Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77478 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #405 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:55:43 »
    Dla zainteresowanych: będzie turniej duelowy, zapisy:

http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,97.0.html

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Laskonogi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #406 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:09:45 »
    jestem łucznikiem wiec człowiek specjalnej troski ale :) wydawało mi sie ze nawet ogarniam a tu kolejny dowód ze nie ;)
    dot nasz baner

Slot: C-3-7: The Grey Order
    (click to show/hide)

jak klikam w spoiler to pokazuje mi jakiś dziwny baner w sensie w ogóle nie podobny do naszego Gray orderowego zakonnika ? czy to ja źle widzę czy to ja źle klikam czy tak po prostu ma być i on line będzie git ?

dzięki pzdr cały zakon w nowej cudownej odsłonie

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #407 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:41:58 »
    Nasz baner to szara waga, w tle dwa pionowe paski: biały i czarny.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #408 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:53:57 »
    Witajcie!

Zgodnie z zapowiedzią przenosimy się na nowego TS'a ( będziemy z niego korzystać razem z kolegami z REF'u, Bohemian Guard, Power Bimber i ogólnie z Tawerny Four Ways  )

Adres: 62.20.172.153
    Port: 9987
    Hasło serwera: warband
    Hasło kanału Grey Order: Grey Order
    Kanały bitewne do strategusa: otwarte
    Kanał Diplomacy & Leadership: zamknięty

Uwaga: kanały strategusowe (Poczekalnia/Waiting Room oraz Strategus Battle PL i ENG) są przeznaczone do korzystania w trakcie bitew strategusowych - nie przesiadujcie na nich. Do tego służą kanały Grey Order (do rozmów) oraz cRPG (do porozumiewania się w trakcie zwykłych cRPG'owych rozgrywek) Kanał Diplomacy & Leadership jest dla mnie (rozmowy z liderami innych frakcji + czerwony dywanik )

Uwaga: Zwracam uwagę, że wszelkie idiotyzmy i brak kultury będą surowo karane! Uszanujmy koncepcję wspólnej platformy. Latanie po cudzych kanałach = permanentnemu banowi. Tylko mi potem nie mówcie, że nie ostrzegałem...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 20:41:05 wysłana przez Harpag »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Stycznia 10, 2011, 22:45:25 »
    Nie wiem , jak wy panowie, ale ja na czas nieokreślony zawieszam grę na (osinowym) kołku. Pomijam już to, co się dzieje w Strategusie i jak chore pomysły roją się w głowie chadza(na mój gust , to on co raz mniej myśli o grywalności moda(nie wspominając o szacunku dla ludzi, którzy poświęcili , ekhm;), trochę czasu temu modowi), a co raz więcej o realizacji swoich odlotowych idei), ale dziś  po wejściu do gry okazało się, że w mam w ekwipunku sam złom. Jakieś udoskonalone scyzorki, patyki, bełty i siekierki + 13 par kapci( z czego większość rozczłapanych),  a wszystkie konie mi zdechły.
    No dzięki, ja postoję, ja poczekam , aż chadz ogarnie okiem proroka całą sytuację i swoją rolę i kontrolę, w tym wszystkim, i nad tym wszystkim.
    Trudno jest się angażować w coś, co staje się kompletnie nieprzewidywalne i zależne od kaprysów twórców, albo co gorsza hackerów.
    _______________________________________ _______________________________________ _____________________
    EDIT: Problem rozwiązany(pytanie; kiedy następny), ale co się wkuźwiłem, to moje(i innych graczy w podobnej sytuacji)
    .
    Swoje zdanie o nieprzewidywalności i braku kontroli(a może raczej brak chęci jej przejęcia) nad sytuacją w cRPG podtrzymuję.
    _______________________________________ _______________________________________ _________________

Tymczasowy EDIT1: @down Erasmas ;-)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 17:03:03 wysłana przez Liveon »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Stycznia 10, 2011, 23:44:49 »
    WYSZEDŁ NOWY PATCH!!!

http://www.megaupload.com/?d=LUT9Z7F0

EDIT:

Panowie, zauważcie że nie da się teraz sprzedać ekwipunku jaki macie - można go tylko wyrzucić.  Bez sensu moim zdaniem, bo często zdarza się że budując postać kupuje się słabsze elementy, a następnie sprzedaje żeby sfinansować nimi droższe...

