Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A Clash of Kings  (Przeczytany 158032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: A Clash of Kings
    « Odpowiedź #225 dnia: Grudnia 06, 2015, 16:55:36 »
    niestety nie ma tam informacji odnośnie spolszczenia do wersji 2.0

Poważnie? Skoro nie ma spolszczenia do wersji 1.5 to nie ma również spolszczenia do wersji 2.0. Jeśli ktoś by takowe posiadał to napisałby do moderatora lub po prostu "pochwalił" się tym w poście.

Offline sebarakos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #226 dnia: Grudnia 06, 2015, 22:49:39 »
    Poważnie? Skoro nie ma spolszczenia do wersji 1.5 to nie ma również spolszczenia do wersji 2.0. Jeśli ktoś by takowe posiadał to napisałby do moderatora lub po prostu "pochwalił" się tym w poście.

Nie wszyscy lubią się chwalić . A posty odnośnie wersji 1.5   są prawie sprzed roku . Nie chcę spamować niepotrzebnymi wiadomościami więc jak ktoś będzie coś wiedział to proszę dać znać .

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 11, 2015, 20:11:30 »
    Co zrobić zaczynając grę?
    Ja zarobić pieniądze?
    Do której frakcji się przyłączyć żeby szybko dostać jakiś zamek, miasto?

Gram w tego moda już 2 dni. Pierwszy dzień ganiałem po mapie i atakowałem łupieżców. Drugi dzień postanowiłem się przyłączyć do króla (tego z PÓŁNOCY) ale teraz chciałem dołączyć do jakiejś frakcji...tylko nie wiem do jakiej.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 12, 2015, 13:27:53 »
    Radzę Ci po prostu wykonywać zadania związane z fabułą - możesz się obrobić i zrobić trochę ciekawych rzeczy. A kiedy trochę zarobisz, rozpocznij linię questów Targaryenów (idź do posiadłości Iliria pod Pentos) - mozesz zarobić do 20 000 i wprowadzić burdel do Westeros.
    Vivat Pomerania!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 12, 2015, 20:15:34 »
    Radzę Ci po prostu wykonywać zadania związane z fabułą - możesz się obrobić i zrobić trochę ciekawych rzeczy. A kiedy trochę zarobisz, rozpocznij linię questów Targaryenów (idź do posiadłości Iliria pod Pentos) - mozesz zarobić do 20 000 i wprowadzić burdel do Westeros.
    Już dołączyłem do Baratheonów (nie wiem czy dobrze napisałem). Mam zamek i oczywiście wioskę...Tylko dlaczego wojna trwa tutaj cały czas w ogóle nie zawierają pokoju tak jak jest to w innych modach. I jescze jedno pytanie...Nie wiem czy to jakiś bug ale w królestwie do którego dołączyłem król nie ma miasta tylko zamek a dokładnie "Koniec Burzy". Mam wersję 1.5...Oglądając filmiki na youtube zauważyłem że to jest miasto.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2015, 21:05:31 wysłana przez mk1 »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 16, 2015, 14:51:11 »
    W tym modzie wojny są oskryptowane. Musisz po prostu wyeliminować wrogów. A ten Koniec Burzy to nie bug, po prostu realizm z książką i serialem - Renly był lordem Końca Burzy, zamku o najgrubszych i najwyższych murach w Westeros. Poza tym, radziłbym Ci przejść na 2.1.
    Vivat Pomerania!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Grudnia 16, 2015, 20:01:25 »
    W tym modzie wojny są oskryptowane. Musisz po prostu wyeliminować wrogów. A ten Koniec Burzy to nie bug, po prostu realizm z książką i serialem - Renly był lordem Końca Burzy, zamku o najgrubszych i najwyższych murach w Westeros. Poza tym, radziłbym Ci przejść na 2.1.
    Jakie zmiany są w 2.1 a 2.0...Nie znam za bardzo angielskiego i nie mogę się doczytać.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2015, 07:32:18 wysłana przez mk1 »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #232 dnia: Grudnia 16, 2015, 21:46:10 »
    - Drzewko Zachodu przypomina wojska domowe Lannisterów (hełmy i zbroje)
    - Usunięto trochę jednostek regionalnych
    - Zbalansowano zbroje i broń
    - Dodano miejsca do eksploracji
    - Mnóstwo Valyriańskich Mieczy które są cholernie drogie. Niemożliwie drogie i tylko kilka z nich może być zdobyte bez cheatmenu, resztę mają lordowie. Na przykład Randyl Tarly walczy dwuręcznym Heartsbane, Drumm walczy Red Rain'em itd.
    - Nowe sceny, na przykład Solanek (Saltpans) czy Czerwonej Twierdzy
    - Sporo nowych zbroi i broni nie-valyriańskich
    - Jednostki w Essos już nie są takimi samymi najemnikami, a jest tam teraz sporo jednostek regionalnych - Braavosi, Pentosyjczycy, Tyroshijczycy itp.
    - I cośtam jeszcze, ale nie pamiętam.
    Vivat Pomerania!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Grudnia 17, 2015, 20:18:13 »
    - Drzewko Zachodu przypomina wojska domowe Lannisterów (hełmy i zbroje)
    - Usunięto trochę jednostek regionalnych
    - Zbalansowano zbroje i broń
    - Dodano miejsca do eksploracji
    - Mnóstwo Valyriańskich Mieczy które są cholernie drogie. Niemożliwie drogie i tylko kilka z nich może być zdobyte bez cheatmenu, resztę mają lordowie. Na przykład Randyl Tarly walczy dwuręcznym Heartsbane, Drumm walczy Red Rain'em itd.
    - Nowe sceny, na przykład Solanek (Saltpans) czy Czerwonej Twierdzy
    - Sporo nowych zbroi i broni nie-valyriańskich
    - Jednostki w Essos już nie są takimi samymi najemnikami, a jest tam teraz sporo jednostek regionalnych - Braavosi, Pentosyjczycy, Tyroshijczycy itp.
    - I cośtam jeszcze, ale nie pamiętam.
    Muszę powiedzieć że jest dobrze zapowiada się świetnie. Właśnie zacząłem grać w 2.1 i mam pytania...Czy muszę pobierać ten patch (i co on wnosi do gry) do wersji 2.1?
    Grając zauważyłem  że państwo "Leterianie" jest słabsze jak w 2.0 (chyba że się rozkręcą) ...Muszę powiedzieć że się ożeniłem z jedną z lordów Baratheonów i to mnie zdziwiło że muszę płacić za siedzenie w zamku mojej żony. Jest więcej opcji chociażby wymiana len między lordami i to mi się podoba...Na razie to wszystko (szkoda że nie ma spłoszczenia bo gra byłaby lepsza).

