Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77597 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #1395 dnia: Sierpnia 04, 2011, 00:11:26 »
    Jutro (czwartek) o 19 robimy trening , próbny atak na zamek, nauka sensownego stawiania drabin budowy konstrukcji, obsługi katapult itd.

ARMIA JEST GOTOWA, teraz czas przygotować walczących. Obecność obowiązkowa!

04.08, 19:30
    Lokomotiv Sofia -:- Śląsk Wrocław

Nie będzie mnie na 100%

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1396 dnia: Sierpnia 04, 2011, 02:00:58 »
    I mnie niestety też nie, powód - to samo;P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1397 dnia: Sierpnia 04, 2011, 09:13:05 »
    mnie też nie bd.
    ps. mam nadzieje ze slask przegra.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1398 dnia: Sierpnia 04, 2011, 09:40:31 »
    Piłka nożna jest nudna :/ oglądać jak 24 facetów gania się za piłką... no masakra. Pograć w nóżkę to rozumiem, ale żeby oglądać!?

A niech śląsk wygra to przynajmniej lechiści nie będą rozwalać tramwajów z frustracji -.-
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1399 dnia: Sierpnia 04, 2011, 09:54:30 »
    Mnie również nie będzie ponieważ mam trening piłki nożnej...

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #1400 dnia: Sierpnia 04, 2011, 10:22:13 »
    Piłka nożna jest nudna :/ oglądać jak 24 facetów gania się za piłką... no masakra. Pograć w nóżkę to rozumiem, ale żeby oglądać!?

Zawsze myślałem, że w piłkę nożną gra 11 osób w jednej drużynie, czyli 22 łącznie... Hmm... Pozostałe 2? Może sędzia główny? Ok. Mamy już tylko jednego... Może jakiś ekshibicjonista?! Ale niee... Oni nie biegają za piłką.

Czy Kalpokor radzi sobie ze zrzutem ticketów mojego konta?

Tak
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 10:55:58 wysłana przez Kalpokor »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1401 dnia: Sierpnia 04, 2011, 11:03:52 »
    Farmie kasę w Suno komu ją zrzucać ?

Zalezy gdzie stoisz na mapie. Jesli nie masz w zasięgu jakiejkowliek naszej wsi a masz mnie (bo stoisz jakoś tak na północ od Suno), możesz zrzucać do mnie, ja przeslę dalej.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Virtual

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1402 dnia: Sierpnia 04, 2011, 11:09:18 »
    Jeśli farmi w Suno, to chyba nie ma go w Praven? :O
    'Kto czyta książki, żyje podwójnie' - Umberto Eco
    "You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig." - Clint Eastwood jako 'Blondie' w "The Good, the Bad, and the Ugly" (1966)

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1403 dnia: Sierpnia 04, 2011, 12:53:15 »
    Jeśli się farmi w Suno, to zaraz obok jest Ruluns. Ja tam zrzucam kasę.

Co do meczu - dobrze, że polska piłka interesuje mnie jak zeszłoroczny śnieg :x

Oglądać, jak 22 facetów kopie się w czoło, bo nie umie prosto zagrać piłki - trzeba mieć cierpliwość, doprawdy ^^

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #1404 dnia: Sierpnia 04, 2011, 12:59:02 »
    Ok, to że 2 czy 3 osoby będą oglądać mecz, to nie znaczy, że reszta ma nie przyjść. Wydaje się, że to najlepsza godzina dla możliwie szerokiego grona (mamy jednak sporo młodzieży), szczególnie, że sam atak powinien nastąpić nie później jak o 21-max 22, a będę musiał dokupić trochę sprzętu (trening pozwoli doprecyzować co konkretnie) i wykonać teleport paru jednostek (chcemy dopompować armię do 15k i jeszcze zostawić odwód)

Jeśli przyjdzie za mało osób, to olewam atak. Nie zaatakuję dopóki nie nabiorę poczucia bliskiego pewności, że GO ogarnia plan bitwy. Randomy od sojuszników mnie nie obchodzą, bo na bitwie tylko GO dostanie prawo dotykania się do sprzętu oblężniczego i drabin.

Nie chodzi o to żeby wygrać, bo wygramy i już. Chodzi o to, żeby zrobić to w dobrym stylu, ponosząc małe straty w biletach. Chcę, żeby wrogowie zobaczyli, że nie tylko jest nas dużo (mamy duże armie), czy że mamy dobrych szermierzy i strzelców, ale przede wszystkim chodzi o to, żeby pokazać się jako dobrze zorganizowana grupa złożona z inteligentnych zawodników. Jeśli zrobimy to mądrze, będą drżeć ze strachu na samą myśl o konflikcie z nami... tylko nie wykażmy się debilizmem błagam i zróbmy porządny trening z prawdziwego zdarzenia.

