Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 78112 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #930 dnia: Kwietnia 29, 2011, 08:47:11 »
    No niestety, pograłem chwilę na amerykańskim serwerze i jest makabra. Ze slotami się wszystko zgadza(np Warbow i Longbow+ 2h, wszystko zajmuje po  2 sloty)
    Nowe naliczanie expa, które daje w d... wysokim generom(x1 dostaję 1450p, czy jakbym się cofnął z 43gen na 4gen :) teraz znów wejście w nowy gen będzie trwało(z mojego punktu widzenia) eony czasu....
    Megawygrani są Ci , którzy już poszli w wysokie levele(ktoś kto wszedł na np33lvl, a nie był to wielki wyczyn  już powyżej 10 gena, ma, imho, kolosalną przewagę skillpointów na pozostałymi)...
    PS Ten patch wymusza na mnie(jeśli chcę być skutecznym łucznikiem) bieganie z samym Longbowem/Warbowem i  campienie na całego...
    Z tego patcha nikt nie będzie zadowolony, no może poza wkurzającymi wszystkich łucznikami-uciekinierami i częścia 2h/Pole, którzy trafili z wyborem broni przy modyfikacjach(jednak 2h/ Pole powinni, tak czy siak, rządzić w wyniku osłabienia pozostałych formacji, pure 1h/shield też nie powinni narzekać, reszta wyjdzie w praniu-zobaczymy  czy rzucajkowi nie zaczną spamować lekkimi(1-slotowymi) toporkami.
    PS1 Przede wszystkim powinna być szansa alokacji modifierów, zeby ludzie mieli szansę się przebranżowić/zmienić eq.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2011, 09:30:09 wysłana przez Liveon »

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #931 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:24:34 »
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #932 dnia: Kwietnia 29, 2011, 17:39:46 »
    Nie bylo jeszcze zbyt wiele czasu na doglebne przetestowanie ale po tej chwili spedzonej w grze moge stwierdzic ze dla mnie jako archera,wielkiej tragedi nie bedzie(raczej).Nie podoba mi sie za bardzo auto zblizenia z drugiej osoby,mysle jednak ze to kwestia przyzwyczajenia.Do tego wystepuja rozne dziwne bledy z texturami itemow typu armory itp.Sam po pierwszym respownie zauwazylem w swojej masce(maskaradha)dwie dziwne dziury z tylu glowy odslaniajace lysine:P Do tego ludzie respia sie czasem w samych slipkach i z golymi rekami.Bywa tez ze oprocz glowy,butow oraz broni gracza nic wiecej nie widac.Kolejny dziwny blad to podczas tego nieszczesnego autozooma z drugiej osoby(tylko w ruchu) zblizenie zaczyna sie za moich plecow a zatrzymuje zaraz za moja szczeka,tak wiec widze kontury swojej facjaty i dopiero dalszy plan oraz cel.
    Wracajac do lucznictwa,trzeba bedzie poprobowac roznych opcji ale na te chwile zostaje przy jednym kolczanie do mojego srong bowa oraz miaodao.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #933 dnia: Kwietnia 29, 2011, 19:32:39 »
    Nie bylo jeszcze zbyt wiele czasu na doglebne przetestowanie ale po tej chwili spedzonej w grze moge stwierdzic ze dla mnie jako archera,wielkiej tragedi nie bedzie(raczej).Nie podoba mi sie za bardzo auto zblizenia z drugiej osoby,mysle jednak ze to kwestia przyzwyczajenia.Do tego wystepuja rozne dziwne bledy z texturami itemow typu armory itp.Sam po pierwszym respownie zauwazylem w swojej masce(maskaradha)dwie dziwne dziury z tylu glowy odslaniajace lysine:P Do tego ludzie respia sie czasem w samych slipkach i z golymi rekami.Bywa tez ze oprocz glowy,butow oraz broni gracza nic wiecej nie widac.Kolejny dziwny blad to podczas tego nieszczesnego autozooma z drugiej osoby(tylko w ruchu) zblizenie zaczyna sie za moich plecow a zatrzymuje zaraz za moja szczeka,tak wiec widze kontury swojej facjaty i dopiero dalszy plan oraz cel.
    Wracajac do lucznictwa,trzeba bedzie poprobowac roznych opcji ale na te chwile zostaje przy jednym kolczanie do mojego srong bowa oraz miaodao.

