Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77830 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Volv

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #615 dnia: Marca 05, 2011, 13:35:40 »
    Jaki lincz? Rozmawiamy przecież.

Złe doświadczenia z krytykowania na innych forach wyniosłem ;P ...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #616 dnia: Marca 05, 2011, 13:41:32 »
    Skoro poruszacie tu problem najtańszej zbroi to i ja się wtrącę.

Dla kompletnie spłukanych i nowych postaci idealnym według mnie rozwiązaniem byłaby jakaś skórzana kamizelka lub kurtka nabita trochę ćwiekami dla odpowiedniego klimatu. żeby kosztowała poniżej 1000. Już od paru dni próbuję przekonać do tego Liska ale jest chłopak nieugięty... Może wam tan pomysł się spodoba i nie będzie miał wyjścia;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #617 dnia: Marca 05, 2011, 14:06:45 »
    Muszę się tutaj zgodzić z Volvem i Erasmasem. Charakter, statystyki i koszt utrzymania to podstawa. Do tego, pamiętając o historycznym tle i zachowywaniu realiów, nie mamy szans na szpej, który nazywał by się „Grey” (nazwa jest ważna jako indentyfikator)  z powodów innych niż określenie ich koloru. Dlatego właśnie mam prośbę do Liska, żeby oprócz prac nad własnym, oryginalnym zestawem opaków, (super inicjatywa, jednak ze skutecznością wdrożenia pod sporym znakiem zapytania), dostosował  niektóre elementy naszych setów.

Pielgrzyma zostawił bym w świętym spokoju (ewentualnie można zrobić wersję „ Grey Pilgrim Disguise” + „Grey Pilgrim Hood” zmieniając jedynie kolorek ww. elementów)

Średni set oparty na białej lub czarnej lamelce oparł bym teraz tylko i wyłącznie na „ Grey Lamellar Vest” lub „Grey  Tunic over Mail” do wyboru

Dowolne heraldyki jak teraz, jako set cięższy i najcięższy.

Z mojego punktu widzenia, jedna koncepcja drugiej w niczym nie przeszkadza, i można to wykonać jako jeden projekt wdrożeniowy. Przy czym dołożenie szarych wersji istniejących zbrojek, to będzie pestka w porównaniu do gimnastyki z tymi własnymi.

Co do samej estetyki własnych zestawów, to powiem  tak: 1 odpada (ni w 5 ni w 10), 2 super (chociaż ciut przy ciężka, chyba chodzi mi o te naramienniki) a płytówka to „pałowanie się z budżetem na chorym poziomie” czyli ekstrawagancja.

Mówcie, piszcie, w końcu coś wymyślimy...

PS. Teraz nie mam już czasu, ale jeszcze się nad tym zastanowię...

Miłego dnia :-)

Edit:

Ta pośrednia mogła by się nazywać " Lamellar Vest over Padded Cloth" i jest naprawdę super... tak naprawdę, to te naramienniki są ekstra, tylko boję się o staty i cenę. Wydaje mi się, że Chadziński zrobi z tego coś o parametrach brygantyny (czyli za prawie 11 tyś, a powinno kosztować max 5 tyś, jeśli ma być roboczym setem dla wszystkich). Kto ma czas, niech pogłówkuje proszę.
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2011, 14:32:19 wysłana przez Harpag »

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #618 dnia: Marca 05, 2011, 14:22:14 »
    co do drugiej zbroi to może jednak bez "ochraniaczy na łokcie" rzeczywiście wyglądało by lepiej ,ale nic pozatym . Ta zbroja jest świetna :) .

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #619 dnia: Marca 05, 2011, 14:48:03 »
    Witam!

Zbroja płytowa jest świetna i nie mogę przyjąc do wiadomości że może się komuś nie podobac :D. Od razu jak ją ujrzałem, doszedłem do wniosku że muszę ją miec! Co do pierwszej (skórzanej), wygląda nieźle tylko nie jest to mój styl więc ja odpadam. Zbroja nr.2 jest fenomenalna i jak dla mnie powinna miec wyższe statystki od tych lamelkowych. Zamiast skóry może jakaś lekka zbroja?

* http://img20.imageshack.us/i/frenchmedievalarmies100.jpg/

Spójrzcie na kusznika, jakby tak zamiast tego żółtego tabardu wstawic "materiał heraldyczny" który by wskazywał nasz herb GO to może by nawet fajnie to wyglądało i byłoby w miarę tanie.

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Marca 05, 2011, 15:07:09 »

Spójrzcie na kusznika, jakby tak zamiast tego żółtego tabardu wstawic "materiał heraldyczny" który by wskazywał nasz herb GO to może by nawet fajnie to wyglądało i byłoby w miarę tanie.

Świetny pomysł :D !

Btw : możliwe ,że nie uda mi się dzisiaj być w domu na 19 :/ ... Wybaczcie jeżeli nie stawie się na turniej (chyba ,że w środku co jest raczej absurdem :/ ... ) Zostaje życzyć powodzenia tym co będą brali udział ;) . Połamania kopii ^^ !

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #621 dnia: Marca 05, 2011, 15:13:37 »
    Jeśli zbroja jako zastępstwo lamelek będzie od nich cięższa, ja odpadam. Uzywam jak najlżejszych zbroji, ogranicza mnie req 9 siły i maks. 9,5 weight - czyli tyle ile lamelka.

