Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: A Clash of Kings  (Przeczytany 157958 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: A Clash of Kings
    « Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 29, 2013, 21:46:39 »
    Hmm animacje chyba można łatwo przywrócić do native'owskich.

Poza tym o co ci chodzi człowieku, to jest BETA, a nie w miarę doszlifowana pełna wersja.

Offline penycylina

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 30, 2013, 00:34:30 »
    to nie lepiej przyszykować się troszkę dokładniej i wypuścić coś w co można grać? na razie dałem sobie spokój z warbandem i z modami bo dorwałem się do gry [Gra o tron] tak upośledzona wersja wiedźmina ale fajna i wydarzenia z książek opisane z innej perspektywy polecam

A co do modów to stopień w jakim została wypuszczona ta "beta" nie wróży nic dobrego z tego jak mod się zaprezentuje w pełnym świetle a wielka szkoda bo fabuła Pieśni aż się prosi do M&B

Offline huth

« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 30, 2013, 11:27:54 »
    No cóż, twórców prawo do tego co i jak wypuszczają. Takie open bety są dla nich dobre, bo mają od razu zapewniony jakiś tam betatesting oraz od razu mają feedback, co się podoba, co nie, itd., itp. To jest niedokończona rzecz i tyle.
    Są mody, które zostały ukończone, są w pełni grywalne, więc jest w co grać.
    Rozumiem, że fan "Pieśni" chciałby wejść w ten świat, a sandboxowe M&B się do tego nieźle nadaje, no ale powiedzmy sobie szczerze, że same "Pieśni" zdobyły sobie bardzo dużą popularność dopiero po wypuszczeniu serialu, więc dopiero wtedy znalazło się sporo osób na tyle zdeterminowanych, żeby zrobić taki mod(i mnóstwo oczekujących graczy), a z założenia musi być to duży mod, z mnóstwem nowego stuffu, więc to też wcześniej odstraszało i było ogromną przeszkodą, żeby coś ruszyło. I tak produkcja tego moda idzie bardzo szybko i sprawnie trzeba przyznać.
    Btw. moje zdanie jest takie, że "Pieśni" niespecjalnie nadają się na przeniesienie do M&B, o wiele bardziej za to na Crusader Kings 2(zresztą robi się taki mod) albo inną Europę Universalis lub ewentualnie Total Wara(tu też robi się mod), ze względu na ogromne znaczenie intryg politycznych, strategii, eventów, itp., a tego wszystkiego M&B nigdy nie będzie miało we właściwym kształcie i odpowiedniej funkcjonalności(total war niestety też nie).

W Grę o tron planuję zagrać, bo czytałem, że jest to świetna gra od strony role-playa i fabuły. No i zresztą jestem na 2 części 3 tomu "Pieśni", więc można powiedzieć, że się "wkręciłem" :P

Offline penycylina

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 30, 2013, 11:40:42 »
    ja kończe czytać taniec ze smokami w grze jestem w połowie i czekam z niecierpliwoscia na tego moda (serial obejrzałem dwa sezony w ostatnim msc.) odnośnie innych gier nie miałem z nimi tak wiele czasu poświęconego co M&B Warband OiM i OiM: DP wiec czekam z niecierpliwością!

PS. mówisz że meod nie nadaje się na m&b to chyba nie grałeś w OiM bo tam jesdnak wątek fabularny i kto z kim kiedy wojne toczy jest świetnie zrobiony

