Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41765 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #405 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:01:52 »
    Artyleria palce lizać, interfejs też poszybował w górę, jest dużo bardziej praktyczny (nareszcie wyświetla się jaki mamy ekwipunek, nie ma na chybił trafił). Instrumenty są średnie, ale lepsze to niż nic. Spodziewałem się że naprawią trochę inne frakcje ale zmian nie ma, entuzjazm może wywołać tylko sama Rosja, mundury piękne, jednak to daje jeszcze większy kontrast z innymi frakcjami :/
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #406 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:30:21 »
    http://www.youtube.com/watch?v=fWucPckXbIw - najlepiej pasuje do najnowszej wersji moda :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #407 dnia: Stycznia 12, 2011, 23:37:31 »
    Jakiś czas nosiłem się z tą decyzją i w końcu postanowiłem ją podjąć. Jak część osób pewnie mogła się domyślić z mojej marnej aktywności i częstej nieobecności, podjąłem decyzję o rezygnacji z 4pp. Powodów jest kilka i nie chce w nie zbyt głęboko wnikać, ale myślę, że jakieś uzasadnienie tej decyzji muszę ogłosić, ponieważ tak chyba należałoby postąpić i te kilka zdań o powodach mojej decyzji napiszę. Otóż, jak już napisałem kilka rzeczy mnie do tego skłoniło. Po pierwsze nie mam czasu na grę, ponieważ o ile bitwy liniowe mnie bawią, to już zwykły Warband, MM Mod i "gra serwerowa", delikatnie rzecz ujmując, nie szczególnie... Nic nie zrobię na to, że gra niezbyt mnie bawi i jak mam ochotę pograć przez sieć, to czas zmitrężyć wolę w Wietnamie przy Bad Company 2 niż w MM Modzie i Warbandzie. :| Na dodatek często w weekendy nie mogę się pojawiać z kwestii technicznych, a właśnie liniówki na niedzielę zostały przeniesione, więc uczestnictwo w co drugiej jakoś specjalnie imponujące nie jest. Ostatnim powodem jest to, że niestety 4pp stał się trochę zbyt mało "ponadpartyjny", a ja jedynie taką formę tej grupy widziałem i tylko w takiej chciałem uczestniczyć. Niby wciąż jest niezależny, ale przenosiny na forum Ref'u - na którym nie mam najmniejszego zamiaru się rejestrować - oraz inne decyzje związane na linii Ref - 4pp skutecznie mnie do dalszego uczestnictwa w pułku zniechęciły. Oczywiście nie chcę tutaj wchodzić w żadną dyskusję - powody swojej decyzji podałem i zmienić jej nie mam zamiaru. Czas który spędziłem w pułku uznaję za bardzo pozytywny i gra w tym gronie była miłym doświadczeniem. :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #408 dnia: Stycznia 13, 2011, 00:01:53 »
    Szkoda, szkoda zwłaszcza dla tego, że liczyłem na ciebie Proud. Po co rozpamiętywać przeszłość i ciągnąć animozje? Liczyłem, że twoje rejestracja na forum REFu pokarze, że rozsądek może jednak przezwyciężyć urazy z przeszłości... Ale jest to twoja decyzja i nie zamierzam cię do niczego nakłaniać. Ale po twojej wypowiedzi czuję się w obowiązku uzasadnić swoją decyzję dotyczącą przeniesienia się na forum REFu. Nie zrobiłem tego z powodu mojego członkostwa w tym klanie, nie zaryzykowałbym rozpadu tej mini społeczności jaką już tworzymy dla mojego widzimisię. Powody były bardzo proste: dostaliśmy propozycję sprzyjającą naszemu rozwojowi. Czyli dość duże wsparcie techniczne z strony klanu i subforum. W jednym temacie powoli przestałem się po prost mieścić... Tam mam bardzo duże możliwości zarządzania naszymi zasobami, która z dnia na dzień robią się coraz większe. Mam nadzieję, że wszyscy rozumieją, że przeniesienie się na tamto forum nie oznacza, że Pułk staje się częścią REFu. Cały czas jesteśmy grupą niezależną i taka pozostaniemy.
    Trudno, pozostaje mi tylko podziękować za wspólna grę i zapewnić, że zawsze jesteś mile widziany na naszym kanale TSa (oczywiście serwer 22nd).

