Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A Clash of Kings  (Przeczytany 158260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: A Clash of Kings
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 24, 2013, 15:52:43 »
    kiedy odpalam nowa gra to wyskakuje mi cos takiego co zrobić

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 24, 2013, 21:01:11 »
    Źle się pobrało/przekopiowało/zainstalowało?

Offline Hertaos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 27, 2013, 16:02:56 »
    Wyszła wersja 0.91 http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-091
    Zmiany:
    A Clash of Kings Version 0.91

New features/tweaks/upgrades.

Added a couple of new items.
    Removed many of the lore-hostile items.
    Added some new banners.
    Re-did the heraldic items.
    Added new heraldic shields.
    Added new terrains.
    Added many new plants, bushes and flowers.
    Added 25 new custom made battle scenes.
    Added 5 new custom made village scenes.
    Changed saturation to make everything more like a dirty medieval world.
    Changed various world map textures.
    Removed many obsolete textures.
    Tweaked bows and arrows. They should now be less overpowered, but still an asset if used right.
    You can now upgrade to a knight when serving as an enlisted soldier.
    Reworked all the banners, they now fit on the heraldic armors.

Bugs:

Fixed the talk in private bug.
    Fixed the sea travel free-for-all fighting bug.
    Fixed the missing village elder in Pennytree.
    Fixed the invading faction loosing all their troops, sort of. Temporary fix.
    Fixed all the prison scenes.
    Fixed floating heads.
    Fixed Asha Greyjoy being a man.
    Fixed Female Peasants being male.

Moje kiepskie spolszczenie:
    A Clash of Kings Version 0.91

Nowe cechy/ulepszenia

Dodano parę nowych itemków(nie znam polskiego słowa, a unzałem że przedmioty się nie nadaje)
    Usunięto dużo nie zgadzających się z książką itemów
    Dodano trochę nowych bannerów
    Zedytowano heraldyczne itemy
    Dodano nowe heraldyczne tarcze
    Dodano nowe podłoża
    Dodano wiele nowych roślin, krzewów i kwiatów.
    Dodano 25 nowych scenerii bitewnych
    Dodano 5 nowych scenerii wiosek
    Zmieniono nasycenie, aby wszystko było  bardziej brudne w świecie średniowiecznym.
    Zmieniono tekstury map świata
    Usunięto wiele nieaktualnych tekstur
    Podrasowano łuki i strzały, teraz łuczników trudniej będzie zabić
    (tutaj mam problem) Możesz ulepszyć do rycerza służącego jako wojownik(proszę o poprawne tłumaczenie tego zdania)
    Poprawione wszystkie bannery, teraz pasują do heraldycznych itemów

Błędy:
    Poprawiono błąd z prywatnymi rozmowami
    Poprawiono chodzenie po wodze w grze free-for-all.
    Usunięto błąd że nie można było znaleźć sołtysa w Penyntree
    Naprawiono najeźdźców którzy tracili wszystkich wojowników.
    Naprawiono wszystkie sceny więzienne.
    Naprawiono błą ruchome głowy
    Poprawiono że Asha Greyjoy staje się człowiekiem.(człowiekiem?)
    Poprawiono to iż chłopskie kobiety stają się chłopskimi mężczyznami

Wybaczcie błędy

Offline Goker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 28, 2013, 16:23:41 »
    Czy jakaś frakcja może wyszkolić konnych kuszników? Jak tak, to jaka?

Offline czolgista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 04, 2013, 20:55:47 »
    Mam problem z wersją 0.91... Mianowicie wywala mnie jak chcę zmieniam lokację (np. przejdę się po dziedzińcu jednego zamku i przejdę do drugiego), albo jak chcę rozegrać dwie bitwy pod rząd. Areny w niektórych miastach też są zbugowane i niektóre zbroje są całe czarne : C Może to być związane z tym, że sam jakby spolszczyłem sobie tego moda? (tzn. tylko to co w native'ie było po polsku)

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    • Komu w drogę, temu kopa.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 10, 2013, 21:43:08 »
    Zmień na język angielski i to powinno wystarczyć.

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 10, 2013, 22:02:32 »
    Czy ktoś wie kiedy będzie następna wersja. Z góry dziękuje.

Offline Sniegu4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:00:53 »
    @UP - Jest już wersja 0.92, o ile mi się dobrze wydaje robi bardzo dużo zmian.

Mam prośbę do was wszystkich ktoś by nie chciał że mną tworzyć Spolszczenie do tej cudownej modyfikacji? Bym potrzebował, przynajmniej 2 speców od Ang. ja nim nie jestem chociaż mieszkam w Anglii :). Jeżeli jakaś grupa ludzi chce się uzbierać to na piszcie mi na PW! :)
    Ty wiesz, że dumni nieszczęściem nie mogą
    Za innych śladem iść tą samą drogą.
    Matka i Serce Syna

~ Wacław Beniowski

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 11, 2013, 07:11:53 »
    A tak z innej beczki to mam problem , gdy zainstalowałem Mount&Blade: Warband (1.143) na starszym kompie to wszystko grało , ale gdy dodałem mod A Clash of Kings (0.9) to gdy ruszam mysza na lewo i prawo lub do góry albo do dołu to mam lagi niemiłosierne , no normalnie grać się nie da, nic poza tym.
    Na Native nie mam lagów, ani nic takiego więc nie wiem jaka może być przyczyna tych lagów.

HELP PLEASE !!!!!!!!!!!!

