Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycja - ACTA  (Przeczytany 24779 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Propozycja - ACTA
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 23, 2012, 21:52:27 »
    teorytycznie tak zawsze trzeba było robic.
    Retarded are everywhere

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:07:40 »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:22:21 »
    A ja powiem że awatara wykorzystuje w celach edukacyjnych
    Skąd mój dostawca internetu się o tym dowie? :O Kto niby sfinansuje mu sprzęt potrzebny do takich działań? ACTA o ile pamiętam ma w ciągu następnych dni być podpisane przez Polskę? Skoro tak, to dlaczego amerykański serwis "niby" łamiący prawa autorskie ciągle bawi się w najlepsze? Dostawcy internetu nie opłaca się pozbywać odbiorców, więc czemu miałby mi wyłączyć internet? Poza tym pewne niedomówienia, jakie są w każdej ustawie, w polsce zostały nagłośnione na skalę krajową, i zaraz są protesty. Powiedz mi, dlaczego w krajach, które ją podpisały nikt się nie focha? Mhmm, już widzę 80 milionów zgłoszeń policji polskiej, o sprawie pirackich awatarów i nielegalnych obrazków. Znajdź mi tu specjalistę, któremu będzie się chciało je wszystkie otrzymać i przesłać dalej, i powiedz mi kto mu zapłaci.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:40:25 »
    Co do modów to właśnie nie bardzo. Np każdy mod do WB(oprócz czystych podmian jednej texturki) zawiera w sobie pliki z Nativa. Chociażby zwyczajne skrypty odpowiadające za obsługę menusów i innych błahostek. Raczej nikt nie powinien się do tego czepiać ale ta ustawa jest dziurawa jak ser szwajcarski. Można porównać ją do rządu przystawiającego ci pistolet do głowy, po co miałby marnować amunicje i strzelać do ciebie, na dodatek jeszcze może się pobrudzić. Lecz ja jednak mimo nawet najczystszego sumienia wolałbym jednak żeby lufa była skierowana w innym kierunku.
    Nie zabijajmy ostatniego bastionu całkowitej wolności słowa, tym bardziej że najbardziej "patologiczne" środowiska i tak błyskawicznie obejdą wszystkie blokady. A kto na tym ucierpi? Jak zwykle ci uczciwi.
    Tak w temacie: http://www.youtube.com/watch?v=rNChq7hLUjc

PS. Idzie ktoś na to? http://www.facebook.com/events/332274416793882/

Offline Dorogon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 23, 2012, 23:25:56 »
    A ja powiem że awatara wykorzystuje w celach edukacyjnych
    Skąd mój dostawca internetu się o tym dowie? :O Kto niby sfinansuje mu sprzęt potrzebny do takich działań? ACTA o ile pamiętam ma w ciągu następnych dni być podpisane przez Polskę? Skoro tak, to dlaczego amerykański serwis "niby" łamiący prawa autorskie ciągle bawi się w najlepsze? Dostawcy internetu nie opłaca się pozbywać odbiorców, więc czemu miałby mi wyłączyć internet? Poza tym pewne niedomówienia, jakie są w każdej ustawie, w polsce zostały nagłośnione na skalę krajową, i zaraz są protesty. Powiedz mi, dlaczego w krajach, które ją podpisały nikt się nie focha? Mhmm, już widzę 80 milionów zgłoszeń policji polskiej, o sprawie pirackich awatarów i nielegalnych obrazków. Znajdź mi tu specjalistę, któremu będzie się chciało je wszystkie otrzymać i przesłać dalej, i powiedz mi kto mu zapłaci.