Czy Inco postawi mapę? W opisie kanału Dalhi umieścił dokładną nazwę tej mapy.

PANOWIE, CZAS MOBILIZACJI!

PS. Akcja wielkiego zrzucania towaru! Zrzucajcie tuż przed treningiem, bo później zabraknie czasu.
    PS2. Od ataku do właściwej bitwy będą jeszcze 24 godziny na trenowanie "drabiniarstwa" itd, ale zakupów już nie uzupełnimy, dlatego niech możliwie dużo osób przyjdzie.
    PS3. Osobiście sam przyjdę z godzinnym opóźnieniem, ale jak przyjdę to chcę znać wasze dokładne opinie na temat doboru drabin, dokładny czas budowy katapulty, zasięg strzału, liczbę obsługi, limit ilości siege shieldów na mapie, czas u potrzebnego na uszkodzenie murów. Musicie obczaić najlepsze miejsca do bezpiecznego ustawiania drabin, ewntualnie budować rampy... Sami wiecie, co trzeba robić...

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1405 dnia: Sierpnia 04, 2011, 13:03:36 »
    Harpag u mnie jest taki problem, że nie widze serverów Katapulty;O i nie zapowiada sie narazie na zmianne.:O

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1406 dnia: Sierpnia 04, 2011, 13:26:43 »
    Będę, może taka mała sugestia, zupdatować kanał Greyów na steamie i ustawiać powiadomienia. Wg. mnie jest to przydatne, bo wielu ludzi siedzi na steamie niekoniecznie, gra a takie powiadomienie by się przydało.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1407 dnia: Sierpnia 04, 2011, 13:30:19 »
    Arthasan:
    22+ dwóch trenerów :P w czasach mojej młodości gdy jeszcze oglądałem mecze to Ci zachowywali się jak gracz w klatce, którą stanowi linia ograniczająca pole ruchu trenera ;O Wliczając jak często realizator ich pokazuje to traktuje trenera jak gracza ;D

Ive, a jest jakaś taka grupa na Steamie? Bo ograniczam używanie tego diabelnego programu do minimum :P

Harpag:
    Z broni drzewcowych widziałem długie berdysze, hafted blade'y, kosy. Broń ok, ale nie dająca dużego kopa i nie-oblężnicza :/
    Kup parę long maulów/great maulów aby dać siłę przebicia. Gdy wejdziemy na mury i dojdzie wsparcie w postaci tych młotów, da nam to sporą przewagę.
    Nie musi być ich dużo, kilka wystarczy, aby dać siłę przebicia w momencie zajmowania muru. Ważne aby nie użyć ich za wcześnie, bo przeciwnik je podniesie i użyje przeciw nam. Long speary się nie przydadzą raczej w ataku, a w obronie są ok, więc ich nie kupować.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 13:40:20 wysłana przez Amoresso »
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1408 dnia: Sierpnia 04, 2011, 13:54:25 »
    Ive, a jest jakaś taka grupa na Steamie? Bo ograniczam używanie tego diabelnego programu do minimum :P

Z tego co widziałem tak ale w ogóle nieaktualna.
    Harpag:
    Z broni drzewcowych widziałem długie berdysze, hafted blade'y, kosy. Broń ok, ale nie dająca dużego kopa i nie-oblężnicza :/
    Kup parę long maulów/great maulów aby dać siłę przebicia. Gdy wejdziemy na mury i dojdzie wsparcie w postaci tych młotów, da nam to sporą przewagę.
    Nie musi być ich dużo, kilka wystarczy, aby dać siłę przebicia w momencie zajmowania muru. Ważne aby nie użyć ich za wcześnie, bo przeciwnik je podniesie i użyje przeciw nam. Long speary się nie przydadzą raczej w ataku, a w obronie są ok, więc ich nie kupować.

Popieram, młociarz schowany za tarczownikiem może praktycznie sam przebić się przez formację na murach, ludzie stojący na nich chcą nie dopuścić atakujących do wejścia na nie, stojąc w miejscu są łatwym celem dla młociarza, młociarz musi tylko w odpowiednim momencie wysunąć się zza tarczownika, może random siege to zły przykład, ale tam też zbita kupa broni wieży i nie raz na własnym doświadczeniu mogę stwierdzić że młociarz jest nieoceniony, mam tylko nadzieję że zbyt dużo młociarzy nie zrobi zamieszania.

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #1409 dnia: Sierpnia 04, 2011, 14:00:09 »
    A mnie martwi to, ze młoty mogą wpaść w łapy obrońców... a jak wpadną, to mamy przegwizdane... Pogadamy po treningu na naradzie tuż po nim. Przychodźcie wszyscy.