Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77208 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #210 dnia: Listopada 06, 2010, 11:32:37 »
    Harpag(&GO)

Heh, coś jest na rzeczy, bo to jednak czasami mam poczucie wstydu, że mitrężę tyle czasu na giercowanie:)
    Z drugiej strony, to jest jeszcze kilka przyczyn tego, że nie chcę formalnie  skonsumować związku;) z GO.
    Chyba najważniejsza, to ta, że ja raczej  typ steppenwolfa charakterologicznie jestem, dwa, że(jak wiesz chyba), ciągle/nadal przechodzę w następne geny, czyli przez połowę czasu mojej gry w cRPG ja jestem niskolevelowcem.
    Ergo, korzyści bojowych z mojej obecności, na dziś, niewiele(tym bardziej, że ja, najzwyczajniej w świecie, muszę się paru rzeczy nauczyć,  i to podstawowych- jak choćby gry blokiem).

Na dziś takie wsparcie(ekhm, finansowo-rekrutacyjne;) jakiego Wam udzielam, jest, jak mi się wydaje, optymalne zarówno dla GO, jak i dla Mnie.

A propos, właśnie jadę z kasą/rekrutami do Was(jak nic, cały dzień ta podróż zajmie) i najbliżej mam do wioski Ryibelet.
     Jak rozumiem, zrzucam  spokojnie  tam wszystko  na konto powiatowe(wsi), a nie  na konkretną osobę?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 14:25:28 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #211 dnia: Listopada 06, 2010, 17:10:38 »
    :-) rozumiem doskonale :-)

Jednak muszę powiedzieć, że te drugorzędne powody, tj poziom postaci czy umiejętności mają absolutnie marginalne znaczenie :-)
    Mam propozycję. Zamontuj się we wsi Ryibelet. Płacąc za rekrutację w innych lokacjach - wspierasz naszych potencjalnych oponentów, a tak - konto powiatowe, które i tak wspierasz :-)

Będzie nam miło! Gdybyś jednak chciał zobaczyć, jak bardzo powiększa się zakładka "Strategus News"  po przystąpieniu do frakcji (choćby testowo), to zapraszam serdecznie!

Co do mitrężenia czasu, to pociesz się tym, że chlanie wódki i wiele innych rzeczy jest znacznie gorsze xD. Ja tak robię :-) Pozwala mi to zabijać tego cholernego, wewnętrznego "odpowiedzialnego człowieka", który tak strasznie uprzykrza i tak szarawy żywot człeka poczciwego hehe

Edit:
    @down Liveon:
    Jak mówisz wywrotka, to faktycznie jest wywrotka :-) Za tą kasę wyposażymy około 1000 ludzi! Dzięki! Czuj się w Gisim jak u siebie, łózka są wygodne, pokoje ciche i czyste xD, jednak słyszałem, że w Praven dają znacznie lepszy miód! Trzeba będzie coś z tym zrobić :-) Pamiętaj o naszym zaproszeniu. Jest wiecznie aktualne!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2010, 19:24:01 wysłana przez Harpag »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Listopada 07, 2010, 14:10:09 »
    Harpag&GO,

Kasę i rekrutów zrzuciłem na konto Gisim, bo do Ryibelet, za cholerę, nie mogłem się wbić(ciągle krążyłem wokół, ale nie mogłem przekierować się tam bezpośrednio)
    I OK, siedzę teraz  ciągiem w Gisim , miód piję i popuszczam pasa(no chyba, że wolicie, żebym jednak zasiedlił ten Ryibelet?)

EDIT: Co się dzieje, bo widzę, że walczycie o 3.00 w nocy(albo , jak kto woli, rano w piątek) o Tevarin Castle? To dalsza część paktu, czy to już walka, ekhm, na śmierć i życie o sławę, kobiety, łupy i nowe terytoria?

EDIT1: No, patrząc po liczebności armii to mają pozamiatane, ale zerknąłem w zakładkę i oni już skaptowali 42 graczy, to wygląda trochę groźnie.
     Na 95% będę pod murami Tevarin,i mam nadzieję , że innych polskich graczy ta godzina nie odstraszy, bo księzniczka , podobno, niczego Sobie(notabene wśród przeciwników jest LLJK__Lady_Gaga_, na szczęście ona jest mocna głównie z siodła i to ciężkiego, ale kilku mocnych graczy i tak mają w ekipie).
    Jest mapka tego Tevarin{tam będą drabiny(stacjonarne/mobilne} czy machiny oblężnicze?)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2010, 14:04:16 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Listopada 11, 2010, 12:24:47 »
    W zakładce settings ustaw sobie sobie Your timezone offset: na 1 + save xD  O drugiej w nocy :-). Idzie oczywiście o księżniczkę na zamkowej wieży, a nie o pakt, ale zamek się przyda. I to bardzo (ekonomia głupcze xD) Cały czas odkrywamy co i jak robić, żeby było optymalnie. Przestaliśmy się wyrabiać z kasą - ot cała tajemnica. Na Praven w obliczu kolejnej odsłony tej wojny nie możemy sobie pozwolić - jeszcze... ZAPRASZAMY NA BITWĘ WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH! XP GWARANTOWANE!

