Jeśli kłamstwo dyskwalifikuje polityka to nikt do polityki się nie nadaje, bo każdy kłamie i oszukuje.
Nie wiem czy głupia czy nie. Wiem natomiast, że osoba pisząca taki tekst zdecydowanie do grona osób tak określonych się zalicza. Ty jesteś "gupi" bo na nich głosujesz, ja nie bo głosuje na tych co trzeba - gratuluję podejścia.
Głupia...Jak to w takim razie nazwać?Naiwni,bezmózgowie,nieodpowiedzialni?
Niestety należę do ludzi korzy nie glosują na polityków kłamiących na każdym kroku w żywe oczy.A PO nawet Palikota przegoniła w tej kwestii w ostatnich dniach.
Polityk może kłamać ale w sprawach ważnych,oplacalnych na dłuższą metę dla państwa.Nie w takich sytuacjach jak ACTA etc. czyli oszukiwać społeczeństwo po to by mu zaszkodzić a w momencie gdy ma świadomość ze jednak ludzie to nie są totalni ***** za jakich ich uważa patrząc na jego kampanie mimo to ze zagłosowali na niego nawet wtedy gdy jego program wyborczy składał się z dwóch haseł "300mld z UE" i straszenie PiSem oraz IVRP i śmieszne prowokacje na pewnych grupach społecznych rozgłośnione,wymodelowane w TV ,to kłamie kolejny raz w tej samej sprawie ,że nie wiedział...
Nie wiedziałeś co robisz kolejny raz?Nie nadajesz się,Masz coś takiego jak poczciwość?Podaj się do dymisja i przyznaj ze rozj*bałeś krajową gospodarkę.Wtedy resztki honoru,twarzy może uratujesz....
Szkoda ,że ludzie potrafią się tak zorganizować tylko w czasie gdy zagrożony jest internet a nie wtedy gdy bezrobocie wzrasta,państwowe firmy się sypia albo już się rozleciały etc ,a ludzie wyjeżdżają za granice by pracować na utrzymanie rodziny.Chyba ,że Tuskowi to na rękę bo problem bezrobocia sam się rozwiązuje.I jeszcze to wszystko pomaga nam się integrować z Europą od kiedy w niej jesteśmy czyli dopiero od 2004r...