Już na chłodno...wczoraj bardziej wkurzałem się ,w sumie, na Siebie( już dawno powinienem zrobić MW 1h), niż na ten patch-bo właściwie niczego nie wprowadził in minus(z punktu widzenia łucznika), poza tym, o czym, wielokrotnie wcześniej, była mowa na chadzowym forum...
Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw, z uwzględnieniem baaardzo pożytecznego buga;) i znerfienia innych formacji- łucznicy dostali sporego kopa do przodu(przykładowo MW LB zadaje obrażenia identyczne z tymi jakie zadawał Warbow, jeszcze przed Wlk Patchem{a te, jak wiele osób pamięta, były miażdżące, nawet dla black armorów}- niestety można go(LB) wykorzystać sensownie na niewielu mapach{podczas obrony} i ewentualnie na Siege{o ile Siege jest jeszcze grywalny bez spamladdersów}).
Przebojem jednak jest Warbow-to obecnie, bez wątpienia najlepszy łuk( for footarchers).
Jeśli czegoś się obawiam, to tego, co już miało miejsce wielokrotnie wcześniej- antyłuczniczego minipatcha(i zapewne nieuchronnej eliminacji bugu prołuczniczego).
No i tego, o czym coraz głośniej się pisze/mówi- totalnego resetu lvl/gen/modifierów(ale to, mam nadzieję, nastąpi dopiero wtedy, kiedy ruszy Strat.)
PS IMHO, przyszłość należy, w ofensywie, chyba do cavs(1h/light-xbow) i jednak do HA(po co się czaić/uciekać, skoro samemu można gonić;), a w defensywie zdecydowanie wzrośnie rola( po odpowiednim rozlokowaniu się na mapie i złapaniu kątów ) łuczników/kuszników.
PS1 Ważne! Obecnie trzeba osiągnąć progowy(jeszcze nie wiem jaki- być może m to związek z dawniej obowiązujacym penalty, czyli ~+120 KB, ~+140 SB, ~+150 WB/LB) poziom archery(!), a dopiero w drugiej kolejności wysokie PD, żeby móc korzystać z konkretnego łuku- ma to prawdopodobnie zniwelować(wydumany,IMHO) problem archerów-shotgunnerów...
EDIT: Bug kołczanowy już jest zlikwidowany:(