Bronn'a znajdziesz w King's Landing, ale w zamku.
Obecnie mam 22 lvl, 20 dosyć dobrych wojaków (max 60) i expię na bandytach/ dezerterach i innych neutralnych ludziach. Dołączyłbym do jedynego prawowitego króla Stanisa Barratheona, ale z 60 ludźmi zbyt wiele nie pomogę. Da się jakoś zwiększyć max. liczbę oddziału poza ładowaniem w charyzmę i dowodzenie?
Podczas gry doszło do ciekawej sytuacji. Renly zebrał armię i zajął Królewską Przystań a Tywin jak na razie nie może jej odbić :D Żelaźni ludzie tłuką Północ, a w Essos jak zwykle spokój.
Aha jeszcze takie pytanko. Robiłem questa w którym miałem pokonać Aegona Bloodborna niestety kiedy miałem z nim walczyć musiałem się oddalić bo w ogóle nie miałem wojska, a on 60 wojaków. Gdy wróciłem po jakimś czasie już go nie było w okolicy The Crossing. Da się go jeszcze znaleźć?
EDIT: Gdzie można spotkać Górę/Ogara? Czy w grze spotkam takie postaci jak Khal Drogo, Jon Snow ( w ogóle strażników z muru), Jamiego Lannistera?
Dzięki za info, pewnie prędko go nie zobaczę, bo nie mam możliwości jako lord Północy wstępu do King's Landing.
Góra jeździ w pobliżu Dorzecza. Spotkasz go w okolicy Darry. W moim savie od początku miał tam swoją siedzibę. Jeśli pragniesz stanąć w boju przeciwko niemu, polecam Ci silną piechotę, zwłaszcza pikinierów bo Góra jeźdźców kosi jak kombajn (ma dwuręczny miecz i twardą zbroje). Zazwyczaj towarzyszy mu armia około 80 ludzi. Okup dostałem za niego tylko 3300 - spodziewałem się więcej ;p
Co do obecności bohaterów których wymieniłeś to wydaje mi się, że w grze Jamiego i Jona nie ma (nie mam 100% pewności). Jaimie gdyby był kierowałby jedną z armii lwów (do tej pory spotkałem bardzo wielu lordów lannisterów bo większość czasu plątam się po ich terytorium jednak Jamiego nie było). Wydaje mi się, że Drogo widziałem gdy grałem w poprzednich łatkach tego modu. Wiem, że dothrakowie są gdzieś na tym drugim kontynencie.
Z własnych obserwacji wywnioskowałem, że w lasach Stormlands kręci się pełno bandytów (stoczyłem bitwę, gdzie po stronie bandziorów było ponad 300 żołnierzy!) - dobre miejsce na expienie.
Co do pytania o zwiększenie armii to ciężko mi odpowiedzieć. Ja obecnie mam liczebność 72, z czego 30 stanowi jazdę północnych ludzi i rycerzy z Wysogrodu, a reszta to piechota (pikinierzy i nieskalani). Nieskalani dużo kosztują (kupiłem ich w Westeros, ale zapomniałem w której to było tawernie i mieście) ale są warci swojej ceny.
Co do bugów odkryłem dzisiaj ciekawe zjawisko. Gdy przepływałem na drugi kontynent to morze zamieniło się w niebo i połowę mapy znikło mi na moment :D
Póki co doszedłem do etapu gdzie zaczyna nuda zaczyna mnie powoli dosięgać. Nie wiem na co wydać 50 000 złota, zamku nie dorobiłem się jeszcze tylko plądruje wsie i tocze batalie z wojskami lannisterów do 100 liczebności. Czekam na jakieś ciekawe propozycje, miejsca w które można byłoby się udać i zobaczyć coś ciekawego, lub podjąć jakieś wyzwanie.