Ja dorzucę, że zupełnie nie podoba mi się nowy wygląd twarzy postaci i chyba od teraz będę na cRPG biegał w całkowicie zamkniętych hełmach bo ten plastik mnie przeraża. Ograniczenie slotów też nie działa poprawnie bo mając 2 bronie zajmujące niby 4 sloty mogę podnieść z ziemi kolejne 2 i zajmować aż 8 slotów w ten sposób. Do tego młotki zachowują się dziwnie, by przebić się malletem przez blok polearmem czy buławą sarranidzką musiałem uderzać samym koniuszkiem młota co jest raczej niewykonalne w warunkach ostrej wymiany ciosów i bloków...

Offline Ludwik

• Użytkownik
    • Fanatyk Speedwaya :D
    « Odpowiedź #934 dnia: Kwietnia 29, 2011, 19:40:43 »
    A ja nie mogę w ogóle wejść na strone crpg !!!!
    Nie mam itemów oprócz tych co były ustawione na podstawowe :/
    Pls o pomoc !

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #935 dnia: Kwietnia 29, 2011, 20:10:04 »
    Nie powinienem się wtrącać, ale...

... usuń ciasteczka.

PS
    http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,4482.msg80963.html#msg80963

Post naszego hrabiego znajdziecie ciut wyżej. "Wciśnij minus pod awatarem CountBerengera, by przedłużyć spokój, jaki ogarnie cRPG po zmutowaniu CountBerengera o 12 godzin"
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2011, 20:27:55 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    • Honor! Zniszczenie! Ojczyzna!
    « Odpowiedź #936 dnia: Kwietnia 30, 2011, 03:56:39 »
    Ok. chadz troszkę napsuł. Tak to działa jak widzisz Ludwiku Możesz używać tylko tego co zapisane. (ponoć ma naprawić). Na stronę nie możesz się zalogować z 2 powodów
    1# Albo używasz Chrooma.
    2# Jak nasz ,,kolega" Dravic powiedział ciasteczka ;P

Było się mnie na Steamie pytać, a nie robić tragedię na forum ;P

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #937 dnia: Kwietnia 30, 2011, 12:21:45 »
    Już na chłodno...wczoraj bardziej wkurzałem się ,w sumie, na Siebie( już dawno powinienem zrobić MW 1h), niż na ten patch-bo właściwie niczego nie wprowadził in minus(z punktu widzenia łucznika), poza tym, o czym, wielokrotnie wcześniej, była mowa na chadzowym forum...
    Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw, z uwzględnieniem baaardzo pożytecznego buga;) i znerfienia innych formacji- łucznicy dostali sporego kopa do przodu(przykładowo MW LB zadaje obrażenia identyczne z tymi jakie zadawał Warbow, jeszcze przed Wlk Patchem{a te, jak wiele osób pamięta, były miażdżące, nawet dla black armorów}- niestety można go(LB) wykorzystać sensownie na niewielu mapach{podczas obrony} i ewentualnie na Siege{o ile Siege jest jeszcze grywalny bez spamladdersów}).
    Przebojem jednak jest Warbow-to obecnie, bez wątpienia najlepszy łuk( for footarchers).

Jeśli czegoś się obawiam, to tego, co już miało miejsce wielokrotnie wcześniej- antyłuczniczego minipatcha(i zapewne nieuchronnej eliminacji bugu prołuczniczego).
    No i tego, o czym coraz głośniej się pisze/mówi- totalnego resetu lvl/gen/modifierów(ale to, mam nadzieję, nastąpi dopiero  wtedy, kiedy ruszy Strat.)