Zbroja nr. 2 to lamelka, co widać, ale ja generalnie na miejscu Liska wziąłbym zwykłą lamelkę, zrobił materiał szary, dodał to "futro" na ramiona jak w nr.2 i gotowe, staty takie same jak zwykłe lamelki a jednak miałyby coś "GO-wskiego" :D
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #622 dnia: Marca 05, 2011, 15:14:13 »
    TURNIEJ RYCERSKI

haslo na serwer: bushido

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #623 dnia: Marca 05, 2011, 15:14:37 »

Piwo dla tego pana.

Biore sie do roboty.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #624 dnia: Marca 05, 2011, 17:20:17 »
    No tak. Lisku, jak ten kusznik Ci sie uda - to sam stawiam duże piwo :-)

+1

I zgadzam się z Luką - max 1000g dla niskolevelowców.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #625 dnia: Marca 05, 2011, 17:44:57 »
    Dla mnie zbroje wyglądają super. Jedyne co mnie w pierwszych dwóch odrzuca to te futro. Wygląda to tak jakby było im zimno w szyje xD.  Moim zdaniem lepiej by to wyglądało ,jakby na ramionach mieliby materiał tak jak w Haubergeonie. Dla przykładu pokaże zdjęcie.

http://www.culture24.org.uk/asset_arena/4/77/25774/v0_master.jpg

Chodzi mi o tą część przy szyi u tych dwóch łuczników na środku.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Marca 05, 2011, 18:32:53 »
    No, to tradycyjnie ja też swoje trzy grosze dorzucę...

Już po obecnych komentarzach widać, który set by gwarantował sporo bezinteresownych +1 i awsome'ów.

Bo Erasmas ma rację- jeśli z czymś mamy tam startować, to musimy mieć naturalne poparcie również gawiedzi cRPG-owskiej, żeby się udało coś upchnąć chadzowi do szafy z ciuchami. Nie ma co się oszukiwać, to musi być coś wyjątkowego, co robi miażdżące wrażenie(od pierwszego wejrzenia) na większości ludzi;)

Po drugie, Lamellar Grey(bo to o nim mowa- a wystarczy tyci, tyci go rozszarzyć i dodać wilczą skórę na barki, IMHO , i będzie git) powinien mieć parametry/specyfikację zbliżoną do lekkich heraldyk i z nimi konkurować, bo własnie w przedziale 11-13 weight jest wyjątkowo słaba konkurencja/wybór setów(również od strony estetycznej), więc szanse przeforsowania Go  by automatycznie urosły.

No i po trzecie, ekonomia, głupcze ;)- tę lamelkę nawet za 5/7k na luziku da się utrzymać(zwłaszcza 2h/polearms)- warunek jeden, nie można być kusznikiem, niestety...

Pomysł z nową heraldyką fajny, ale ja bym poszedł w kierunku czegoś zupełnie lajtowego(waga max<5), bo własnie wśród szmat, brakuje czegoś samoidentyfikującego/heraldycznego.

Pomysł z prostą(ewentualnie z dodaniem jakichś małych smaczków) wymianą tekstur dla kultowego pielgrzyma też jest niczego sobie,  bo set jest świetny(jeśli chodzi o zamysł/krój/klimat) , a zarazem jest wykonany w sposób wyjątkowo partacki(pod tym względem{jakości tekstur materiałowych}Druzhina Kaftan nie ma praktycznie żadnej konkurencji w cRPG).

PS ten kuszniczy strój zapodany przez SirSalvadina jakoś mi zupełnie nie w smak, jakby tu powiedzieć... no, nie wzbudza respektu i żadne to klimaty ezoteryczno/zakonno/pielgrzymowe...no, chyba , że Lisek coś z tego wyrzeźbi akuratnego...

« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2011, 19:03:27 wysłana przez Liveon »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Marca 05, 2011, 21:19:51 »
    OFICJALNE WYNIKI TURNIEJU RYCERSKIEGO:

Pierwsze miejsce - 7 punktów
    SHOGUNATE AND TEMPLARS.

Drugie miejsce - 6 punktów
    GUARDS AND GREY ORDER

Trzecie miejsce
    RANDOM TEAM

Ze strony GO za udział wzięli:

Kriss_de_Valnor_the_Grey
    PiZaMkA_the_Grey
    Zingal_von_Balk_the Grey
    Volv_the_Grey
    Kradus_II_the_Grey
    Walter_von_Kirskorf_the_Grey (aka General von Klinkerhoffen aka Bael po prostu)

Dwa zdjątka:

down @ Bael, no już, już...
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2011, 21:53:54 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Offline Bael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #628 dnia: Marca 06, 2011, 01:32:58 »
    teraz to foch zdobylem 2 ptk dla Go i nie zostalem wymieniony :(
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline Ferdek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #629 dnia: Marca 06, 2011, 10:29:34 »
    Volv nie zgodze się , ta płachta dodaje charakteru . i moim zdaniem to nie powinno byc usunięte !
    Oczywiście chodzi mi o drugą zbroję .
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2011, 13:31:30 wysłana przez Ferdek »