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Listopada 12, 2010, 01:10:25 »
    Pilne!
    Nie mogę się połączyć z wami na TS wyskakuje mi komunikat że nie mam uprawnień bla, bla, bla  insufficient client permissions (failed on b_client_server_textmessage_send), haslo wklepalem  to ktore dostalem od Ciebie, Harpag na PW(ale na ogolnym kanale tez jest to samo) Natomiast widzialem to, co do mnie pisales, Harpag(a przynajmniej część z tego).
    Jakby co, to wchodzę w tej chwili na battle na 4 serv.

EDIT2 Wyrzuciło mnie w trakcie gry, a tak w ogóle to cieżko było, bo prawie do końca mieli świetne setupy(chwała Bogu, że nie wszyscy od nich się stawili, no i strzały im się skończyły w końcówce) , sporo raszowali na dole-cieżko ,ale dlatego fajnie:), fajnie też, bo dużo,dużo lepiej mi poszło, niż za pierwszym razem(poza samym początkiem, gdzie nie mogłem złapać dystansu)
    Dzięki wszystkim za braterstwo broni;)
    PS Oczywiście nic nie słyszałem, nic nie wiedziałem(ten cholerny TS), grałem trochę na czuja, więc sorki, jeśli byłem trochę niesubordynowany:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2010, 04:34:23 wysłana przez Liveon »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Listopada 12, 2010, 13:42:10 »
    Wielkie dzięki dla wszystkich wytrwałych pod Tevarin!!!!

Bitwa była długa i pod koniec mozolna (głownie przez brak drabin) ale udało się. Wyszło nie najgorzej, bo w sumie straciliśmy tylko trochę więcej ticketów niż obrońcy. Zobaczymy co dalej, na razie trzeba odbudować siły.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Listopada 12, 2010, 13:46:05 »
    @Liveon

Ergo, korzyści bojowych z mojej obecności, na dziś, niewiele(tym bardziej, że ja, najzwyczajniej w świecie, muszę się paru rzeczy nauczyć,  i to podstawowych- jak choćby gry blokiem).

LOL LOL.

Widziałem, wiem swoje... :-)

Dzięki za wsparcie pod Tevarin.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Listopada 12, 2010, 23:57:04 »
    Uwaga.

Ważne ogłoszenie dyplomatyczne. Zmiana statusu naszej sytuacji politycznej. UIF (United Independent Factions) to oficjalna nazwa "nowego" sojuszu złożonego z :22nd, Druzhina, Gardarika, Strangers, Nordmen of Fenada, Legio and Grey Order

PS. Całkowicie się zgadzam z Erasmasem. Straszna ściema z tym korzyściami bojowymi :-)  a z TSem, no cóż... nie mam pojęcia! Update?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Listopada 13, 2010, 10:50:57 »
    Heh, wychodzi na to , że się zachowuję jak kokieteryjna kokota;), ukrywajaca swoje wdzięki pod woalką fałszywej skromności.
    Ale to wszystko, co napisałem to prawda(z naciskiem na moją bezblokowość i na słowa : na dziś),  zwłaszcza jeśli Sobie przypomnicie, co napisałem  zdanie wcześniej przed feralnym cytatem;), zapodanym przez Fraa_Erasmasa:
    ciągle/nadal przechodzę w następne geny, czyli przez połowę czasu mojej gry w cRPG ja jestem niskolevelowcem.
    Dzień w którym pisałem ten komentarz to dzień w którym  przeszedłem w następny gen.
    I tego dnia, jak i przez 3/4 następne dni, nici z pomocy/przydatności, bo piechur ze mnie kiepski(i tu żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże), a jako łucznik jestem jeszcze bezużyteczny.
    Krótko mówiąc; wstrzeliliście się z terminem bitwy(bo w soboty, na ogół, przechodzę w kolejne generacje) i to zagrało z, ekhm, szczytową amplitudą mojego biogramu generacyjnego(poza tym; w bitwie o Tevarin, im zabrakło w końcówce strzał, więc automatycznie, jako łucznikowi, było mi zdecydowanie łatwiej zrobić lepsze ratio).
    Resume; moja wartość bojowa jest zdeterminowana cyklicznością(vide: generacje)
    A ujmując to krótko i poetycko:
    Upadki i wzloty, nagłe odejścia i nagłe powroty:)

PS A propos, wiecie coś więcej, niż to co można wyczytać na TW, o tym jak ma wyglądać rzeczywistość cRPG po wprowadzeniu big patcha ? Interesuje mnie zwłaszcza czy  punkty WPF i Skillpointy teraz uzyskane , będą zachowane/zredukowane już po rewolucji grudniowej?