I jeszcze jedno - miałeś rację co do mieczy...Popatrzyłem trochę w cheatmenu i muszę powiedzieć że są świetne tylko ta kwota którą musiałbym zapłacić za miecz mnie przeraża.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #234 dnia: Grudnia 17, 2015, 21:41:31 »
    Wiesz - Valyriańskie miecze muszą być drogie, a i tak nie są do kupienia. Zdobywasz pewien z nich w jednym z questów i możesz go sprzedać ;)

Leterianie? Chodzi o Lannisterów z Casterly Rock? Bo oni są rzeczywiście ciut słabi.

Tak, powinieneś pobrać - on poprawia parę rzeczy, na przykład to, że valyriańskie miecze nie mogą kłuć tylko ciąć.
    Vivat Pomerania!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Grudnia 21, 2015, 19:15:28 »
    Już od dłuższego czasu nie mogę wymienić się lenami z lordami, Dlaczego? Mam bogatsze miasto niż lord z którym chcę zrobić zamianę ale on zawsze odpowiada że nie chcę się wymieniać. Jest na to sposób?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2015, 20:05:05 wysłana przez mk1 »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #236 dnia: Grudnia 22, 2015, 18:33:23 »
    Nie wiem, ja się bawię w Aegona Zdobywcę!
    Vivat Pomerania!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 24, 2015, 08:02:16 »
    Nie wiem, ja się bawię w Aegona Zdobywcę!
    Jak im zostać

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #238 dnia: Grudnia 24, 2015, 13:31:45 »
    Zwyczajnie - graj w Essos, zbieraj armię, a potem wypowiedz wojnę wszystkim w Westeros i spróbuj wygrać.
    Vivat Pomerania!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Grudnia 25, 2015, 07:55:36 »
    Zwyczajnie - graj w Essos, zbieraj armię, a potem wypowiedz wojnę wszystkim w Westeros i spróbuj wygrać.
    A powiedz mi jek rekrutować najemników np. najemny zbrojny?