Offline huth

« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 11, 2013, 09:00:50 »
    @UP - Jest już wersja 0.92, o ile mi się dobrze wydaje robi bardzo dużo zmian.

Mam prośbę do was wszystkich ktoś by nie chciał że mną tworzyć Spolszczenie do tej cudownej modyfikacji? Bym potrzebował, przynajmniej 2 speców od Ang. ja nim nie jestem chociaż mieszkam w Anglii :). Jeżeli jakaś grupa ludzi chce się uzbierać to na piszcie mi na PW! :)
    aż tak dużo zmian nie robi, głównie modyfikuje mapę i naprawia dość znaczące bugi.
    Co do spolszczenia to będziesz miał duże szczęście jeśli ktoś na to pójdzie :P W każdym razie nie wydaje mi się, żeby w tym modzie było dużo więcej do tłumaczenia. Możesz mi przesłać pliki językowe(bo nie chce mi się całego moda pobierać i tak nie zagram) to coś mogę potłumaczyć(raczej mniejsze pliki) czy też posprawdzać

A tak z innej beczki to mam problem , gdy zainstalowałem Mount&Blade: Warband (1.143) na starszym kompie to wszystko grało , ale gdy dodałem mod A Clash of Kings (0.9) to gdy ruszam mysza na lewo i prawo lub do góry albo do dołu to mam lagi niemiłosierne , no normalnie grać się nie da, nic poza tym.
    Na Native nie mam lagów, ani nic takiego więc nie wiem jaka może być przyczyna tych lagów.

HELP PLEASE !!!!!!!!!!!!
    Ten mod jest bardzo zasobożerny, obniż ustawienia graficzne znacznie i dodatkowo zrób to co w pierwszych punktach FAQu moda Floris(chyba sobie znajdziesz tu wątek...)

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 11, 2013, 09:25:39 »
    Ten mod jest bardzo zasobożerny, obniż ustawienia graficzne znacznie i dodatkowo zrób to co w pierwszych punktach FAQu moda Floris(chyba sobie znajdziesz tu wątek...)

Zmniejszyłem detale i o gółem grafikę no i jest super bo zero ścin, ale co z tego jak mnie wywala na pulpit po 1 min. grania :(

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 11, 2013, 13:29:57 »
    Stwierdziłem że będę grać z Floris Expandet mod pack, który pozwala przed instalacja ustawić, czy ma być zainstalowany cały mod, czy połowa, czy też jeszcze inaczej. Floris Expandet mod pack jest podobny do moda A Clash of Kings najbardziej różni się tylko tym, że nie ma aż 15 czy to 16 frakcji. Ogółem jestem zadowolony z wyboru Floris Moda, a jeśli będę chciał zagrać z modem ACoK to najwyżej na bardziej wydajnym kompie :)

Offline huth

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 11, 2013, 16:06:52 »

Zmniejszyłem detale i o gółem grafikę no i jest super bo zero ścin, ale co z tego jak mnie wywala na pulpit po 1 min. grania :(
    Masz zaznaczone w konfiguracji "ładuj tekstury na żądanie"?

Stwierdziłem że będę grać z Floris Expandet mod pack, który pozwala przed instalacja ustawić, czy ma być zainstalowany cały mod, czy połowa, czy też jeszcze inaczej. Floris Expandet mod pack jest podobny do moda A Clash of Kings najbardziej różni się tylko tym, że nie ma aż 15 czy to 16 frakcji. Ogółem jestem zadowolony z wyboru Floris Moda, a jeśli będę chciał zagrać z modem ACoK to najwyżej na bardziej wydajnym kompie :)
    Floris Expaded też jest całkiem zasobożerny... Jest też taki mod Silverstag, jest to mod który powstał na podstawie eksperymentalnych i testowych wersji dodatków, które miały być we Florisie, ale się nie pojawiły. W każdym razie ten mod nie jest specjalnie zasobożerny, ale ma funkcje takie, że żaden inny mod ich mieć nie będzie.

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 11, 2013, 16:23:48 »
    Masz zaznaczone w konfiguracji "ładuj tekstury na żądanie"?
    Tak mam zaznaczone.

Floris Expaded też jest całkiem zasobożerny... Jest też taki mod Silverstag, jest to mod który powstał na podstawie eksperymentalnych i testowych wersji dodatków, które miały być we Florisie, ale się nie pojawiły. W każdym razie ten mod nie jest specjalnie zasobożerny, ale ma funkcje takie, że żaden inny mod ich mieć nie będzie.
    Skoro ma coś czego inne mody nie mają to znaczy że jest wyjątkowy i muszę go sprawdzić :)
    Co się stało że we florisie nie ma tych funkcji, nie pasowały do niego, czy co ?

We Floris modzie jest opcja dzięki, której można zainstalować część z moda i dzięki temu teraz mi nic nie laguje i jest miód. :)

Offline huth

« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 11, 2013, 23:23:49 »
    Co się stało że we florisie nie ma tych funkcji, nie pasowały do niego, czy co ?
    Nie wiem dokładnie, może sprawiały zbyt wiele problemów przy "wdrażaniu", a może już monnijke(lider teamu florisa) nie chciał tego...
    We Floris modzie jest opcja dzięki, której można zainstalować część z moda i dzięki temu teraz mi nic nie laguje i jest miód. :)
    No przystępność tego moda jest bardzo fajna

A co do problemów z tym modem, to nie pomoge, ten mod jest bardzo zasobożerny, a przez to że to ciągle alfa, to nie jest zoptymalizowany specjalnie, a Warband działa kiepsko na różnych systemach, trzeba kombinować.