie są już takie przesadzone po fakcie...

EDIT: Meh... Jakiś czas temu to by mnie śmieszyło.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 12:37:13 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:33:59 »
    Ja nie chcę wiedzieć co się będzie działo za miesiąc ..    Po za tym pisze że w świetle brytyjskiego prawa nie popełnił przestępstwa , to czemu mają go sądzić w USA  ?     Ja to chyba się wyprowadzę do Holandii .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:34:45 »
    Wychodzi na to, że według prawa większym przestępstwem jest pobranie filmu niż jak Hofiko wyżej napisał nieumyślne spowodowanie śmierci i powiedzmy gwałt...

USA przejmuje kontrolę teraz nad wszystkimi krajami świata czy o co tutaj się rozchodzi ?
    Może wszyscy jesteśmy Amerykanami ?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 12:52:45 wysłana przez Tobik-N »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:38:18 »
    Ja nie chcę wiedzieć co się będzie działo za miesiąc ..    Po za tym pisze że w świetle brytyjskiego prawa nie popełnił przestępstwa , to czemu mają go sądzić w USA  ?     Ja to chyba się wyprowadzę do Holandii .

hahahahaa a co tam takiego jest ?Jak juz to do Cypru, Estonii, Słowacji,Rosji(Norwegi?).

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:41:34 »
    No w Holadnii nie podpisali ; o        No i to jest tolerancyjny kraj  , i są tam legalne różne hmmm rzeczy.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:44:09 »
    To już za gwałt w Polsce dostanie się mniej lat... Chyba zamiast oglądać filmy w necie zacznę gwałcić - mniejszą karę dostanę jakby co. A tak na serio, zaczyna się dziać coraz więcej w związku z ACTA i jej podobnymi. Za kilka miesięcy może zaczną się masowe deportacje? Wszystko to robi się coraz poważniejsze, jak na początku nie do końca wierzyłem we wszystko co mówili przeciwnicy ACTA tak teraz zaczynam wierzyć.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 26, 2012, 12:51:43 »
    Poprostu zaczyna się cyber wojna, ktora moze zapoczatkowac inne protesty nie tylko dotyczące ACTA.
    Chwilowo jest cisza przed burzą

@Edit:
    http://wiadomosci.wp.pl/title,Szwedzki-europosel-polski-rzad-klamie-w-sprawie-ACTA,wid,14198851,wiadomosc.html?ticaid=1dcee

Moze teraz sie przekonacie ze tu nie chodzi o protest no life'ów
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 13:03:16 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 26, 2012, 13:31:44 »
    (click to show/hide)
    Nom, to był początek. Cyber wojna dopiero się zacznie.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 26, 2012, 13:38:06 »
    wszystko zmierza ku walce z rządem i jakby o to w tym wszystkim chodzi, bo jezeli ludzie zobacza ze tak liczna grupa ludzi poszla na manifestacje w sprawie ACTA przeciwko rządowi, to moga powstawac nowe manifestacje dot. czego innego
    Retarded are everywhere

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:01:58 »
    "PiS złoży wniosek o przeprowadzenie referendum ws. akceptacji ACTA - poinformował szef partii Jarosław Kaczyński. "

Dodatkowo rzeczy, które z jednej strony z ACTA nie mają nic wspólnego, z drugiej zaś - mogą być częściami tej samej układanki:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11031787,NIK_ma_nowe_uprawnienia__Pozna_wszystko___wyznanie_.html
    http://wolnemedia.net/prawo/czym-jest-indect/

A tak całkiem od siebie dodam tyle, że jakakolwiek walka czy robienie referendum odnośnie ACTA jest moim zdaniem bez sensu i mija się z celem. Ba, będzie fatalnym błędem dla Polski. Dlaczego? Młodzież wreszcie się poderwała, wreszcie widzi, że coś jest nie tak i że w kraju bardzo źle się dzieje. Do tej pory miała to w dupie, bo była jedną z najmniej poszkodowanych przez Rząd w ostatnich latach grup społecznych, ACTA jednak uderza w nią bezpośrednio i wielu młodym ludziom spadły w końcu z oczu łuski propagandy. Jest więc chęć zmian, jest ku temu okazja, jest szansa, by protestujące grupy społeczne stanęły razem ramię w ramię i wspólnymi siłami zawalczyły o lepszą Polskę i lepszy Rząd. Jeśli jednak młodzież będzie walczyła tylko o samą ACTĘ i na niej się skupiała, to ta szansa zostanie całkowicie zaprzepaszczona. Gdy tylko ACTA w Polsce upadnie (a całkiem możliwe, że tak się stanie), młodzi ogłoszą zwycięstwo i wrócą do swoich spraw, dumni z siebie i swej siły. Dla nich walka dobiegnie końca. A rząd zostanie, jaki był i dalej będzie robił swoje...