Skad ? Bo bedzie cie "podgladal" do czego prawo go bedzie zmuszac ! Co do finansowania, skoro to Unia chce zebysmy podpisali, wiec pewnie Unia sfinansuje :) Wypowiadasz sie a nawet nie wiesz kiedy dokladnie ma to byc podpisane ? W ameryce, nie ma ACTA tylko PIPA i SOPA czy jakos tak, i tez nie sa jeszcze wprowadzone, i powoli od tego maja odchodzic bo google zawalczylo :P Co sie bedzie bardziej oplacalo, wylaczyc komus neta, czy zaplacic kilka tysiecy niereagowanie na dzialanie wbrew prawu. Z tego co slyszalem, PIPA i SOPA nie uderza na wolnosc slowa itd tak bardzo jak ACTA. W Polsce jest nie cale 40 mln czesc z nich w ogole nic nie robi na komputerze a co dopiero na internecie, nie wiem skad wziales 80mln xD Nigdzie nic nie musi byc przekazywane, wedlug ACTA, jesli istnieje chociaz najmniejsze podejrzenie, ze lamiesz prawa autorskie, policja moze ci wparowac bez zadnego nakazu z sadu czy czegokolwiek :D  http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY&feature=g-logo&context=G2b43a2bFOAAAAAAADAA obejrz se to.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 23, 2012, 23:50:52 »
    @Mat - Ja idę ale w Gdańsku
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 24, 2012, 00:33:44 »
    Jestem Jak Najbardziej przeciw ACTA ..popatrzcie... internet to w końcu siec połaczeń miedzy komputerami na całym świecie. Podobno internet wynaleziono aby wyrażać swoje poglady, prowadzić niezależne rozmowy bez obawy że cie podsłuchaja i wpakują do paki ,miec swobodę wypowiezi itp. Jeżeli ACTA to zablokuje, to idee twórców internetu, ludzi którzy mieli na celu dobro całej ludzkoci zostanie po prostu podeptane i zapomniane. Rozumiem to że autorzy chcą chronić swoje prace, ale jeżeli chca je chronić to nie powinni ich zamieszczać na internecie. To samo tyczy się ostatniego napadu na stronę kancelarii prezydenckiej i wykradzeniem danych. Nasuwa sie pytanie. Po jaką K**** rzymaja takie dane w internecie. Jeżeli rząd chce chronić swoje dane i akta to powinien uniedostępnić internet na terenach swoich zakładów pracy bo wiadomo że jeżeli niektóre dane sa takie ważne to czemu wysyła sie je siecią. Kwestia rozmów internetowych. Chyba żaden z NAS tu obecnych nie chce iśc na komisariat za złe skomentowanie pracy waszego dzielnicowego przez tzw. Skajpaja wraz ze swoim kolegą. NIE WIEM JAK WY ALE acta ZABIERA NAM PRAWIE WSZYSTKO A DAJE NAM DOSŁOWNIE GóW*O

@edit

Co do Kwestii finansowej to się zgadzam z kolegami, Unia chce ACTA? to niech Unia finansuje. Płacimy na utrzyanie polityków którzy w tym właśnie momencie odjeb*li na całej linii. Jeżeli ta ustawa wejdzie w życie o pamietajmy że jedynymi osobami  które będą to utrzymywały jesteśmy my sami. Wprowadzenie ACTA jest równoznaczne z wprowadzeniem reżimu a może i nawet nowego ustroju w państwie. Niedługo zapewne o losach państwa będą decydować politycy, a nie ludzie którzy są (JESZCZE) wolnymi obywatelami Polski(nie wiem jak dla was ale dla mnie to to jest nowy początek epoki KOMUNIZMU). Jeżeli ACTA wejdzie w życie to poczynając od internetu cenzura zacznie się rozrastać także i w realnym życiu, nie tylko cyfrowym.

NIE DAJMY SIĘ SKORUMPOWAĆ
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 00:43:04 wysłana przez Peterov »

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 24, 2012, 08:52:24 »
    Witam. Te obrazki są odezwą do tego, co się dzieje teraz w internecie. To nie są to prace jako takie, a raczej, hmmm... Plakaciki propagandowe :) Jak wiadomo dużo jest teraz propagandy anty-ACTA, więc sam postanowiłem również coś zrobić. Falloutowo oczywiście.

Harold i ACTA:
    Wersja większa.
    (click to show/hide)
    Wersja mniejsza.
    (click to show/hide)

A co do samej sprawy, to oczywiście jestem przeciw. A Pani Barbara nawet w TV była :P Miejmy nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Już "im" dokopali, a odezwa z czasem będzie się zwiększać... Oglądał ktoś "Młodzież kontra..."? Było bardzo ciekawie, nawet usta sobie zaklejali z napisami ACTA ;)

PS. W końcu oficjalnie filmik z kanału Baśki.

