Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41381 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 03, 2010, 21:24:57 »
    Przepraszam, z nie byłem dzisiaj na treningu... Mam problemy z WB i nie za bardzo miałem jak wejść do gry... Ale mam nadzieję, że trening się jednak odbył.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 03, 2010, 21:46:51 »
    10 osób. Coś poćwiczyliśmy, trochę postrzelaliśmy przetrenowaliśmy formacje.

Offline platusek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 03, 2010, 23:23:44 »
    No i git ! Liczą się chęci ! Oby tak dalej .

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 04, 2010, 00:37:41 »
    Za jakis czas po treningu pogralem troche na publicu i na te 90 osob nie bylo nikogo z 4pp.Wlasciwie jesli juz kogos spotykam to bardzo sporadycznie i jest to zazwyczaj jedna osoba.Moze nie zmieniajcie tych nickow jak gracie?:P Nie zawsze trzeba byc pierwszym w topce zeby sie dobrze bawic.
    Pisze o tym gdyz dzis na tym wlasnie publicu gralo jakies 8 osob z 92nd.Startowali kolumna i sami na siebie pracowali i musze powiedziec ze wiele z ich posuniec przyczynilo sie do wygrania rundy.
    Jeszcze na treningu mowilem ze rownie dobrze mozemy razem wbic na jakis serwer i kontynuowac co nie co.Moze nie bylo mnie slychac,czy zwykla olewka,ale mysle ze na przyszlosc moglo by cos z tego dobrego wyniknac.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 04, 2010, 00:42:38 »
    No i git ! Liczą się chęci ! Oby tak dalej .
    Właśnie nie. Musicie nauczyć się przychodzić na treningi... Jak jest czas na naukę to jest nas mało a potem na bitwę przychodzi sporo osób. I zaczynają się problemy... A to nie wszyscy wiedzą jak się na początku ustawić, a to nie do końca wychodzi nam szereg itp. To samo tyczy się walki wręcz i celnego strzelania... To na treningu jest czas na dzielenie się spostrzeżeniami, ustalanie jak powinniśmy zachowywać się w walce grupowej i tak dalej.
    Dlatego wymagam od wszystkich jak najliczniejszej obecności na treningach. Zwłaszcza tym poniedziałkowym.

Co do propozycji Radha, zawsze do tego zachęcałem i nie widzę żadnych przeciwwskazań żeby na publicznym serwerze też grać jako jednostka zorganizowana.

Offline Kellermann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 04, 2010, 01:06:02 »
    Za jakis czas po treningu pogralem troche na publicu i na te 90 osob nie bylo nikogo z 4pp.Wlasciwie jesli juz kogos spotykam to bardzo sporadycznie i jest to zazwyczaj jedna osoba.Moze nie zmieniajcie tych nickow jak gracie?:P Nie zawsze trzeba byc pierwszym w topce zeby sie dobrze bawic.
    Pisze o tym gdyz dzis na tym wlasnie publicu gralo jakies 8 osob z 92nd.Startowali kolumna i sami na siebie pracowali i musze powiedziec ze wiele z ich posuniec przyczynilo sie do wygrania rundy.
    Jeszcze na treningu mowilem ze rownie dobrze mozemy razem wbic na jakis serwer i kontynuowac co nie co.Moze nie bylo mnie slychac,czy zwykla olewka,ale mysle ze na przyszlosc moglo by cos z tego dobrego wyniknac.

Propozycja dobra ale zaraz po treningu nie każdemu się chce. W dni poza treningowe grywam między 22:00 a 1:00 i chyba jesteś jedyna osobą z 4pp jaką w ostatnim tygodniu spotkałem :D
    Apropo wbijania pułkiem na public to moim zdaniem można by to robić w ramach treningu kiedy jest nas niezbyt wielu jak np. dzisiaj bo w inne dni ciężko się razem zebrać.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:57:46 »
    Na public'u łatwo się wybić w statach. Ostatnio na Trenches ver.2 w jedną rundę ubiłem 8 w okopie. Grunt to umiejętność walki bagnetem bo niektórzy ani nie strzelają dobrze, ani nie walczą wręcz.
    Sława!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 04, 2010, 23:47:57 »
    Dla wszystkich chcących sprawdzić się w walce pieszej:
    Tri-National Tournament
    Jeśli ktoś chce reprezentować barwy pułku to zachęcam, niedługo postaram się przetłumaczyć zasady dla chętnych. Chyba, że ktoś to zrobi za mnie;-)

Aha, głosujcie na "42nd Highland regiment of Foot", zrobimy przyjemność naszym kolegom spod komendy Dąbrowskiego:-)