Tymczasowy PS: thx Liveon :-) -

BTW- przez następny tydzień można dowolnie zmienić imię swojej postaci w cRPG, a tworzenie kolejnych dziedziców nie będzie wymagać zmiany imienia.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 17:06:17 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Stycznia 11, 2011, 18:49:53 »
    Chłopaki,

Długo można by się rozpisywać na temat ciągłych błędów i niedociągnięć wynikających z tego całego bałaganu jaki nam ostatnio zafundowano w związku z serią nowych patch'y i zamrożeniem strategusa, dlatego nie ma sensu wszystkich ich wymieniać.
    Wniosek jest tylko jeden. Do czasu uczesania nowej wersji nie należy wykonywać żadnych gwałtownych ruchów przy dziedziczeniu czy wymianie ekwipunku, bo baza jest ciągle w proszku i mogą z tego wyniknąć same kłopoty. Powstrzymajcie się od wykonywania jakichkolwiek zmian swoich postaci, zmian nick'ów itp. Zwyczajnie sobie grajcie i tyle. Cierpliwość oszczędzi Wam niepotrzebnych nerwów czy frustracji. Myślę, że w następnym tygodniu sytuacja zacznie się stabilizować i wtedy na nowo ze wszystkim ruszymy z kopyta, zbierzemy aktualne dodatki i dokonamy przemeblowań we frakcji. A póki co spokojnie żyjmy, bez wymyślania nowych sposobów na zadanie koledze Chadzińskiemu możliwie okrutnej śmierci :-)

Furiat na emeryturze xD

EDIT:

Jeśli chcecie pomóc przy usuwaniu błędów, to tu: jest na to miejsce.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 19:11:27 wysłana przez Harpag »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Stycznia 11, 2011, 20:10:59 »
    Panowie, zauważcie że nie da się teraz sprzedać ekwipunku jaki macie - można go tylko wyrzucić.  Bez sensu moim zdaniem, bo często zdarza się że budując postać kupuje się słabsze elementy, a następnie sprzedaje żeby sfinansować nimi droższe...

Już można. Ceny są rzeźnickie, ale się da. Konkretnie sprzedaż = 1/2 obecnej ceny zakupu.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 20:38:22 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #413 dnia: Stycznia 12, 2011, 07:27:13 »
    Witam
    Mogę dołączyć do Waszej grupy? Nie grałbym na bitwach i walkach, bo nie jestem w stanie umawiać się na konkretną porę, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebym Wam zbierał pieniążki i ludność.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Stycznia 12, 2011, 10:26:06 »
    Witam
    Mogę dołączyć do Waszej grupy? Nie grałbym na bitwach i walkach, bo nie jestem w stanie umawiać się na konkretną porę, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebym Wam zbierał pieniążki i ludność.

Jak powiedział koń startujący w Wielkiej Pardubickiej "nie widzę przeszkód". Na razie technicznie możliwe to nie jest bo Strategus stoi. Sądzę zresztą że kierownik Harpag opowie Ci o szczegółach.

Wczoraj trochę podsłuchiwałem rozmowę o modelowaniu zbroi, i słyszałem że masz pewne uzdolnienia w tej kwestii. Wiesz, trochę brakuje fajnych lekkich zbroi w cRPG...

EDIT:

Własnie Chadz wypluł z siebie informację - za 2 tyg. ma egzaminy i na pewno nie zabierze się za naprawianie Startegusa przed nimi. Zmiany w cRPG kompletnie wywróciły obecny Strategusowy model,a poza tym:

There are big changes planned for strategus [...]

I jak zwykle nic nie wiadomo, choć można się domyślać o co chodzi - geografia + ekonomia ?

« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 10:42:20 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Stycznia 12, 2011, 12:26:09 »
    Oto (w trakcie budowy) nasza strona(właściwie blog, ale wordpress ma na tyle rozbudowane opcje, że chyba jak na nasze obecne potrzeby w zupełności wystarczy).
    (click to show/hide)
    Blogostrona będzie miała charakter  poradnikowo-informacyjny, głównie odnośnie Strategusa, ale oczywiście o samym cRPG też być coś musi...
    Być może będzie spełniała też inne role(na dziś wszystko jest do uzgodnienia, łącznie z formą wizualną;).

PS Wszystkie propozycje(np jakie działy/tematy/wątki założyć)  mile widziane, no i wrzucajcie tam też wszystkie ciekawe linki, info, media związane ze Strategusem/cRPG.
    Spróbuję/Spróbujemy jakoś to wszystko w miarę przejrzyście i funkcjonalnie usystematyzować.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 12:48:35 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Stycznia 12, 2011, 14:15:18 »
    Fantastycznie! Wieczorem pogadamy o tym na TS'ie, a póki co wrzucajmy przydatne rzeczy jak leci. Poukładamy to w wolnej chwili. Niestety Strategus będzie nieczynny minimum dwa tygodnie:

PS. Corleone, wpadnij proszę około 22, bo będziemy potrzebować twojej pomocy (info z redagowanej przez Ciebie podstrony będzie się w dużym stopniu pokrywać z tym co tu zamierzamy zrobić)
    PS2. Główne zamierzenie tej koncepcji jest takie, żeby wiele osób mogło aktualizować tego bloga, a nie tak jak na forum, że pierwszy post może uaktualnia tylko osoba, która tego posta umieściła, to ma być taki rodzaj tablicy korkowej z pineskami bo przeszukiwanie forum za kolejnymi rzeczami jest delikatnie mówiąc czasochłonne.

Będziemy mieć tam kilka kategorii ciągle uaktualnianych informacji:

-lista członków w podziale na grupy, listę właścicieli wioch, liste posiadaczy armii, uszeregowanie levelove do bitew, itp
    -dane TS'a naszego oraz do serwerów naszych sojuszników
    -linki do forum na Tawernie, TW, cRPG forum, REF forum itd
    -mapę polityczną, dodatki typu: -opis stosunków dyplomatycznych (sojusze, nap, wojna itd)
    -skrypty typu greasemonkey, do mapy strategusowej, do cRPG,
    -kalkulatory WPF itp
    -dodatki graficzne, celowniki
    -ogólny przewodnik dla zielonych
    -spis armii i uzbrojenia, tabelę standardu uzbrojenia dla dowódców (do zakupów)
    -proste porady dotyczące upkeepu i generacji
    -cholera wie co jeszcze

a wszystko w jednym miejscu, na jednej stronie, bez szukania, ciągłego pytania...

Dzięki Liveon!

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Stycznia 12, 2011, 14:55:35 »
    Wszystko fajnie, ale ja nie mam pojęcia jak tego cudaka się obsługuje.... Liveon, jakiś manual poproszę :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #418 dnia: Stycznia 12, 2011, 22:39:25 »
    Proszę bardzo, tak jak zapowiadałem Harpag, strona działa :D(Nie ta Liveona, ale i tak pokłony dla Ciebie)

http://www.warband.refclan.com/grey-order

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Stycznia 18, 2011, 15:58:10 »
    Jako że najnowsza modyfikacja daje możliwość grania zespołowego nawet na zwykłym siege'u ( autobalance rozrzuca od drugiej rundy wg banera ) proponuję stałą godzinę na wspólne działania. Co powiecie na okolice 22 i EU_cRPG_4_SIEGE? Warto. Pamiętam akcję z przed dwóch dni, kiedy sami zajęliśmy zamek (ten Biskupin z drabiną od tyłu i jej blokadą do czasu zebrania wszystkich) w ciągu chyba pierwszej minuty od dzwonka :-) Oby więcej takich ładnych rozgrywek!