EDIT: Kolejne:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 16:08:49 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 24, 2012, 09:12:20 »
    Muszę wam humory poprawić panowie. Polski rząd nie zgodził się na tę część ACTA, która nakazuje dostawcom internetu nas szpiegować. Ponadto, ustawa, nawet podpisana, nie wejdzie w życie do czasu ratyfikowania przez sejm i senat, czyli około pół roku - rok. Poza tym mają być jeszcze jakieś zmiany wprowadzone.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 24, 2012, 09:19:32 »
    Muszę wam humory poprawić panowie. Polski rząd nie zgodził się na tę część ACTA, która nakazuje dostawcom internetu nas szpiegować. Ponadto, ustawa, nawet podpisana, nie wejdzie w życie do czasu ratyfikowania przez sejm i senat, czyli około pół roku - rok. Poza tym mają być jeszcze jakieś zmiany wprowadzone.

Zobaczymy.

http://www.youtube.com/watch?v=QVxUlLlqdqE&feature=g-all-bul&context=G2e3df04FAAAAAAAABAA

A tu coś ciekawego http://www.youtube.com/watch?v=n65Mr5dcxHc&feature=mfu_in_order&list=UL
    Fajnie by było jak by to było prawdą i by wyszło ;]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 09:38:26 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 24, 2012, 09:53:51 »
    A ja mam pytanie dot. mojego rankingu (TOP 30, link w sygnaturce). Czy okładki gier, które się w nim znajdują mogą w jakiś sposób naruszać własność intelektualną producentów gier?

Skrzetusky pytał już o modyfikacje, ale co ze spolszczeniami? Przecież one też w jakiś sposób ingerują w pliki gry.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 24, 2012, 10:02:27 »
    A ja mam pytanie dot. mojego rankingu (TOP 30, link w sygnaturce). Czy okładki gier, które się w nim znajdują mogą w jakiś sposób naruszać własność intelektualną producentów gier?

Jeśli nie masz pozwolenia to tak ;]
    Możesz wrzucisz w siec swoje zdjęcie a jak na drugim planie przez przypadek znajdzie się logo jakiejś firmy i się ktoś o to przyczepi to tez lecisz;]

Kompletna bzdura, naprawdę, najpierw przeczytaj ten dokument i przestań z siebie idiotę robić.

Tak?Hmm w takim razie z siebie idiotę robi rowniez jakiś koleś TV który wczoraj w tvp3 podał taki sam przykład ;]
    A ja wole argumenty.Proszę.Podaj mi zapis który obala tą teorie.

Widzę u ciebie kompletny brak konsekwencji, w którymś z tematów narzekałeś na media... Ale dobrze, wrócę do domu i postaram się ci wkleić tu co trzeba...

I nic się nie zmieniło w tym.Ale moje narzekanie na media nie polega na tym ,że uważam jakoby one ciągle kłamały na każdym kroku.To działa troszkę inaczej.Media zmieniają kontekst,przekręcają albo kompletnie fałszują tematy które w znaczący sposób wpływają na opinie publiczną ,a nie każdą możliwą informacje.Bo pewnie jak by to nie robili w taki sposób to w ogóle nie byli by wiarygodni.A tak ludzie czerpią pogląd i wiedzę na sprawę w dużej mierze z mediów.Przykład jakiś to np Marsz Niepodległości ostatni jak pokazali burdy chuliganów z lewakami podpisując wszystko Marsz Niepodległości.Albo hmm info o nauczycielu od historii naziście którego nazwano faszystą;]I przypisywanie nazizmu czyli narodowego-socjalizmu do prawicy.I w ogóle łącząc faszyzm z nazizmem w jedno.
    Czy sprawa samego ACTA która była przemilczana przez media aż do wczoraj.Może dlatego to wszystko się dzieje bo agresja się najlepiej sprzedaje i wojny w tv a nie spokojne manifestacje ,sprawa wolności w ostatniej niezależnej od nikogo płaszczyźnie ,a może to się dzieje z troszkę innych powodów np politycznych i interesów dużych korporacji które mając świadomość ze ludzie wola internet od siedzenia przed tv i oglądania tego samego na około wybierają aktualny internet.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 11:16:28 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 24, 2012, 10:57:17 »
    Ta, rząd wciska ludziom kit z tym ACTA, ale jednak to, że podobno mają się nie zgodzić na szpiegowanie to trochę lepiej. Ale i tak mam k***a w d*pie te pie****one ACTA.
    Ale właściwie faktycznie po co trzymają te dane w necie a potem jeszcze się kuffa sapią.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 11:01:17 wysłana przez kacperro »
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 24, 2012, 11:17:34 »
    Skad ? Bo bedzie cie "podgladal" do czego prawo go bedzie zmuszac ! Co do finansowania, skoro to Unia chce zebysmy podpisali, wiec pewnie Unia sfinansuje :) Wypowiadasz sie a nawet nie wiesz kiedy dokladnie ma to byc podpisane ? W ameryce, nie ma ACTA tylko PIPA i SOPA czy jakos tak, i tez nie sa jeszcze wprowadzone, i powoli od tego maja odchodzic bo google zawalczylo :P Co sie bedzie bardziej oplacalo, wylaczyc komus neta, czy zaplacic kilka tysiecy niereagowanie na dzialanie wbrew prawu. Z tego co slyszalem, PIPA i SOPA nie uderza na wolnosc slowa itd tak bardzo jak ACTA. W Polsce jest nie cale 40 mln czesc z nich w ogole nic nie robi na komputerze a co dopiero na internecie, nie wiem skad wziales 80mln xD Nigdzie nic nie musi byc przekazywane, wedlug ACTA, jesli istnieje chociaz najmniejsze podejrzenie, ze lamiesz prawa autorskie, policja moze ci wparowac bez zadnego nakazu z sadu czy czegokolwiek :D  http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY&feature=g-logo&context=G2b43a2bFOAAAAAAADAA obejrz se to.

