Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41609 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #90 dnia: Listopada 18, 2010, 22:37:16 »
    No ladnie wybrnoles z tego piatku:P Ale tak sie sklada sir Luca ze to wlasnie Ty zostales szefem wszystkich szefow wiec ustal termin i lecimy z...prochem tudziez bagnetem.Nie wierze ze sposrod 60-70 osob nie znajda sie chetni aby cos razem przygotowac przed bitwa.A skoro inne grupy same prosza nas o wspolny trening-sparing,to nie wiem gdzie jest problem.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Listopada 18, 2010, 22:48:21 »
    Problem jest taki, że jest sporo ustaleń czysto organizacyjnych, najważniejszy problem to stała data treningów. I nawet ostatnio nie za bardzo mam czas usiąść i zastanowić się komu dać awans na szeregowca;-) Po prost sytuacja pułku musi się unormować... Ale zróbmy tak, jutro o 19:00 będę na TSie pułku i zrobimy trening. Zapraszam wszystkich rekrutów i jak największą ilość oficerów.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #92 dnia: Listopada 18, 2010, 23:07:30 »
    Ale zróbmy tak, jutro o 19:00 będę na TSie pułku i zrobimy trening. Zapraszam wszystkich rekrutów i jak największą ilość oficerów.

Tylko nie o 19:00... :| Z tymi cieniasami (tj. Dopalaczami) mamy mecz w tym całym turnieju, a chciałbym być na tym spotkaniu. Może jakaś późniejsza godzina? Powiedzmy 20:30? Do tego czasu powinniśmy (prze/roze)grać mecz...

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #93 dnia: Listopada 18, 2010, 23:09:26 »

Mialo byc cos w piatek,ale "piatek jest od picia" jak to powiedzial ktos z gory;)

Jest mi niezmiernie miło, że moje słowa zostają w pamięci xDD

A teraz mówię, że najwcześniej będę jutro od 21.30, więc zbytnio na mnie liczyć nie możecie. ;/

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Listopada 18, 2010, 23:10:32 »
    Jeszcze PF mi zgłasza, że mają mecz... Może naprawdę warto poczekać... Wiecie co, będę na TSie od 19:00- 19:30 i jak będą chętni to będziemy trenować. Oprócz formacji jeszcze trzeba trening strzelecki zrobić i walki bagnetem wiec na nudę nie będziemy narzekać;-)

Źle, wróć... Przecież ja sędziuję ten mecz Proudzie... Przepraszam, że namieszałem, na śmierć o tym zapomniałem. W takim razie trening pułku będzie po tym spotkaniu. Tak jak piszesz ok. 20:30. Jeszcze raz przepraszam:-)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2010, 23:35:10 wysłana przez sir Luca »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #95 dnia: Listopada 19, 2010, 01:50:15 »

Mialo byc cos w piatek,ale "piatek jest od picia" jak to powiedzial ktos z gory;)

