Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A Clash of Kings  (Przeczytany 158148 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: A Clash of Kings
    « Odpowiedź #195 dnia: Listopada 02, 2014, 09:06:53 »
    Polecam expienie na piratach, często chodzi ogromna banda (ok 350) na trasie Pentos- Myr. A co najważniejsze mają wielu jeńców- po pokonaniu piratów zwerbowałem 60 najemnych rycerzy! W Essos również dobrze expi się na Dothrakach- nie mają zbroi, łatwo ich zabić, i za wojowników można dostać 200-250xp.
    Ponadto pojawiła się frakcja The Khizra Khaalasar i najeżdża Volantis. Ciekawie się robi :)

Offline The Young Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #196 dnia: Listopada 04, 2014, 18:29:47 »
    Po dłuższej nieobecności wracam do tematu :D

Nigdzie nie mogę znaleźć nieskalanych. Pamiętam, że w początkach mojej drogi ku chwale spotkałem sprzedawce w którejś karczmie i kupiłem kilku ale teraz kiedy mam sporo forsy, przemierzyłem całą mape i nigdzie go nie ma :(

W Winterfell wykonałem quest od ser Rodricka Casell'a. Polegał na pokonaniu bękarta Boltona. Co ciekawe, po bitwie do niewoli wziąłem Reeka ("Jestem Fetor musze śmierdzieć przeto"). Po wykonaniu tej misji moje relacje z Roose Boltonem zleciały do -100 :D
    Koło Winterfell spotkałem armie dzikich (około 400), która czekała 4 dni pod zamkiem zanim z niego wyjadę.
    Zdobyłem pierwszy zamek, który dostałem od Robba, więc gra powoli mi się rozkręca. Polecam werbowanie łuczników - oparłem sobie na nich taktykę bitewną. Są świetni przeciwko żelaznym ludziom, ale walcząc na ciężką jazdę muszę nękać bez przerwy konnicę nieprzyjaciela bo inaczej zrobią z moich strzelców sieczkę.
     Z mojej strony chciałbym odradzić werbowanie bandytów (po odbiciu z niewoli). Są drodzy, nie można ich levelować i są nieefektywni w bitwach.
    Udało mi się kolejny raz pojmać Górę która jeździ oraz dwa razy Victariona i Ashę Greyjoy (za tą drugą strasznie długo żelaźni ludzie zwlekali z okupem). Żelaźni ludzie niszczą i plądrują okolice Winterfell - odzwierciedla to po części książkę.
    Co do zwiększania liczebności armii - cały czas maksuję charyzmę, dowodzenie i toczę walki jeśli tylko trafi się okazja. Mam już ponad 100 żołnierzy przy sobie. :)
    Poza Balonem Greyjoyem i Tywinem Lannisterem żaden wróg mi nie straszny.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Listopada 04, 2014, 21:10:20 »
    Mam pytanko- dokończył ktoś questa z Dhaenerys? Bo ja teoretycznie skończyłem (tzn pokonałem tego księcia-> pojechałem do Myr i dostałem 1000 kasy-> pojechałem porozmawiać z Illyrio-> Quest się zakończył. 3 dzień a Dhaeneris jak nie było tak nie ma :( Zacząłem już nawet robić Half a Maester... Nie wiem dlaczego królowa się nie pojawia? Może powinienem wrócić do Yunkai i porozmawiać? A może to kwestia tego, że jestem wasalem Stannisa przez cały czas?

EDIT:
    Już jest wszystko ok. Pojawili się nowi gracze na arenie Aemon Thargarien i skończyłem questa o Nocnej Straży i rozpoczyna się inwazja Dzików pod przywództwem Mance Raydera. Do tego w Essos szaleją Dothrakowie w nowopowstałej frakcji The Khizra Khaalasar. Będzie się działo. 
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2014, 18:41:27 wysłana przez Piecka22 »

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #198 dnia: Listopada 05, 2014, 20:51:17 »
    też macie tak ze kiedy nakładacie hełm to znika wam broda ?xd

Offline The Young Wolf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Listopada 05, 2014, 22:32:00 »
    też macie tak ze kiedy nakładacie hełm to znika wam broda ?xd

W poprzednich wersjach tego moda, borykałem się z tym samym problemem. Polecam Ci zainstalowanie najnowszej części,
    ale nie mam stu procentowej pewności czy będziesz mógł odpalić swój obecny save.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Listopada 08, 2014, 13:23:24 »
    czy w wersji 1.5 nie można kupować ziemi ?