PS1 TS 3 mam nówkę, nieśmiganą, więc raczej nie w tym problem, wyczytałem , że to może być coś z driverami(tyle ,że ja nic ostatnio nie grzebałem przy sterownikach).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2010, 10:58:46 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #219 dnia: Listopada 13, 2010, 11:48:37 »
    Dziś nasz TS został przekonwentrowany na najnowszą dostępną wersję. Spróbuj może teraz będzie działało.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Listopada 13, 2010, 17:24:40 »
    Nie da się ukryć, że oryginał z Ciebie, do tego z "lekką" skłonnością do przesady :-) . Z kokieteryjną kokotą ukrywającą wdzięki pod woalką fałszywej skromności pojechałeś bo bandzie hehe, co za akacja, ale masz dystans, co bardzo cieszy! Bzdura! Co do skila, to nie rozmawiam z Tobą. Widziałem, wiem swoje. Strategusem szybko podciągniesz braki w XP dla swoich kolejnych generacji ( z czystej ciekawości - która to już?). Zawsze Cię zapiszemy. Masz to jak w banku. W końcu też musisz coś mieć od życia xD. A teraz na poważnie: co do nadchodzących zmian, to wiemy tyle co ty, bo korzystamy z tego samego źródła informacji ,jednak z tego co pamiętam, to wyraźnie gdzieś stało, że nie zakłada się żadnych resetów, ani strategusa, ani cRPGa. Natomiast rzeczywiście będzie redukcja proporcjonalna w stosunku do obecnego XP lub ustanowienie nowego rozdawnictwa dotychczasowych punktów na nowych zasadach i z nowym kluczem +  zwiększona presja na zakładanie kolejnych generacji (to chyba genialnie dla Ciebie) bajery z kosztem utrzymania szpeju, leczenie koni i cuda niewidy w strategusowej ekonomi i geografii. Bardzo fajna jest koncepcja karawan.
    Prawdę mówiąc, autor/rzy genialnie rozkładają te poprawki w czasie, ciągle coś majstrują, powodują, że gra się nie nudzi i wszyscy z wypiekami na twarzach śledzą rozwój wydarzeń. Nie mogę się doczekać! Mgiełka tajemnicy dodaje wszystkiemu kolorytu i jest ok! Co do TS'a. Musisz coś pokombinować. Jesteś jedyną znaną mi osobą, która ma problem z połączeniem xD w związku z tym nie znam się na rozwiązywaniu problemów :-) CHŁOPAKI - POMÓŻCIE MU! Na koniec jeszcze takie niewinne pytanko o Leuthena. Nie wiesz czy przeszły mu fochy?

Przy okazji: GO apeluje do AFK, żeby minimum raz na 10 dni logowali się na konto - bo po takiej bezczynności wywala na środek mamy zabierając jednostki do piekła. Do tego, w związku z pojawieniem się kosztów utrzymania wojska, uprasza się o pozostawianie sobie 1k golda w trakcie powszechnych zrzutek (ale to nie to samo co 10k ok?) I pamiętajcie o zrzutach. Im częściej, tym lepiej dla frakcji, bo daje jej wyższą mobilność wojskowo-ekonomiczną.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2010, 17:36:20 wysłana przez Harpag »

Offline Mirandel

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Listopada 13, 2010, 22:16:32 »
    chciałbtm z wam i zagrać ale pomorze mi ktoś jak to zrobić??  jestem nobkiem w tych sprawach...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #222 dnia: Listopada 13, 2010, 22:45:51 »
    chciałbtm z wam i zagrać ale pomorze mi ktoś jak to zrobić??  jestem nobkiem w tych sprawach...

No ortografią to ty chłopie nie grzeszysz:) Ile masz lat? Polecam lekturę tematu cRPG w dziale Mody Warband.

EDIT: Spasi Chryste spasi!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2010, 22:50:01 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Mirandel

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Listopada 13, 2010, 22:54:16 »
    18 lat na karku sie ma pisze nie patrzac w klawiature a bledy typu rz czy z mnie za bardzo nie obchopdza bo wazna jest zawarta tresc byłem w liscie modów kliknalem na ten mod ale wyswietlilo sie wszystko po angielsku a nie potrafie zbytnio tego jezyka i nie wiem jak sciagnac...

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Listopada 13, 2010, 23:33:12 »
    Nie mam pojęcia dlaczego nazywasz Argaleba "karkusem" lol , ale brzmi to jakoś pejoratywnie xD, dlatego nie podoba mi się twój sposób pisania xD (przy okazji świetne słówko hehehe)! Sam widzisz, że coś jest nie halo z precyzją twojej wypowiedzi. Dlaczego mam się starać coś Ci tłumaczyć, skoro Tobie się nie chce nawet patrzeć na klawiaturę? Jak mnie przekonasz, to wszystko Ci wyjaśnię, (tylko TS, brak czasu).
    Przydało by się też posprzątać te posty... i wcale Cię nie napadam, tylko informuję.