Wyślij mi dla odmiany coś obiektywnego. Gooooglee zwalczało? A co oni mogą? Nie mów mi, że w Polsce mają być bardziej radykalne przepisy niż w ameryce, która dodatkowo sama je tworzy.  60% ludzi ma internet. Skoro mówisz, że ACTA jest taka zła, to znaczy, że działania, co najmniej 70% z nich bedo "nielegalne". Ja osobiście jestem na kilku forach. Jeden dostawca internetu ma kilkanaście tysięcy odbiorców. Teraz sprawdzaj każdego z osobna. I ciągle nie rozumiesz przekazu mojej wypowiedzi. Chodzi o to, że miliony ludzi robi w internecie, co wg. was będzie nielegalne. I kto ma sprawdzić te miliony? Policja... ona już może ci wtargnąć bez nakazu, i zabrać komputer, aby sprawdzić co takiego się kryje. U mnie jest 1 komisariat na 2 dzielnice. Policję ledwie stać na utrzymanie długopisów. Chętnie zobacze, ba! Mogę się nawet założyć o ten spór, czy waszą wizje apokalipsy, będzie można porównać do tego, co się stanie, np. za tydzień. Bo ja z całego serca wierzę, że NIC się nie stanie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 24, 2012, 12:17:43 »
    Matim, piszesz totalne brednie. Nie chce mi się już rozpisywać i po raz n-ty tłumaczyć, więc tylko kilka rzeczy i w miarę krótko:

1. Wprowadzanie założeń ACTA, cenzury, kontroli nie nastąpi z dnia na dzień. To będzie akcja powolna, etapowa. Trzeba być debilem, żeby wierzyć, że nagle, w ciągu kilku dni wszystko zostanie zamknięte i ocenzurowane, a ludzie masowo trafią za kratki.

2. Kontrola ze strony dostawców usług internetowych będzie w dużej mierze polegać na jednej rzeczy, o której też już wspominałem - na ograniczeniu dostępu. Niewygodne strony i usługi będą przez ISPów zwyczajnie blokowane. Po kawałeczku będzie odcinany obszar, po którym w necie możesz się poruszać, aż zostanie tylko to, co jest "dobre" i politycznie poprawne.

3. Bardzo się cieszę, że mamy na forum dwóch nastoletnich ekspertów od prawa i informatyki, którzy doskonale rozumieją treść ACTY i którzy próbują nas oświecić, że ACTA to nic złego i tylko trafia w piratów. Doceniamy wasze starania, naprawdę. Aczkolwiek wolimy pozostać 'nieoświeceni" i tępo wierzyć ludziom mądrzejszym od siebie (np. profesorom prawa, specom od sieci komputerowych, ekspertom od praw obywatelskich... et caetera et caetera). Niemniej jednak, trollujcie sobie dalej, bo świetnie wam idzie. ;)

A tak przy okazji, Matim007, jeśli do wieczora ten durny podpis nie zniknie z Twego profilu, to masz bana.