UWAGA WAŻNE!!!
W organizacji regimentów i bitew liniowych szykują się spore zmiany...
Sytuacja ta będzie wymagała od nas jak największego zaangażowania. Jeśli chcemy się liczyć na scenie tego moda i mieć możliwość uczestnictwa w różnego rodzaju eventach to najwyższa pora żeby usystematyzować to co dzieje się w pułku. Żeby jakoś to wyglądało to co poniedziałek na bitwie powinno nas być co najmniej
DWUDZIESTU. Proszę osoby, które naprawdę chcą się w to bawić, żeby wysłały mi wiadomość na PW z potwierdzeniem swoich chęci. Rozumiem, że nie co tydzień każdy może być, ale na początku, na hura, zgłosiło się ponad sto osób a dzisiaj na bitwę przyszło 16... Coś jest chyba nie tak...
Wyciągając rękę w kierunku osób, które tylko okazjonalnie chcą się z nami bawić postanowiłem trochę przeorganizować pułk.
Mianowicie:
- Wszyscy, którzy nie mogą regularnie uczestniczyć w bitwach (znaczy co najmniej raz na dwa tygodnie) zostaną przeniesieni do rezerwy.
- Wszyscy rekruci, którzy w ciągu tygodnia nie zaliczą co najmniej jednego treningu lub bitwy zostaną przeniesieni do rezerwy. Jeśli zaczną się pojawiać, awansują na szeregowych i zostaną wliczeni w etat pułku.
- Szeregowcy, którzy w ciągu tygodnia nie zaliczą co najmniej jednego treningu lub bitwy zostaną przeniesieni do rezerwy.
- Pułk, na razie, będzie występował w sile jednej kompani.
- Do czasu, aż nie będzie takiej potrzeby, likwiduję drugi batalion. Jeśli zainteresowanie modem i pułkiem wzrośnie, znowu go odtworzymy.
- W związku ze zmniejszeniem liczby etatów oficerskich Darkula zostaje zdegradowany do chorążego (przykro mi, ale tak trzeba)
- W związku ze zmniejszeniem liczby etatów oficerskich dzioOb i New Player muszą między sobą uzgodnić, który z nich będzie kapitanem a który porucznikiem... Obaj bardzo dużo się nauczyli, dobrze im idzie dowodzenie i sam nie chciałem podejmować tej decyzji. Proszę napiszcie mi na pw co ustalicie.
- Dalej obowiązuje system rang, lecz nieco go zmodyfikowałem i zaostrzyłem.
- Oczywiście dalej przyjmuję zapisy, jeśli chcesz się z nami bawić, nie ma problemu. Ale pamiętaj, jeśli nie będziesz w miarę regularnie uczęszczał na treningi i bitwy, pełnoprawnym członkiem pułku nie zostaniesz. Co oczywiście nie wyklucza cię z gry.
- Proszę mi nie usprawiedliwiać nieobecności, ani tu w temacie ani na pw. Nie mam zamiaru nikogo inwigilować, nie możesz być, trudno, zdarza się. System awansów jest dość elastyczny, jeśli ktoś czasem nie może przyjść na bitwę nic się nie stanie.
- Jeszcze raz podkreślam, jeśli jesteś w rezerwie nie oznacza to, że nie możesz z nami grać. W tej grupie znajdują się gracze, którzy pojawiają się na bitwach okazjonalnie.