Jeszcze sprostowanie w sprawie bitew liniowych. W poniedziałek odbywają się bitwy dla wszystkich, bitwy pułków zostały przeniesione na weekend ale w ciągu tygodnia jest sporo organizowanych spontanicznie, w których uczestniczą 3- 4, czasem więcej regimentów.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #409 dnia: Stycznia 13, 2011, 01:33:08 »
    Jakiś czas nosiłem się z tą decyzją i w końcu postanowiłem ją podjąć. Jak część osób pewnie mogła się domyślić z mojej marnej aktywności i częstej nieobecności, podjąłem decyzję o rezygnacji z 4pp. Powodów jest kilka i nie chce w nie zbyt głęboko wnikać, ale myślę, że jakieś uzasadnienie tej decyzji muszę ogłosić, ponieważ tak chyba należałoby postąpić i te kilka zdań o powodach mojej decyzji napiszę. Otóż, jak już napisałem kilka rzeczy mnie do tego skłoniło. Po pierwsze nie mam czasu na grę, ponieważ o ile bitwy liniowe mnie bawią, to już zwykły Warband, MM Mod i "gra serwerowa", delikatnie rzecz ujmując, nie szczególnie... Nic nie zrobię na to, że gra niezbyt mnie bawi i jak mam ochotę pograć przez sieć, to czas zmitrężyć wolę w Wietnamie przy Bad Company 2 niż w MM Modzie i Warbandzie. :| Na dodatek często w weekendy nie mogę się pojawiać z kwestii technicznych, a właśnie liniówki na niedzielę zostały przeniesione, więc uczestnictwo w co drugiej jakoś specjalnie imponujące nie jest. Ostatnim powodem jest to, że niestety 4pp stał się trochę zbyt mało "ponadpartyjny", a ja jedynie taką formę tej grupy widziałem i tylko w takiej chciałem uczestniczyć. Niby wciąż jest niezależny, ale przenosiny na forum Ref'u - na którym nie mam najmniejszego zamiaru się rejestrować - oraz inne decyzje związane na linii Ref - 4pp skutecznie mnie do dalszego uczestnictwa w pułku zniechęciły. Oczywiście nie chcę tutaj wchodzić w żadną dyskusję - powody swojej decyzji podałem i zmienić jej nie mam zamiaru. Czas który spędziłem w pułku uznaję za bardzo pozytywny i gra w tym gronie była miłym doświadczeniem. :)
    Jakos nie moge sobie darowac ze tacy wyjadacze poprzez jakies niesnaski(nie wnikajac w szczegoly)daruja sobie zabawe w formacje.A czy proud,nie widzisz dobrych stron calego przedsiewziecia?Ja widze to tak ze chodzi tu o zjednoczenie i blizsze+lepsze kontakty tej jakze malej sceny WB.
    Nie rezygnuj z nas,zwlasza ze tych co byli od poczatku brakuje.
    Dam trzech rekrotow za 1-go wyjadacza z Native!:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #410 dnia: Stycznia 13, 2011, 10:34:04 »
    Chciałbym złożyć rezygnację - odchodzę z pułku... Miło się grało, jednak nie mogę uczestniczyć w bitwach, może za słaby net, może komputer (o dziwo mogę grać normalnie przy takiej ilości osób, tylko z bitw mnie wywala), po prostu znudziły mi się treningi.. Cześć !

EDIT: Kolejnym powodem, dla którego odszedłem z pułku  było dziwne zachowanie kilku ludzi... Mimo tego, że byłem na kilku treningach osoby, które miały za sobą krótki pobyt w grupie wielokrotnie podawały mnie za przykład osoby, która nic nie potrafi i rozbija treningi, samym myląc lewo z prawym (WTF ?) ;/

@DOWN : Niestety nie mam zbyt wielkich umiejętności modderskich ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 16:13:20 wysłana przez Tobik-N »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #411 dnia: Stycznia 13, 2011, 13:42:33 »
    Ja mam ten sam problem co ty Tobiku ale uczestnictwo w pułku nie musi oznaczać tylko grę na serwerach, można też pokazać się na innych polach (konsultacja historyczna, pomoc przy MM_Poland itd). Zastanów się jeszcze trochę może znajdziesz coś dla siebie ;). Ja sam z powodów sprzętowych nie gram ale bawię się w robienie mundurów Księstwa i tym się tutaj zajmuję. Co do wypowiedzi Prouda jestem podobnego zdania co Radh.. albo może po prostu obowiązki majora cię przerosły Proudzie.

