Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41504 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 14, 2010, 08:43:44 »
    Ja przedstawię moje skromne zdanie.. nie gram i nie uczestniczę w treningach i bitwach z powodów technicznych. Ale wg. mnie problem leży nie w treningach (Tych i tak powinno być dużo) ale w podejściu graczy.. nie ma co się nastawiać że pułk który jest formowany praktycznie tylko na treningi i bitwy będzie odnosił spektakularne sukcesy w walkach z pułkami nastawionymi tylko na Musket moda, my mamy inne moduły i nawet przy najlepszych chęciach będzie nam ciężko z innymi walczyć a i tak nam świetnie idzie. Oni grają wspólnie całe dnie.. my mamy w tym czasie inne zajęcia. A więc proponuję albo stopniowo spotykać się wspólnie i organizować wieczorne nieobowiązkowe spotkania, w celu wspólnego pogrania i poznania się; wiadomo że wszystkich nie będzie (ale to już jakiś krok naprzód) . Jest też inna droga możemy powołać do życia stałą grupę która zajmie się tylko graniem na tym modzie i będzie naszym "rdzeniem" na bitwach i treningach. Lub po prostu wyluzujemy i skupimy się tylko na zabawie. Ja jestem zdecydowanie za tą ostatnią opcją.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 14:12:07 wysłana przez ^IvE »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #256 dnia: Grudnia 14, 2010, 13:58:56 »
    zgadzam się z Ive, chyba najlepiej nastawić się na typowy 4fun. Jasne, trening się przyda, żeby ta zabawa miała ręce i nogi, no i żebyśmy mieli coś z tej zabawy.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #257 dnia: Grudnia 14, 2010, 17:35:16 »
    Ja was doskonale rozumiem. Ale Musket Mod jest dość specyficzną modyfikacją. Potrzebuje ustalić taki jeden termin w tygodniu, który będzie pasował, powiedzmy, co najmniej 85% zainteresowanych. Średnio co tydzień obmyślane są nowe techniki walki, co trochę pojawia się nowa formacja i z tym musimy być na bieżąco. Resztę spotkani "nieobowiązkowych" (nie pasuje mi tu to słowo...) poświęcić by można na dopracowywanie szczegółów i zgrywanie się ale taki jeden trening na którym będą wszystkie nowości wprowadzane i przekazywane wszelkie nowinki jest potrzebny. A ponieważ sporo słyszałem głosów narzekających na poniedziałek, daje wam szansę się wypowiedzieć.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #258 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:47:48 »
    Ja popieram Radh`a, osoby, które nie uczestniczyły choć w jednym treningu - nie mogą brać udziału w bitwach, bodajże pod naszym sztandarem. Gracze, których widziałem pierwszy raz tak psuły szeregi i nie odpowiednio się zachowywały, że brak słów... latały przed muszkietem, strzelały bez rozkazu, wprowadzały za dużą niesubordynację. Nie zważając, że były na TS...-głusi na nasze uwagi, ale to już pozostawiam organizacji pułku.

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline platusek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:33:51 »
    To były chyba jakieś dzieci neo :/

Offline kubix112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:51:33 »
    Moim zdaniem powinno się stworzyć akademie i oddzielne treningi dla rekrutów bo walka bez żadnego doświadczenia niema sensu po na przykład 3 treningach dopiero wystąpić w bitwie już z jakimś doświadczeniem 
    Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

— Józef Piłsudski

dar nawiązywania węzłów pomiędzy dowódcą a podkomendnymi. zawsze przynosi obfite plony na polu bitewnym

— Stanisław Sosabowski

Offline platusek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Grudnia 14, 2010, 20:02:30 »
    Albo po prostu dać bana na ten temat tym "dzieciom" które się nie słuchają rozkazów na TS'ie i po prostu nie będą wiedzieć kiedy są treningi,bitwy itd. Lub też wyrzucic ich z armii i z bani.

Offline Mires

• Użytkownik
    • Miecznik Wielki Koronny
    « Odpowiedź #262 dnia: Grudnia 14, 2010, 21:11:43 »
    Popieram Zardesa. Trening w piątek powinien być dla rekrutów takich jak ten ...... Tobiken, któremu trzeba było tłumaczyć podstawowe formacje. I zdecydowanie nie dopuszczać do bitew, ponieważ zajmują miejsce graczom, którzy wiele godzin poświęcili na treningi a nie mogli grać w bitwie. Inauguracji ich pracy.
    „Polska nie ma wiecznych sojuszników, ani wiecznych wrogów; wieczne są tylko interesy Polski i obowiązek ich ochrony”

Offline platusek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Grudnia 14, 2010, 21:58:06 »
    Święte słowa !

Offline Chaber

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 14, 2010, 23:17:45 »
    Witam Panowie !
    Jest to mój drugi wątek, jako iż jestem nowy, nawet nie jestem oficjalnym rekrutem, ale bardzo chciałbym podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami.
    Wywnioskowałem je, polegając na moich doświadczeniach raczej z innych sytuacji (czy to gier, czy treningów odbywających się w rzeczywistości) to też przepraszam jeśli ktoś poczuję się urażony moją nie wiedzą czy domniemanym ignoranckim nastawieniem, bądź pomyśli, że się za nadto wymądrzam.
    Chcę też zaznaczyć, że nie grałem nigdy (oprócz wczorajszego, bardzo króciutkiego epizodu o którym niżej) w żadne itemy czy bitwy na tym modzie. Długo grałem ot tak sobie.

