Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A Clash of Kings  (Przeczytany 158380 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: A Clash of Kings
    « Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 12, 2014, 14:32:09 »
    Wyszła wersja 1.11:

Download: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-111
    Changelog:
    (click to show/hide)

Offline Player13

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 17, 2014, 17:28:32 »
    Mam pewien problem, pobrałem najnowszą wersję ACOK 1.11 i mam też najnowszą wersję warband'a, po włączeniu gry i utworzeniu postaci naciskam "DONE", wyskakuje mi czarny ekran, muzyka ciągle gra, ale gra się nie ładuje. Mógłby ktoś pomóc?

Offline Wojakpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Marca 21, 2014, 13:43:03 »
    Jest jakieś spolszczenie do tego?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #153 dnia: Marca 21, 2014, 14:19:24 »
    Nie ma

7 nowych screenów z v. 1.2:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #154 dnia: Marca 21, 2014, 19:52:26 »
    No ładne...

ale może zmniejszaj te obrazki kodem...

Offline Ajax816

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Marca 24, 2014, 20:26:51 »
    Witam :D . Mam taki problem , kiedy chce zacząć gre i klikam na rozpocznij pojawia sie na chwile ladowanie a potem wywala do pulpitu i nie ma nawet informacji o jakims bledzie . Gra orginalna i najnowsza wersja WB

Offline Guzek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Kwietnia 09, 2014, 12:40:42 »
    Wyszła wersja 1.2
    http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads

changelog
    http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/features/changelog5

i ponawiam prośbę o wypisanie dodatkowych questow + informacje jak zdobyc tarcze starków.
    Z góry dziekuje i pozdrawiam

Witam :D . Mam taki problem , kiedy chce zacząć gre i klikam na rozpocznij pojawia sie na chwile ladowanie a potem wywala do pulpitu i nie ma nawet informacji o jakims bledzie . Gra orginalna i najnowsza wersja WB

Też tak mialem. W launcherze wejdz w opcje i spróbuj odznaczyc/zaznaczyc opcje load texture of demand (czy coś podobnego), powinno pomóc
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2014, 21:56:29 wysłana przez Guzek »

Offline Rilam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Kwietnia 17, 2014, 12:25:40 »
    Witam wszystkich!
    Jestem tutaj nowy i dopiero zaczynam swoją przygodę z modami do MB. Mod ACOK bardzo przypadł mi do gustu ponieważ jestem fanem sagi Martina. Chciałem pograć jednak przez pewien często występujący błąd nie mogę. Mianowicie podczas bitwy żołnierze "zacinają" się słyszę powtarzajacą się sekwencję dźwięków walki a obraz zatrzymany jest w miejscu. Zdarzyło się też, że bitwa toczyła się dalej jednak ja miałem czarny ekran. Ogólnie mninimalizowanie i maksymalizowanie gry w tych wypadkach czasami pomaga jednak upierdliwosć tego błędu przeszkadza mi w czerpaniu przyjemności z tej gry. Warbanda mam oryginalnego, a komputer przy najwyższych ustawieniach na Native pokazywał wydajnosć około 150%, na modzie wszystko ustawiłem najniżej jak się da, a problemy dalej są. Pamiętam, ze kiedyś udała mi się sesja w której nic się nie zdarzyło, ale zazwyczaj ejst to spory problem. Z góry dziękuję za pomoc.

Offline huth

« Odpowiedź #158 dnia: Kwietnia 17, 2014, 19:26:53 »
    Witaj na forum.

Nie mam pojęcia czy to pomoże, ale spróbuj zrobić to wszystko, co jest w pierwszym punkcie tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307
    W innych grach jak rozumiem nic się nie dzieje takiego?

Offline Rilam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 17, 2014, 20:21:32 »
    Niestety porady z tego tematu wręcz pogorszył sprawy, ale może po prostu coś spartaczyłem. Co do innych gier. W Diablo 3 zdarzały mi się małe kilkusekundowe lagi, ale nie zwracałem na to szczególnej uwagi. Możliwe, że to jest w jakiś sposób powiązane. Na modzie 1200 AD i Native oraz Nowej Ojczyźnie wszystko było w porządku.

Offline huth

« Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 17, 2014, 20:55:46 »
    Znaczy się zainstalowałeś Visuala, zwiększyłeś te limity w boot.ini(o ile masz 32bit) i rozmiar pamięci wirtualnej, ale nadal nie działa?
    Hmm tylko że tamte mody nie są tak zasobożerne jak ACOK. Mi to wygląda jakby karta graficzna nie dawała rady. Sterowniki w miarę nowe? Aha, bo to różnie bywa z windowsami u ludzi... zrób czyszczenie adwcleanerem oraz ccleanerem.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 17, 2014, 21:37:46 »
    Proponuje sprawdzenie sterowników do karty graficznej. Podobną sytuację miałem na modyfikacji Brytenwalda (or something) i pomogło.

Witamy na forum.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Haldrin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Kwietnia 21, 2014, 03:20:11 »
    Czy po misji pirnce and queen Królowa dopłynie do Westeros?Czy jest jakaś inna opcja żeby wesprzeć jej ród?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2014, 14:09:10 wysłana przez Haldrin »

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Kwietnia 26, 2014, 12:19:06 »
    Ktoś mi wytłumaczy o co tu chodzi get_object failed for textures stark_axe_normal.dds chciałbym pograc a tu lipa. Też w tym modzie można zostać osobnym królem??

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #164 dnia: Kwietnia 26, 2014, 13:26:09 »
    ściągnij jeszcze raz brakuje tekstury coś musiało się źle ściągnąć (sry jak są błędy z mobila piszę i mi błędòw nie pdświetla)