Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycja - ACTA  (Przeczytany 24923 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Propozycja - ACTA
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 27, 2012, 14:33:27 »
    Ja nie mogę, jakby mi powiedzieli, że Natanek przepowie ACTA trzy tygodnie temu (wtedy po raz pierwszy oglądałem ten reportaż), to bym się puknął w głowę.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 27, 2012, 16:41:56 »
    ;OOO
    Retarded are everywhere

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 27, 2012, 16:46:52 »
    http://www.jestemprzeciwacta.pl/

Nie wiem czy ktoś już podawał linka do tej strony, w każdym razie Soner powinien dodać odnośnik u góry do niej.

Z tymi wpisami idą jak burza, w ciągu 8 minut około 5 tysięcy wpisów. 
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 16:54:05 wysłana przez Oktawian »

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 27, 2012, 17:59:48 »
    Retarded are everywhere

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 27, 2012, 19:06:02 »
    Jeśli nie masz pozwolenia to tak ;]
    Możesz wrzucisz w siec swoje zdjęcie a jak na drugim planie przez przypadek znajdzie się logo jakiejś firmy i się ktoś o to przyczepi to tez lecisz;]

Kompletna bzdura, naprawdę, najpierw przeczytaj ten dokument i przestań z siebie idiotę robić.

Tak?Hmm w takim razie z siebie idiotę robi rowniez jakiś koleś TV który wczoraj w tvp3 podał taki sam przykład ;]
    A ja wole argumenty.Proszę.Podaj mi zapis który obala tą teorie.

Widzę u ciebie kompletny brak konsekwencji, w którymś z tematów narzekałeś na media... Ale dobrze, wrócę do domu i postaram się ci wkleić tu co trzeba...

I nic się nie zmieniło w tym.Ale moje narzekanie na media nie polega na tym ,że uważam jakoby one ciągle kłamały na każdym kroku.To działa troszkę inaczej.Media zmieniają kontekst,przekręcają albo kompletnie fałszują tematy które w znaczący sposób wpływają na opinie publiczną ,a nie każdą możliwą informacje.Bo pewnie jak by to nie robili w taki sposób to w ogóle nie byli by wiarygodni.A tak ludzie czerpią pogląd i wiedzę na sprawę w dużej mierze z mediów.

Nadal czekam sir Luca

http://www.youtube.com/watch?v=JM8S9z1wmjM&feature=g-all-f&context=G28aaec0FAAAAAAAAAAA by nie bylo offtopa
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 19:30:14 wysłana przez Skrzetusky »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 27, 2012, 20:54:37 »
    Byłem dziś na proteście przeciw acta pod pałacem prezydenckim w Warszawie (tym chyba jedynym legalnym dziś w stolicy). Było świetnie, obok siebie ramię w ramię stały nawet i sprzeczne ideologicznie grupki i krzyczały jednakowe hasła, był ogólny spokój i genialna atmosfera. Zbierano podpisy osób pełnoletnich w sprawie referendum o acta. Jedyne co się stało to dwie flary i petarda, które poleciały w stronę pałacu. Na początku przez chwilę byli także i politycy, których z racji tego iż protest miał być apolityczny i w gruncie rzeczy skierowany przeciwko nim - zostali bardzo szybko - delikatnie rzecz ujmując - wygwizdani. :) Dodam też że oczywiście było kilka mniej lub bardziej agresywnych haseł czy zgrzytów, lecz tego nie da się uniknąć w tak dużym tłumie wściekłych ludzi, więc w ogóle nie biorę tego pod uwagę. Zaraz jednak organizator potępił tego typu zachowanie i wszystko było ok. Polecam obejrzeć jakąś rzetelną relację z tego wydarzenia (np. link w moim ostatnim poście w tym temacie, chyba stronę czy dwie wcześniej), można zobaczyć jak wypowiadały się osoby młode - 16 lat, ale były także młodsze dzieci z rodzicami i bez, jak i starsze oraz stare - dziadek 74 i 77 lat - naprawdę świetne wypowiedzi, warto zobaczyć. :) Protest był świetny, było na nim widać jak Polacy potrafią się jednoczyć w słusznej sprawie. Mam nadzieję, że będzie tak dalej, bo droga do wywalczenia sobie prawdziwej demokracji i odpowiedzialnych ludzi w polityce może być jeszcze długa. Apeluję także do Was - ruszcie czasem tyłki sprzed monitorów i Mount&Blade oraz Tawerny i pójdźcie walczyć o swoje, tylko bez podziałów politycznych, bo kiedy sprawa dotyczy nas wszystkich, nie mają one znaczenia. Wszyscy razem, przeciw acta! :D

EDIT:
    Tutaj zapowiedziany link: http://www.popler.tv//Ratte84#39300. UWAGA! Niestety potem kamerzysta jak widać poszedł sobie razem z przemarszem (z tego co mi wiadomo był całkowicie nielegalny), zamiast zostać na legalnej demonstracji pod pałacem, która jeszcze dość długo trwała (od 17:00 do 19:30). Nie wiem także czy są na nim osoby wypowiadające się o których pisałem wcześniej, bo możliwe że właśnie wtedy nie było tam kamerzysty, ale polecam obejrzeć i w razie czego poszukać samemu, na pewno gdzieś znajdziecie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 15:14:39 wysłana przez MikiBar »

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 27, 2012, 22:16:50 »
    Ja w Poznaniu :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 27, 2012, 23:36:24 »
    W Poznaniu dało się dostrzec plakat o treści "FUS RO DAH".

I ja pytam, po co?

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 28, 2012, 00:25:10 »
    Żeby zdmuchnąć nasz rząd z ich stanowisk ?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:14:36 »
    Może chcieli przestraszyć Smoczym Dziecięciem ACTE w Polsce?

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:22:20 »
    MikiBar
    Jakby to byl fejs to bym dal Lubie to

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:54:39 »
    http://www.youtube.com/watch?v=5sAwy8Ml1NI

Pierwsze mądre słowa z ust Natanka ! Gniew Boży spadnie na nasz rzad !

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 29, 2012, 19:56:04 »
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 21:32:48 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 31, 2012, 13:04:45 »
    Wreszcie poważniejsze podejście do sprawy - http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka/tomasz-lis-na-zywo/wideo/30012012/6163288

Co prawda pierwsza połowa programu to lanie wody i uciekanie od konkretnych odpowiedzi przez ministra Boniego, ale i tak jest znacznie lepiej, niż w poprzedniej rozmowie, gdzie był ten wybitnie prorządowy matoł, Eric Cla... znaczy Hołdys.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 31, 2012, 15:02:28 »
    "Z PO-stkomuną jest taka sytuacja,że Ci zastosowali w polityce znany trik z biologi, "gotowanie żaby".

Jeśli wrzucimy żabę do wrzątku, to ona siłą bólu, reakcji mięśni na ból, wyskoczy z gara.

Jeśli jednak tę żabę wsadzimy do gara z zimną wodą, i będziemy stopniowo, powoli podgrzewać, aż do stanu wrzenia, to żaba nawet nie drgnie.

Ugotuje się, bez żadnego buntu.

Tusk traktuje Polskę jak żabę, wystarczy zobaczyć co mówił, co robił,10, 7, 5 lat temu, a co robi teraz.

Gotuje na całego."