Niestety, nie mogę was w tym czasie wspomóc(chociaż wziąwszy pod uwagę mój udział w ostatniej bitwie, to też jakby mnie tam nie było{a teraz byłoby jeszcze gorzej, bo mam wyjątkowo porąbaną postać}:), ale w ramach rekompensaty, za 3 dni, podrzucę wam kolejną wywrotkę z kasą i trochę rekrutów.
Życzę Owocnych Łowów(chyba żadna niemiła niespodzianka Was nie czeka, a zatem bić leszczy po uszach;)!
PSA propos
linki podrzuconej przez
Fraa_Erasmasa(dzięks) to w wątku
cRPG trochę o tym wspomniałem:
Aha, przy okazji, zwłaszcza a propos łuczników- wziąwszy pod uwagę link, który wrzucił Fraa_Erasmas i że to nie fake(to już nauczony doświadczeniem ,zastrzegam;),
(click to show/hide)
to parę mitów upada, a parę faktów znajduje potwierdzenie(vide: Armor weight / weapon proficiency / PD calculator).
Otóż spokojnie można nosić body o ciężarze 21 i niezłe botki, natomiast rękawice i kapelusz (zwłaszcza on) są zabójcze dla WPF-i co ważne(i co mnie trochę zaskoczyło) ubytki najbardziej uderzają w białą broń/melee
Po drugie; cuda niewidy dzieją się z WPF(ono rośnie:) przy niskim power draw(radzę poeksperymentować z wprowadzanymi danymi). Krótko mówiąc; power draw ustawiony na 6 to już bardzo poważne ubytki celności, a już ulepszanie łuków to jest głupota nad głupoty(po wprowadzeniu PD o wartości 10 wpf...znika, czy jest bliskie zera.
A co to oznacza,IMHO?
Że król jest jeden-panie i panowie, oto Jego Królewska Mość -arcyłuk- Strongbow.
Szybki,uniwersalny(HA),celny, wysokie obrażenia i nie tnie w horrendalny sposób WPF-jednym słowem-mocarny:)
I dlatego HA mają świetne setupy,a mimo to zachowują znakomitą celność/skuteczność.