Po pierwsze nie zgadzam się z Wami w kwestii akademii.
    Jak taki rekrut może nabrać doświadczenia trenując w gronie rekrutów?
    Jeśli ma się uczyć to tylko od najlepszych-oczywiście w takim stopniu by im nie przeszkadzać. Na każdy trening zapraszać określoną liczbę graczy (np. 5) i w innym sektorze wytłumaczyć im podstawy, by zapoznali się z "tematem" i dołączyli do reszty. Więcej nie ma sensu bo pewnie powstanie zamęt. Wg. mnie w grach\modach takich jak ten, gdzie nie ma czegoś takiego jak poziom postaci nie ma sensu robić akademii, bo albo ktoś to umie a jak nie umie to się stara, albo na to leje i do widzenia-sytuacja jest jasna.

Treningi wg. mnie powinny raczej dotyczyć w 80% taktyki i formacji, bo jak ktoś wyżej wspomniał, ktoś komu na prawdę zależy będzie strzelanie doszlifowywał samotnie grając.
    Nie ma co się oszukiwać, ale po co Wam tak dużo graczy, jak z tego co zauważyłem gra tylko 20-30 (jeśli się mylę to bardzo przepraszam !).  Ktoś tam napisał, żeby grać 4fun. Nie chcę się spinać, ale skoro ktoś woli grać 4fun to poco mu "klan" ? Powinniście wyselekcjonować grupę 30-40 graczy biorąc na główne kryterium nie umiejętności a chęć do gry, komunikatywność i dyscyplinę. Z taką grupą można  dobrze się bawić, dobrze walczyć i wygrywać. Co więcej można rozpocząć ciekawe znajomości ;))

Ja jestem nowy, wczoraj próbowałem pograć z Wami, (co wielu jak widzę uraziło) ale miałem takie lagi, że na początku każdej bitwy mnie wywalało, więc oglądałem na spectatorze postać dowódcy (nie pamiętam nick'a).
    Podczas tej wędrówki z Wami skumałem wszystkie wydawane polecenia i gdy udało mi się dołączyć bodajże w 3 rundzie, wszystkie podstawowe rozkazy były dla mnie bardzo przejrzyste i starałem się je wykonywać jak najrzetelniej, niestety złapałem takiego laga, że podczas pierwszego strzału musiałem restartować kompa :D

Pozdrawiam bardzo serdecznie !
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 23:26:39 wysłana przez Chaber »

Offline kubix112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 14, 2010, 23:57:44 »
    Z tom akademiom może i masz rację ale góra 20% osób będzie chciało się ćwiczyć na własną rękę (przepraszam jeżeli się mylę) jak napisał w pewnym poście sir Luca mają słomiany zapał oczywiście niektórzy ;)
    Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

— Józef Piłsudski

dar nawiązywania węzłów pomiędzy dowódcą a podkomendnymi. zawsze przynosi obfite plony na polu bitewnym

— Stanisław Sosabowski

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 15, 2010, 00:18:09 »
    Wiesz, to wszystko fanie brzmi ale... Strzelanie w linii lepiej ćwiczyć na zamkniętym serwerze stojąc naprzeciwko siebie dwoma oddziałami, jak na bitwie. W ciągu tygodnia, na niezorganizowanej grze masz taki burdel, że często nawet wystrzelić nie ma jak... A na treningu masz spokój, możesz przetestować różne "sposoby" strzelania, sprawdzić jak działają w praktyce. Ale t jest tylko moje zdanie...

A co do treningów formacji... Też wydawało mi się, że ci co mają cztery i więcej ich zaliczonych nie powinni mieć problemów... A jednak myliłem się. Jeszcze nie mamy takiego zgrania i ogrania jakie powinniśmy mieć. Dodatkowo z nowym patchem wyjdzie sporo zmian, więc "weteranów" pułkowych też chciałbym widzieć na treningach. Raz, żeby pokazali nowym jak to wszystko powinno wyglądać. Dwa, żeby sami dochodzili w różnych manewrach do perfekcji. I trzy, niedługo zaczną się przygotowania do eventu i na nim będę potrzebował sporą liczbę przeszkolonych kadr, trzeba będzie zapanować nad sporą liczbą chętnych do tej bitwy (na razie zostanie to niespodzianką). Więc wszyscy trenujemy, oficerowie, kaprale, szeregowi i rekruci. WSZYSCY.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Chaber

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 15, 2010, 01:10:02 »
    źle się wyraziłem i źle zrozumiałem pojęcie "strzelanie" :))
    Jak najbardziej strzelanie w linii tak na treningach, ja zrozumiałem, że celowanie i takie sprawy ;)
    Może dlatego że już dość późno ;)
    Dobranoc.

Offline platusek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 15, 2010, 20:54:20 »
    A to prawda że można się poddać podczas walki ?? Na  czym to polega ?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 15, 2010, 20:57:20 »
    Chowasz broń i postać automatycznie podnosi ręce do góry, trochę bez sensu bo i tak cię potem rozstrzelają.