-juz ok mam starego warbanda (1.53) i dlatego miałem różne problemy w CoK
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2014, 15:14:45 wysłana przez piotrek1996 »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #201 dnia: Listopada 08, 2014, 14:08:05 »
    Nie mam stu procentowej pewności czy będziesz mógł odpalić swój obecny save.
    O ile dobrze pamiętam, edytor sejwów M&B umożliwia konwersję sejwów ze starych wersji ACoK na najnowszą.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #202 dnia: Listopada 08, 2014, 18:14:46 »
    Witam :) Mam pewien problem a mianowicie kiedy zaraz po stworzeniu postaci pojawiam się w pewnej lokacji i jest wszędzie czarno :( Wiecie co zrobić? Mam wersję moda 1.5 a wersję Warbanda 1.60
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Wilson28

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Listopada 14, 2014, 20:33:33 »
    Siema czy jest jakieś spolszczenie to tego moda bo szczerze mój angielski jest słaby.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #204 dnia: Listopada 14, 2014, 20:37:12 »
    Nie ma.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Listopada 15, 2014, 15:53:33 »
    Wie ktoś jak przenieś dwór do innego miasta?

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Listopada 21, 2014, 18:19:29 »
    Albo jak zyskiwać prawo do panowania?

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Listopada 22, 2014, 15:57:52 »
    Wysyłaj członków drużyny na misje.Najlepiej gdy twoi towarzysze będą się akceptować nawzajem to wtedy zaakceptują swoje poglądy ,które będą szerzyć w twoim imieniu.Gdy masz królestwo to zawieranie sojuszy, pokoju itp zwiększa twoje prawo do tronu.

Offline WarHammster

• Użytkownik
      • Blog modelarski Chomika
    « Odpowiedź #208 dnia: Listopada 26, 2014, 11:14:16 »
    Mam mały problem, chciałem sprawdzić ten mod. Ściągnąłem sobie pliki:
    A Clash of Kings 1.5
    A Clash of Kings 1.5 Scene Fix

Rozpakowałem plik ACoK 1.5, umieściłem w modules, następnie podmieniłem pliki ze Scene Fix. Mój sprzęt ma dobrą grafikę GTX 800, system Win8.1. Mod Floris chodzi bez zarzutu jednak ACoK wywala mi czasem przy zapisie gry "Zapisz jako" oraz przy przechodzeniu do trybu bitwy. Sprawdziłem natomiast tryb własnej bitwy i nie wywala. Skimrishe mogę rozgrywać. Przejrzałem FAQ z Florisa i zastanawiam się czy to nie problem z MSV C++:

Runetime Error
    This apps has requested the Runetime to terminate it in an unsual way.

Wydawało mi się, że mam najnowsze MSVC++.

Mam wersje MSV C++ 2010 build 10.0.40219.

Edit:
    Pytanie nieaktualne. Odpowiedź znalazłem tu:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2530.0
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2014, 09:34:32 wysłana przez WarHammster »

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 04, 2015, 12:18:53 »
    Całkiiem niedawno wyszła wersja 2.0 Shaquilla O'Neala modów. Dodano parę(naście) scen, nowe jednostki, bronie, dźwięki, etc. etc. Najważniejsze jest jednak to, iż modyfikacja dostała wersję z słabszymi teksturami, dostępną TUTAJ. Jeśli chcesz mieć ACOK z najlepszą dostępną grafiką, pobierz ją z tego miejsca. Sejwy z wcześniejszych wersji nie są kompatybilne z tym wydaniem. Oto parę zdjęć z nowej wersji:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Changelog:

(click to show/hide)