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 04, 2010, 23:57:53 »
    Prawda jest taka ze np.mi latwiej jest wbic sie w grupe 4-6 przeciwnikow i wybijac ich pokolei i zazwyczaj trafi sie tez jakis TK z ich strony,niz pojedynek 1v1,bo w takim mozna trafic naprawde na wytrawnego solgiera ze skillem.Do tego dochidzi ping.
    Co do strzelania.....tu jest trudna sprawa.Zdaje sie ze jednak kazdy karabin ma cos,o czym uzywajacy go musi wiedziec.Zwlaszcza chodzi tu o wieksze dystanse.
    Co do moich pytan odnosnie waszego grania jako 4pp w tygodniu,to chyba jednak nie bede nalegal na wspolne granie z tego wzgledu ze chyba 4pp_XW powstalo jako grupa tylko na event.Szkoda troche,bo co i rusz na serwach widze 51st lub 92nd i naprawde widac nie bedadz z nimi na TS,ze dzialaja i przynosi to efekty.
    Ps.glos oddany.Trzeba pomyslec nad tym turniejem:D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2010, 00:07:47 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Grudnia 05, 2010, 00:15:00 »
    Czuję się trochę winny... Osierociłem was troszkę na razie ale musicie mi to wybaczyć. Mam bardzo mało czasu na grę a oprócz tego bardzo ważny turniej z klanem na Nativie. Więc na 4 pułk zostaje naprawdę mało czasu. Ale obiecuję, ze jak tylko ENPL się skończy to więcej czasu i uwagi poświęcę wam. Na razie musicie mi pomóc i sami się troszkę organizować poza treningami. W ciągu tygodnia jak gracie to siedźcie wspólnie na TSie, nie wiem ilu was regularnie grywa ale razem na pewno macie większe szanse niż w pojedynkę. Poza tym, razem trenujecie, na wzajem możecie sobie podpowiadać i dzielić się uwagami.

JUTRO O 20:00 ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA WSPÓLNY TRENING Z 92. REGIMENTEM!!!
    Będzie to taka mała bitwa liniowa. Na pewno będzie ciekawie:-)

Znowu trochę zmian:
    • Na początku tematu pojawiła się lista kontrolna pułku. Od dzisiaj, po każdej bitwie bądź treningu, oficer prowadzący ma obowiązek przesłać mi screena z rozwiniętą listą osób obecnych na TSie.
    • W regulaminie pojawiło się to o co już od jakiegoś czasu sporo osób pyta. Wymagania na poszczególne stopnie. Dodatkowo, jeśli któryś z oficerów uważa, że jakiś żołnierz zasłużył się dla pułku i należy go nagrodzić natychmiastowym awansem może wysłać mi pw z uzasadnieniem swojej opinii.
    • Jeśli chcesz załatwić jakąś strawę formalną (zmiany na liście kontrolnej, nieodznaczenie obecności itp.) w wysyłanym pw zawsze umieszczaj swój numer identyfikacyjny. Wiem, ze pachnie to trochę biurokracją ale bardzo ułatwi pracę oficerom.

A na koniec jedno gorzkie spostrzeżenie... Do pułku zgłosiło się ponad 100 osób a na ostatnim treningu było 10... Wnioski chyba każdy potrafi wyciągnąć sam...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2010, 01:31:58 wysłana przez sir Luca »

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #190 dnia: Grudnia 05, 2010, 09:19:49 »
    Ja z Brudną Rybą,Zardesem dość często trenujemy jak jesteśmy na TS to czasami wpadamy na któryś treningowy serweri gramy,A Brudna Ryba nauczyła mnie już troche np jak strzelać z armaty.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2010, 09:41:34 wysłana przez Krzychu11 »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #191 dnia: Grudnia 05, 2010, 10:24:46 »
    .

PS. Sory, nie doczytałem się :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Grudnia 05, 2010, 10:58:38 »
    Powtórzę raz jeszcze! DZISIAJ O 20:00 JAK NAJWIĘCEJ LUDZI MA SIĘ STAWIĆ NA EVENT - BITWE LINIOWĄ!!!

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #193 dnia: Grudnia 05, 2010, 11:43:07 »
    Dzisiaj o 20 REF gra z 22nd, więc od nas tłumów nie będzie.

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #194 dnia: Grudnia 05, 2010, 13:06:06 »
    Ja tam będę ale jak inni to nie wiem :-)
    P.S Mam nadzieje że bedzie nas(ludzi z naszego pułku)chociaż10