Jest mi niezmiernie miło, że moje słowa zostają w pamięci xDD

A teraz mówię, że najwcześniej będę jutro od 21.30, więc zbytnio na mnie liczyć nie możecie. ;/
    Mam juz konkretna zgrzewke dobrego "napoju" na piatek:P
    Dzoobie:DJako ze chcac nie chcac jestem w Twoim oddziale to oczywiscie dolaczam sie jak najbardziej do wieczornego "treningu" okolo 22-ej
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 23:52:22 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    « Odpowiedź #96 dnia: Listopada 19, 2010, 19:25:32 »
    a
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 19:28:55 wysłana przez IPL_Rekrut_Lord_Legionist »
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Listopada 20, 2010, 00:55:18 »
    Wiec tak... Dzisiaj na treningu było widać poprawę. Musimy opanować tylko jeszcze jedną kwestię, ciszę na TSie, zwłaszcza w czasie rozmowy z obcokrajowcami... Większość osób, które się w to bawi, nie używa angielskiego na co dzień więc spotykamy się z przeróżnymi akcentami, wymowami itp. Jak do tego dojdą jeszcze wasze komentarze i pytania po polsku to naprawdę ciężko to wszystko zrozumieć. I taka sama sytuacja jest w czasie bitwy, dowódca musi wychwycić kiedy komenda jest skierowana do niego, zrozumieć ją a potem wykonać. I różnego rodzaju komentarze, narzekania i smęcenia naprawdę bardzo przeszkadzają, Chcecie gadać? Używajcie szeptania.
    W poniedziałek spotykamy się o 18:00 i mamy trening przed bitwą, która zacznie się o 20:00. Ok. 19:30 chciałbym zrobić pułkowe zdjęcie, dlatego proszę żeby jak najwięcej osób się zjawiło, nawet tylko na chwilę.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #98 dnia: Listopada 20, 2010, 01:08:50 »
    Kapelan ma zaś odświeżyć starego Zenita?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Listopada 20, 2010, 01:11:19 »
    Tak Corleone, aczkolwiek wolałbym, żebyś wszedł najpierw na mumble... Trzeba wybrać starszego nad armatą i opisać mi jak tam wasz artyleryjski trening wyszedł:-)

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #100 dnia: Listopada 20, 2010, 09:15:19 »
    a ja przepraszam za moje głupawki :D chociaż w sumie nic nie robiłem po za kręceniem się w miejscu no i... dzioob wydawał się zadowolony xD
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Vladimirek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #101 dnia: Listopada 20, 2010, 10:11:37 »
    Uczestniczyłem w artyleryjskim treningu, było superancko zniszczyliśmy wszystko co było do zniszczenia :D To potem strzelaliśmy w ruchomego Napoleona ;p

Jeżeli będą w poniedziałkowej bitwie działa chciałbym zająć pozycje artyleryjską.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #102 dnia: Listopada 20, 2010, 10:44:36 »
    Dział niestety na liniowych bitwach nie ma. Z tego co wychwyciłem, jest to trening, który wam się przyda w eventach. No i na bank na publicu :)

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #103 dnia: Listopada 20, 2010, 11:22:42 »
    Jeśli chodzi o konie, to czy będą dostępne w bitwach liniowych? Stworzymy kolejny pułk z 10-12 ludzmi?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #104 dnia: Listopada 20, 2010, 12:01:14 »
    Po wczorajszym treningu (a raczej na wieńczącej go mini bitwie) naszło mnie jedno spostrzeżenie. Oczywiście na początek muszę nadmienić, że nie wiem czy w ogóle jest to wykonalne i jak by to wyszło w praniu, ale według mnie to rozwiązanie mogłoby znacznie wpłynąć na efektywność naszego pułku, ponieważ nie zauważyłem by ktokolwiek inny stosował podobny manewr. Otóż, mam na myśli coś co nazywa się "marsz i kontrmarsz". Ogólnie w tym ustawieniu chodzi o przemarsz, ale nie w kolumnie, a w linii bitewnej (każdy chyba widział jakieś obrazy przedstawiające bitwy czarno-prochowe). Muszę jednak dodać, że to nie miałoby być używane na dużych dystansach, ale wtedy gdy dwa oddziały są związane wymianą ognia. Przykład: Przeciwnik oddaje salwę, a my zamiast strzelać od razu podchodzimy w linii kilka kroków i zanim on będzie ponownie gotów oddać strzał, stajemy i oddajemy salwę ze znacznie mniejszej odległości niż on to zrobił - co powinno zaowocować większą efektywnością takiej wymiany ognia. Co do kontrmarszu to raczej nie będę go wyjaśniał, bo i tak na niego akurat są szanse jedynie teoretyczne i o ile na "marsz" jest jakaś szansa, tak "kontrmarsz" raczej nie wyjdzie.

edit: Dokładnie tak. ^^ Wpadłem częściowo na ten pomysł właśnie "pod wpływem" Napoleona - jak musiałem przygotować charakterystykę taktyczną i filozofię operacyjną Jomini'ego. :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 13:46:33 wysłana przez proud »