Offline huth

« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 30, 2013, 17:33:38 »
    PS. mówisz że meod nie nadaje się na m&b to chyba nie grałeś w OiM bo tam jesdnak wątek fabularny i kto z kim kiedy wojne toczy jest świetnie zrobiony
    Nie grałem, ale to jest chyba coś z góry ustalone, to są jakby ramy, w których można działać po ścieżkach, poza tym zostało to zrobione "w robocie" za kasę, a nie po godzinach jako hobby. Więc ciężko o takie coś w tych modach na WB, choć może ten drugi rosyjski mod będzie miał coś więcej.  Ogólnie mam nadzieję, że oba te mody będą czymś porządnym :) (w ogóle nigdy nie rozumiem czemu na ten sam temat powstają dwa mody... tak jak z modami o Śródziemiu albo Europie XII-XIV... eh).
    CK2 nadaje się bardzo dobrze do "Pieśni", ze względu na system cech charakteru postaci, system feudalny z tytułami itd., politykę dynastyczną, snucie intryg, eventy i całą masę innych feature'ów. Wprawdzie nie pozwala na ujrzenie swojej postaci w 3D np. na Murze, ale jednak jest się określoną postacią(a potem następną i następną), nie ma też questów w 3d, ale są serie eventów jak w starych przygodówkach, zresztą w M&B questy z unikalnymi lokacjami itp. są bardzo rzadkie, bo się je mozolnie robi i twórcy modów wolą zrobić kilka powtarzalnych questów, opierających się na prostych akcjach w grze, niż jeden długi i unikalny.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:26:32 »
    Oj Huth :)
    Już było to gdzieś kiedyś napisane, że oba mody się różnią. Gra o Tron jest tworzona na podstawie powieści o takiej samej nazwie, a A Clash of Kings jest na podstawie następnej, "Starcie Królów". Więc może iż jest to "Pieśń Lodu i Ognia" to jednak są to inne jakby jej części.
    Pozdrawiam!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline penycylina

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 31, 2013, 00:47:29 »
    z tego co sam wywnioskowałem oba mody wielce nie będą odbiegały od siebie fabularnie lecz zawsze to lepiej żeby zrobić pare modów czy gier z tą samą podstawą i dać graczom wybór co według nich jest lepsze

HUtH to chyba do tej Twojej gry
    http://citadel.prophpbb.com/topic2166.html
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2013, 09:27:42 wysłana przez penycylina »

Offline huth

« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 31, 2013, 11:28:51 »
    Ja wychodzę z założenia, że jak ci wszyscy ludzie z dwóch modów robiliby jeden, to wszystko poszłoby znacznie szybciej i byłoby lepsze :P

Offline penycylina

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 03, 2013, 17:26:32 »
    kiedy można się spodziewać wydania patcha 0.8?

Offline bombastik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 07, 2013, 18:01:59 »
    Dopiero co wydali 0.7 więc pewnie nie prędko wydadzą kolejnego.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #70 dnia: Marca 09, 2013, 13:08:18 »

Offline Irenvelle

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Marca 18, 2013, 10:47:02 »
    Coz, mod zaczyna miec tzw "rece i nogi" jest jeszcze sporo niedorobek i nalecialosci z "nativa" ale bardzo polecam go każdemu zagorzalemu fanowi universum.
    Sam mod jest raczej średni.Glownie ze wzgledu malej innowacyjnosci czy nowych skryptow, zwyczajnie posiada ten juz "podstawowy" pakiet skryptow typu dyplomacy i to jest fajne, byc moze w wersji finalnej dojdzie pare ciekawych rzeczy.
    Trzeba tez powiedziec ze mapa jak na standardy M&B jest b. dobra, juz nie wspominajac ze to dopiero beta, a juz robi wrazenie.
    Nie gralem w niego zbyt dlugo ale uwazam ze po zakonczeniu prac bedzie to mod z czolowki, glownie dzieki starannosci jaka autorzy przylozyli do jakości moda a nie ilosci cudenek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #72 dnia: Marca 18, 2013, 16:14:08 »
    Wersja 0.8

Wypiszę od myślników wszystko, co zauważyłem, a sami oceńcie, czy to dobrze, czy źle:

- powrót do animacji atakowania z Native'a
    - Ogromna mapa (porównywalna do Japonii z Shogun - Sengoku Jidai {autorstwa woyo-sensei'a})
    - Mnóstwo itemów z OSP oraz kilkadziesiąt pokolorowanych i przeteksturowanych
    - Diplomacy system
    - Turnieje z Florisa
    - Twarze z Florisa
    - Niewiele nowych fryzur (jeśli nie ich całkowity brak)
    - problemy z ciałami (np. dla kobieta o białej twarzy, po zdjęciu ubrania okazuje się, że ciało czarne/ciemne xD - ten problem występuje w wielu modach)

Gram dopiero od 2 godzin, więc dlatego tak niewiele wypisałem, jak jeszcze coś zauważę, to dodam.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline michun2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 06, 2013, 21:41:38 »
    Witam. Mam problem z modem, mianowicie gra wywala na pulpit przy 2 zapisie stanu gry.
    Jakieś porady koledzy ?

Offline huth

« Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 17, 2013, 15:00:51 »
    Wyszło 0.9...

(click to show/hide)