@Proud

Wymijanie się od tematu, przyjąłeś funkcję to trzeba było się jakolwiek pokazać a tu z nijak pomocy ani przy modzie, ani przy dowodzeniu nigdzie.. Nie ważne ;p Nikt ci nie każe siedzieć 24/h ale jeśli człowiek się do czegoś zobowiązuje to się od niego wymaga (A stopień majora zobowiązuje), a jak nie sprostał to spoko wystarczy napisać, a nie szukać powodów i rzeczy których nie ma.

Następnym razem proponuje przydzielać stanowiska ludziom, którzy choć odrobinie poważnie traktują to do czego się zobowiązali. I tym na których można polegać.

EDIT: Wychodzi twoje pojęcie o tym co się tutaj dzieję, nie gram bo nie mogę z powodu sprzętu, już dawno wszyscy o tym wiedzą ;) Co do sprawy przenosin na stronę REFu, to człowiek poważny i odpowiedzialny, któremu na czymś zależy nie szuka takich dziecinnych wymówek . Zresztą co to za powód? Bo pułk ma w końcu ma swój własny dział i możliwość rozwoju? Głupota.. i szukanie powodów do usprawiedliwienia swojej niekompetencji. Twoje argumenty są wyssane z palca, REF nie rości sobie żadnych praw i nic nie wymaga nic od pułku, oprócz kultury członków pułku na ich forum. To tak samo gdyby zrobić dział na Tawernie dla pułku i pisać że pułk podporządkował się tawernie. Aha i co do modowania, człowiek poważny i odpowiedzialny piszę że nie ma czasu, a nie że ja czekam kilka tygodni na jakiekolwiek efekty twojej pracy, lub jakikolwiek znak życia marnując przy tym mój czas który jest ponoć dla ciebie tak cenny a czasu innych nie potrafisz uszanować. Do tego tworzenie niepotrzebnych konfliktów których nie ma.. jak już odchodzisz to chociaż zrób to z klasą, bo to co obserwuje jest .. niech każdy sobie tutaj dopowie. A teraz proszę o zaprzestanie plucia kwasem, bo to szkodzi pułkowi który nie jest stworzony po to żeby leczyć czyjeś uprzedzenia czy niekompetencje.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 18:11:51 wysłana przez ^IvE »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #412 dnia: Stycznia 13, 2011, 13:54:34 »
    Jak obiecałem w dyskusję na temat powodów mojej decyzji nie wchodzę i rozumiem argumenty podane przez Lucę, a to czy się z nimi zgadzam, czy nie pozostawię dla siebie. :)

Co do wypowiedzi Prouda jestem podobnego zdania co Radh.. albo może po prostu obowiązki majora cię przerosły Proudzie.

Oj myślę, że "obowiązki" te dalekie były do tego by mnie przerosnąć. Oczywiście nie twierdzę, że spisywałem się dobrze, bo nawet jakoś to dowodzenie w grach komputerowych mnie odrzuca i nie mogłem się nigdy do niego przyzwyczaić - jednak to zupełnie inna historia. Lecz to że jakiekolwiek "obowiązki" - o ile można tak określić coś związane z grą MP - mnie przerosły i nie mogłem sobie z tym poradzić są zupełnie chybione. :)

EDIT:
    Wymijanie się od tematu, przyjąłeś funkcję to trzeba było się jakolwiek pokazać a tu z nijak pomocy ani przy modzie, ani przy dowodzeniu nigdzie.. Nie ważne ;p Nikt ci nie każe siedzieć 24/h ale jeśli człowiek się do czegoś zobowiązuje to się od niego wymaga (A stopień majora zobowiązuje), a jak nie sprostał to spoko wystarczy napisać, a nie szukać powodów i rzeczy których nie ma.

Następnym razem proponuje przydzielać stanowiska ludziom, którzy choć odrobinie poważnie traktują to do czego się zobowiązali. I tym na których można polegać.