PS IMHO, przyszłość należy, w ofensywie, chyba do cavs(1h/light-xbow) i  jednak do HA(po co się czaić/uciekać, skoro samemu można gonić;), a w defensywie zdecydowanie wzrośnie rola( po odpowiednim rozlokowaniu się na mapie  i  złapaniu kątów ) łuczników/kuszników.

PS1 Ważne! Obecnie trzeba osiągnąć progowy(jeszcze nie wiem jaki- być może m to związek z  dawniej obowiązujacym penalty, czyli ~+120 KB, ~+140 SB, ~+150 WB/LB) poziom archery(!), a dopiero w drugiej kolejności wysokie PD, żeby móc korzystać z konkretnego łuku- ma to prawdopodobnie zniwelować(wydumany,IMHO) problem archerów-shotgunnerów...

EDIT: Bug kołczanowy już  jest zlikwidowany:(
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2011, 19:23:31 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #938 dnia: Kwietnia 30, 2011, 12:53:35 »
    Zwrócę waszą uwagę na nowe zbroje, które pojawiły się w cRPGu. Do złudzenia przypominają mi styl Liska... ;)

Niektóre są w odcieniach szarości. Niech któryś z waszych bogaczy wykupi wszystkie zbroje bez obrazka i je posprawdzajcie, może się wam spodobają :)

Offline pancurPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #939 dnia: Kwietnia 30, 2011, 14:02:55 »
    trochę zwalił ten patch

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #940 dnia: Kwietnia 30, 2011, 17:21:56 »
    Zwrócę waszą uwagę na nowe zbroje, które pojawiły się w cRPGu. Do złudzenia przypominają mi styl Liska... ;)

Niektóre są w odcieniach szarości. Niech któryś z waszych bogaczy wykupi wszystkie zbroje bez obrazka i je posprawdzajcie, może się wam spodobają :)

Nieco cię wyprzedziliśmy w temacie zbroi. Decyzja czy kuyjak będzie naszą bazową zbroją zależy od Harpaga i dowództwa

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #941 dnia: Kwietnia 30, 2011, 20:57:39 »
    Oczywiście, wiem o tym. Po prostu wspominam o nowych zbrojach, bo mam świadomość, że są +/- w waszym stylu (a przynajmniej w stylu Liska)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #942 dnia: Maja 01, 2011, 07:43:39 »
    Jest pewien bug przez te sloty, który idealnie sprawdza się na Siegu. Otóż po wzięciu kuszy i katany (łącznie 4 sloty - bez bełtów), wybieram kuszę i strzelam nią np przed murkiem w ziemię. Potem bełta chcę podnieść, to wyrzuca kuszę, podnoszę kuszę a ona już automatycznie naładowana + na ziemi leży cała paczka bełtów. Robiąc tak, strzela się szybciej niż z łuku. Powinni to poprawić.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #943 dnia: Maja 01, 2011, 15:08:58 »
    Zalogujcie się i głosujcie na NIE(I don't like the idea - I would not play it)
    Jeśli by ten projekt wszedł w życie rozwaliby/podzielił większość klanów na ludzi/graczy dwóch kategorii.
    No pasaran!

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2011, 15:12:05 wysłana przez Liveon »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #944 dnia: Maja 01, 2011, 16:21:20 »
    Osiolka chyba juz totalnie pogielo.Donate juz mu nie wystarcza?Zamiast tego moglby pobierac oplate za wprowadzenie klanowych banerow lub zbroi itp.Choc i na to juz troche za pozno.Kolejna sprawa to ten nieszczesny pacth ktory u wielu graczy w tym mnie,spowodowal wszelakie problemy uniemozliwiajace gre.Nie,nie i jeszcze raz nie!
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.