Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A Clash of Kings  (Przeczytany 158257 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: A Clash of Kings
    « Odpowiedź #180 dnia: Października 19, 2014, 21:03:55 »
    W obecnej wersji pląta się w pobliżu Tridentu ale nic konkretnego nie robi. Przed chwilą starłem się z Górą która jeździ i wygląda dosyć imponująco (jako postać w grze jest większy i silniejszy od innych bohaterów i żołnierzy :D ). Sam zamordował ponad 20 moich ludzi, ale udało mi się go pojmać. Zauważyłem też, że Bronn jest nieobecny w tawernie w King's Landing.

Widziałem jak Tywin Lannister ścigając małe armie północy przedarł się przez Krwawą Bramę do Doliny Arrynów jakby był sprzymierzeńcem o_O Trochę słabo to wyglądało. Wnioskuję, że gdyby zacząć wojnę z Doliną to żeby się do niej dostać nie jest konieczne przejmowanie tej bramy. więc można bezpiecznie ją ominąć i plądrować.

Bronn'a znajdziesz w King's Landing, ale w zamku.
    Obecnie mam 22 lvl, 20 dosyć dobrych wojaków (max 60) i expię na bandytach/ dezerterach i innych neutralnych ludziach. Dołączyłbym do jedynego prawowitego króla Stanisa Barratheona, ale z 60 ludźmi zbyt wiele nie pomogę. Da się jakoś zwiększyć max. liczbę oddziału poza ładowaniem w charyzmę i dowodzenie?

Podczas gry doszło do ciekawej sytuacji. Renly zebrał armię i zajął Królewską Przystań a Tywin jak na razie nie może jej odbić :D Żelaźni ludzie tłuką Północ, a w Essos jak zwykle spokój.
    Aha jeszcze takie pytanko. Robiłem questa w którym miałem pokonać Aegona Bloodborna niestety kiedy miałem z nim walczyć musiałem się oddalić bo w ogóle nie miałem wojska, a on 60 wojaków. Gdy wróciłem po jakimś czasie już go nie było w okolicy The Crossing. Da się go jeszcze znaleźć?

EDIT: Gdzie można spotkać Górę/Ogara? Czy w grze spotkam takie postaci jak Khal Drogo, Jon Snow ( w ogóle strażników z muru), Jamiego Lannistera?

Offline The Young Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #181 dnia: Października 20, 2014, 19:52:02 »
    Bronn'a znajdziesz w King's Landing, ale w zamku.
    Obecnie mam 22 lvl, 20 dosyć dobrych wojaków (max 60) i expię na bandytach/ dezerterach i innych neutralnych ludziach. Dołączyłbym do jedynego prawowitego króla Stanisa Barratheona, ale z 60 ludźmi zbyt wiele nie pomogę. Da się jakoś zwiększyć max. liczbę oddziału poza ładowaniem w charyzmę i dowodzenie?

Podczas gry doszło do ciekawej sytuacji. Renly zebrał armię i zajął Królewską Przystań a Tywin jak na razie nie może jej odbić :D Żelaźni ludzie tłuką Północ, a w Essos jak zwykle spokój.
    Aha jeszcze takie pytanko. Robiłem questa w którym miałem pokonać Aegona Bloodborna niestety kiedy miałem z nim walczyć musiałem się oddalić bo w ogóle nie miałem wojska, a on 60 wojaków. Gdy wróciłem po jakimś czasie już go nie było w okolicy The Crossing. Da się go jeszcze znaleźć?

EDIT: Gdzie można spotkać Górę/Ogara? Czy w grze spotkam takie postaci jak Khal Drogo, Jon Snow ( w ogóle strażników z muru), Jamiego Lannistera?
    Dzięki za info, pewnie prędko go nie zobaczę, bo nie mam możliwości jako lord Północy wstępu do King's Landing.
    Góra jeździ w pobliżu Dorzecza. Spotkasz go w okolicy Darry. W moim savie od początku miał tam swoją siedzibę. Jeśli pragniesz stanąć w boju przeciwko niemu, polecam Ci silną piechotę, zwłaszcza pikinierów  bo Góra jeźdźców kosi jak kombajn (ma dwuręczny miecz i twardą zbroje). Zazwyczaj towarzyszy mu armia około 80 ludzi. Okup dostałem za niego tylko 3300 - spodziewałem się więcej ;p
    Co do obecności bohaterów których wymieniłeś to wydaje mi się, że w grze Jamiego i Jona nie ma (nie mam 100% pewności). Jaimie gdyby był kierowałby jedną z armii lwów (do tej pory spotkałem bardzo wielu lordów lannisterów bo większość czasu plątam się po ich terytorium jednak Jamiego nie było). Wydaje mi się, że Drogo widziałem gdy grałem w poprzednich łatkach tego modu. Wiem, że dothrakowie są gdzieś na tym drugim kontynencie.
    Z własnych obserwacji wywnioskowałem, że w lasach Stormlands kręci się pełno bandytów (stoczyłem bitwę, gdzie po stronie bandziorów było ponad 300 żołnierzy!) - dobre miejsce na expienie.
    Co do pytania o zwiększenie armii to ciężko mi odpowiedzieć. Ja obecnie mam liczebność 72, z czego 30 stanowi jazdę północnych ludzi i rycerzy z Wysogrodu, a reszta to piechota (pikinierzy i nieskalani). Nieskalani dużo kosztują (kupiłem ich w Westeros, ale zapomniałem w której to było tawernie i mieście) ale są warci swojej ceny.