To fajnie że Ty Ive jesteś tak "pewną osobą", że na Tobie można polegać. Nie szukam powodów na siłę, ponieważ gdyby nie przenosiny pod opiekę Ref'u to pewnie mimo pozostałych "trudności" dalej w pułku bym funkcjonował, ale że tam za cholerę się nie zarejestruje i w grupie która jawnie zmierza do "podporządkowania się" nie mam zamiaru uczestniczyć, więc postanowiłem odejść i nie obchodzi mnie czy tę decyzję akceptujesz czy nie, ale nie chcę byś wmawiał mi jakieś wyimaginowane dyrdymały, a moją decyzję uszanował, gdyż nie mam zamiaru o niej dyskutować. Tak na marginesie... Jakoś nie wydaje mi się, byś sam "Poruczniku" stawał na każdej bitwie, a to że miałeś czas by zajmować się modyfikacją, jest oczywiście plusem, lecz nie każdy ma/miał w tamtym czasie dość czasu (oraz chęci - czego nie ukrywam) by poświęcać czas na modowanie, którego nie robiłem od któregoś roku i przypominanie sobie wszystkiego od nowa jakoś mnie nie bawiło.

EDIT 2:
    Ive nie życzę sobie żeby ktoś taki jak Ty zarzucał mi niekompetencję. Ja w żadnym zdaniu nie obrażałem Ciebie i wypraszam sobie tym samym głupie i durne uwagi z Twojej strony. Swoje powody podałem i chyba wiesz ile mnie obchodzi Twoje zdanie na ich temat? Dlatego skończ te wyrzuty, bo każdy ma własne poglądy na dane kwestie - wg mnie klan zanadto "zbliżył" się do Ref'u, z którym nie chcę mieć nic wspólnego i chyba mam do tego prawo? Odchodząc zaznaczyłem, że o powodach dyskutować nie chcę, ale skoro sam zacząłeś rzucać jakieś fałszywe, niepoparte niczym oskarżenia, to nie mam zamiaru siedzieć cicho. W Twoje życie nie wnikam, ale skoro ja stwierdziłem, że studia i praca dla mnie są ważniejsze niż jakieś głupie modowanie, to za przeproszeniem wara Ci do tego... Nie pisałem nic, bo wciąż liczyłem, że jakiś dzień znajdę by choć coś zrobić. Jak już znalazłem, to okazało się, że z racji tego, iż dawno nie modowałem natrafiłem na "przeszkody"...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 19:49:04 wysłana przez proud »

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #413 dnia: Stycznia 13, 2011, 15:21:42 »
    Coraz więcej osób rezygnuje:( Widać juz ich to nie bawi....
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 15:36:25 wysłana przez Krzychu11 »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #414 dnia: Stycznia 13, 2011, 15:39:34 »
    tylko 2 osoby oficjalnie złożyły rezygnacje, więc nie mów że pułk, do którego zgłosiło się ponad 100 osób. Największą stratą jest proud, który był jednym z oficerów, jednak i tak za dużo nie grał.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Stycznia 13, 2011, 16:08:19 »
    Było miło ale się skończyło...składam rezygnację.
    Nie mam czasu na MM.
    Do widzenia!
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #416 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:13:20 »
    Juz trzy,pozatym z 5 stron temu tez ktoś złozył rezygnacje.....

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Stycznia 13, 2011, 19:07:41 »
    Juz trzy,pozatym z 5 stron temu tez ktoś złozył rezygnacje.....
    Nie widze powodow do zmartwien.Zauwaz ze wlasnie ostatnio przybylo nam 3-ch czy 4-ch rekrotow.A koledzy Tobik-N i acoaco122,milo ze raczyli poinformowac,choc dosc pozno,to jednak oficjalnie sie pozegnali.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #418 dnia: Stycznia 13, 2011, 21:10:11 »
    O pułk nie ma co się martwić, gramy cały czas, idzie nam coraz lepiej i cały czas się rozwijamy. Zapewniam was, że wszelkie troski są zbędne. Jasne, ludzie rezygnują, przychodzą nowi, to chyba normalne...
    A Prouda i IvE prosiłbym żeby tą swoją prywatną wyminę zdań przenieśli gdzieś indziej. To na pewni nie miejsce do tego...

Chociaż moim zdaniem, moglibyście w końcu zachować się jak ludzie dorośli i zapomnieć o urazach... W końcu mamy takie piękne przysłowie "Zgoda buduje a niezgoda rujnuje". Myślę, że nie powstało ono bezpodstawnie...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 21:19:07 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #419 dnia: Stycznia 14, 2011, 09:33:22 »
    Myślę, że nie jest to przysłowie polskie, ponieważ u nas panuje tylko niezgoda.
    Pozdrawiam polskie piekiełko...
    MORMO rządzi