Ile czekać jeszcze mamy?
Taką wiadomość dostałem dzisiaj odnośnie mojego opóźnienia, co odnosiło się do tradycyjnych ogłoszeń naszych spotkań w temacie PE. Niestety, wczoraj miałem troszkę na głowie, dlatego też dzisiaj Wam to wynagrodzę. No niektórym zadam niezwykłe cierpienia, bo sam nie wiem jak ktoś może czytać od początku do końca to co ja napiszę, jak to jest słabe jak występ Legii w meczu z BVB. ;)
Po dwóch kolejkach WMT byliśmy w bardzo dobrym położeniu - mieliśmy na koncie dwa zdecydowane zwycięstwa. Niestety, następna kolejka troszkę zepsuła nam bilans, ponieważ przegraliśmy 12-2 z AE, czyli jednym z najlepszych klanów w Warband i bez wątpienia, jednym z głównych faworytów do zwycięstwa w WMT. Kolejny pick night, oczywiście po raz kolejny kozaki pokroju Tq, LN, Fearless czy Aq pickują się między sobą a nam przychodzi grać z... Castellans. Nie będę ukrywał, że jeszcze 2 tygodnie temu nie spodziewaliśmy się, że istnieje ryzyko spieprzenia sobie sytuacji po mix mapach. A niestety może tak się stać. Póki co zajmujemy 9 miejsce w tabeli WMT, dużo zależy od jutrzejszego spotkania. Jak wiemy, dwie ostatnie kolejki to czysto otwarte mapy z perełką w postaci Desolation Valley, która bez wątpienia jest naszą "ulubioną" mapą.
Jutro gramy na "Prison Hill" i "Ruins Rebuilt". Nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej. Osobiście uważam, że tworzenie nowych map przed każdym turniejem i dopuszczanie ich do gry jest idiotyzmem, dlatego tutaj ogromny plus dla Dyktatora i Pucharu Polski, głównie za Sandiboush :D
Wspomniałem już wyżej, że naszym kolejny rywalem będzie Castellans. Rywal niezwykle mocny, jak i nieobliczalny. W WMT wiedzie im się naprawdę dobrze, jednak pamiętam, że WNL5 był dla nich totalną klapą. No cóż, raz na wozie, raz pod. Dotychczas ich bilans prezentuje się następująco:
Week 1:
9:4 z Wonwokie
Week 2:
12:0 walkower
Week 3:
7:8 z IR
I na tym ostatnim meczu chciałbym się skupić.
Każdy kto orientuje się, co dzieję się na scenie wie, że IR nie jest jakimś tam cienkim bolcem do bicia. Jest to bardzo mocny zespół, który zawsze jest brany pod uwagę jako faworyt do zwycięstwa w turniejach, gdzie grają. IR jest solidną marką, z bardzo silnymi graczami. Przegrana 7:8 pokazuje, że Castellansi poczynili ogromne postępy w ostatnim czasie i są na pewno bardzo silnym rywalem, który celuje w TOP3. SotaMursu, OGL, yami, Eder, Pepper czy KilleR to znani gracze, którzy potrafią namieszać. Na pewno nie będzie to dla nas łatwe spotkanie, jednak motywacja jest ogromna, gdyż zwycięstwo w tym starciu pozwala nam realnie spoglądać w stronę awansu do ćwierćfinałów. Przed tą kolejką dokonaliśmy również kolejnego wzmocnienia, z myślą o najbliższym, jak i pozostałych starciach. Nasze szeregi zasilił ColonelKurtz. Na chwilę obecną w rosterze mamy 4 graczy, którzy nie są z Polski, tak tylko prawilnie informuję.
Puchar Polski
Dzisiaj, za niecałe dwie i pół godziny rozegramy swój drugi mecz w Pucharze Polski. Naszym kolejnym rywalem będzie zespół OLD, gdzie gra m.in. Resid, który długi czas był członkiem naszego klanu (gimby nie pamiętają zapewne :P ). Przez wielu ten mecz okrzyknięty został hitem II kolejki. Jak będzie - zobaczymy. Dla osób, które dzisiaj nie bawią się w miejskich dyskotekach i wiejskich remizach, a nie mają co ze sobą zrobić, polecam obejrzeć stream naszego spotkania.
KLIKAJĄC TUTAJ zostaniecie przekierowani do strony, gdzie będzie można obejrzeć mecz pomiędzy PE i OLD.