Co do bugów odkryłem dzisiaj ciekawe zjawisko. Gdy przepływałem na drugi kontynent to morze zamieniło się w niebo i połowę mapy znikło mi na moment :D
    Póki co doszedłem do etapu gdzie zaczyna nuda zaczyna mnie powoli dosięgać. Nie wiem na co wydać 50 000 złota, zamku nie dorobiłem się jeszcze tylko plądruje wsie i tocze batalie z wojskami lannisterów do 100 liczebności. Czekam na jakieś ciekawe propozycje, miejsca w które można byłoby się udać i zobaczyć coś ciekawego, lub podjąć jakieś wyzwanie.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #182 dnia: Października 20, 2014, 20:52:17 »
    50 000 golda to tyle co nic, więc wciąż zbieraj bo zawsze się przyda. Zbieraj renomę (np. turnieje, walki z liczniejszym przeciwnikiem) bo przez to powiększysz oddział, przez co potem będziesz mógł zdobyć zamek.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Października 21, 2014, 16:47:21 »
    Da się gdzieś sprawdzić ile ma się honoru? W ogóle wpływa on na coś?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #184 dnia: Października 21, 2014, 17:45:08 »
    Da się gdzieś sprawdzić ile ma się honoru? W ogóle wpływa on na coś?

W raporcie twojej postaci. Wpływa on na to jak traktują Cię inni lordowie, oraz na różne bzdety związane z królestwem.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Października 21, 2014, 21:00:05 »
    No nieźle mam -26 honoru, to o zamku nie mam co marzyć. A dlaczego mam te -26? Nie napadłem nawet na żadną wieś

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #186 dnia: Października 21, 2014, 21:38:51 »
    Odmówileś ofercie wykupienia lorda? Napadałeś wieśniaków? Przyczyn może być sporo.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Października 21, 2014, 22:13:00 »
    Ani jedno, ani drugie. Może przez te losowe eventy?

EDIT:
    @TheYoungWolf

Może zacznij robić questa z Dhaeneris?
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2014, 08:58:27 wysłana przez Piecka22 »

Offline Kliwer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Października 22, 2014, 16:16:25 »
    Dzień dobry wszystkim. Jestem tu nowy, więc wszystkich pozdrawiam. W zasadzie mam tylko jedno pytanie.

Chciałem sobie zainstalować tego moda. Napisane jest, że wymagana jest wersja gry Warband 1.61. Jak widzę z niektórych wpisów na forum na wersji 1.58 są problemy i nie ma co próbować. Nie wiem jednak jak zaktualizować grę do tego 1.61. Znalazłem tylko jakiś patch aktualizujący do 1.60 (http://www.gamepressure.com/download.asp?ID=50010), tak jest tam przynajmniej napisane, bo jeszcze nie sprawdzałem. Skąd u licha wziąć tę aktualizację 1.61? Na zagranicznym forum znalazłem info, że taki numerek ma nowa wersja ze Steama. Mam normalne nasze wydanie płytowe. Czy można jakoś rozwiązać ten kłopot bez kupowania po raz drugi tej samej gry (i to jeszcze przez Steama, czego jestem, krótko mówiąc, przeciwnikiem)?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #189 dnia: Października 22, 2014, 18:01:51 »
    Jeśli miałeś na płytce wersję steamową, to samo ci się zaktualizowało, a jak od TW, to nwm jak to zrobić, ALE wersja 1.161 względem wersji 1.160 nie wprowadza zmian w rozgrywce SP, więc problemów nie powinno być.

Offline Kliwer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Października 22, 2014, 18:11:26 »
    Dziękuję.

Nie bardzo wiem, co to znaczy "wersja steamowa na płycie" ale kupiłem to dość dawno temu więc wątpię, żeby to była ta. Spróbuje zainstalować na wersji 1.60, tak jak radzisz.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #191 dnia: Października 22, 2014, 19:24:50 »
    1.161 jest już jakoś na steamie dostępne, ale z tego co piszesz, wynika, że nie masz warbanda na steamie, więc trzeba poczekać aż pojawi się download 1.161 na stronie Taleworlds...

Offline raman313

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Listopada 01, 2014, 21:44:28 »
    Mam pytanko. jak awansować w armii lorda/króla?
    Pytam bo jestem w armii od jakiegoś czasu i cały czas wetlands lewy
    nigdy nie dyskutuj z idiotą najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczaniem

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #193 dnia: Listopada 02, 2014, 01:20:11 »
    Walcz dzielnie i z honorem a awansy przyjdzie sam! ;)
    Po prostu zabij kilku żołnierzy przeciwnika to dostaniesz.Chociaż ja raz dostałem za nic nierobienie ale dzielna walka na pewno pomoże.Albo jest to jakiś błąd:(

Offline raman313

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Listopada 02, 2014, 08:49:11 »
    dzięki spróbuje :)
    nigdy nie dyskutuj z idiotą najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczaniem