Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][PE] Polish Eagles  (Przeczytany 94491 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [Native][PE] Polish Eagles
    « Odpowiedź #375 dnia: Września 13, 2016, 23:39:13 »
    https://youtu.be/xqfp0MOdBBI

W ramach przypomnienia z czym mierzy się AE!

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #376 dnia: Września 15, 2016, 00:25:24 »
    Wczoraj zmierzyliśmy się z AE. Zdecydowanym faworytem spotkania był oczywiście przeciwnik, którego nie trzeba zbytnio przedstawiać. Mieliśmy mieszane odczucia przed meczem, na pewno było stać nas na wywalczenie kilku ważnych punktów. Początek nie był zbyt obiecujący. O ile na początku team fighty inf-inf przebiegały dość wyrównanie na pierwszym spawnie to od razu zaraz potem masakrowała nas ich konnica i łuki. Ogólnie rundy na początku przebiegały dość podobnie i skończyliśmy Nordów 0-3. Drugi spawn był już znacznie bardziej wyrównany, który dał nam nadzieję na dobry wynik w tym meczu. Po pechowej pierwszej rundzie dążyliśmy do odrabiania strat. Wygraliśmy dwie następne głównie dzięki dobremu skoordynowaniu infów i konnicy. Byliśmy bardzo blisko wygrania tego seta 3-1. Czwartą rundę Prince otworzył świetnym hs przez całą mapę w Peter'a jednak prawdopodobnie zbyt długo czekaliśmy z bardziej otwartą walką i przeciwnik wygrał ją przez flagi. W ostatniej rundzie szybko straciliśmy konnego co przeszkodziło nam w wygranej ostatniej rundy i przegraliśmy spawn 2 do 3. Na Frosty Battle niektóre rundy też potoczyły się dla nas dość pechowo. Zdarzało się, że złapaliśmy na swadii jakiegoś early kill'a, ale nie udało nam się potem wykorzystać przewagi. Bardzo często przeciwnicy przeżywali rundy z końcówką życia. O ile na Swadii nawiązywaliśmy walkę to na Sarranidach było o to znacznie ciężej. AE potrafiło się świetnie rozstawić kuszami i szybko zajmować pozycje na flagach. Znacznie bardziej zdominowali ostatniego spawna jeśli mam to porównać do przebiegu pozostałych.
    Ostatecznie mecz zakończył się znacznym zwycięstwem AE 12-2. Ogólnie szkoda tego meczu, było nas stać na wiele więcej. Mimo wszystko i tak widzimy poprawę w swojej grze w stosunku do tego co się działo np. kilka tygodni temu.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Stream https://www.youtube.com/watch?v=GxLkp2mMLgc
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2016, 18:03:09 wysłana przez blackhawk »
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Września 15, 2016, 07:25:05 »
    Zadecydował brak topowych graczy jak ja i ja

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Krzyżak

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #378 dnia: Września 15, 2016, 17:10:17 »
    Ale wstyd prawie jak legia

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #379 dnia: Września 24, 2016, 18:13:02 »
    Ile czekać jeszcze mamy?

Taką wiadomość dostałem dzisiaj odnośnie mojego opóźnienia, co odnosiło się do tradycyjnych ogłoszeń naszych spotkań w temacie PE. Niestety, wczoraj miałem troszkę na głowie, dlatego też dzisiaj Wam to wynagrodzę. No niektórym zadam niezwykłe cierpienia, bo sam nie wiem jak ktoś może czytać od początku do końca to co ja napiszę, jak to jest słabe jak występ Legii w meczu z BVB. ;)

Po dwóch kolejkach WMT byliśmy w bardzo dobrym położeniu - mieliśmy na koncie dwa zdecydowane zwycięstwa. Niestety, następna kolejka troszkę zepsuła nam bilans, ponieważ przegraliśmy 12-2 z AE, czyli jednym z najlepszych klanów w Warband i bez wątpienia, jednym z głównych faworytów do zwycięstwa w WMT. Kolejny pick night, oczywiście po raz kolejny kozaki pokroju Tq, LN, Fearless czy Aq pickują się między sobą a nam przychodzi grać z... Castellans. Nie będę ukrywał, że jeszcze 2 tygodnie temu nie spodziewaliśmy się, że istnieje ryzyko spieprzenia sobie sytuacji po mix mapach. A niestety może tak się stać. Póki co zajmujemy 9 miejsce w tabeli WMT, dużo zależy od jutrzejszego spotkania. Jak wiemy, dwie ostatnie kolejki to czysto otwarte mapy z perełką w postaci Desolation Valley, która bez wątpienia jest naszą "ulubioną" mapą.
    Jutro gramy na "Prison Hill" i "Ruins Rebuilt". Nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej. Osobiście uważam, że tworzenie nowych map przed każdym turniejem i dopuszczanie ich do gry jest idiotyzmem, dlatego tutaj ogromny plus dla Dyktatora i Pucharu Polski, głównie za Sandiboush :D

Wspomniałem już wyżej, że naszym kolejny rywalem będzie Castellans. Rywal niezwykle mocny, jak i nieobliczalny. W WMT wiedzie im się naprawdę dobrze, jednak pamiętam, że WNL5 był dla nich totalną klapą. No cóż, raz na wozie, raz pod. Dotychczas ich bilans prezentuje się następująco:
    Week 1: 9:4 z Wonwokie
    Week 2: 12:0 walkower
    Week 3: 7:8 z IR
    I na tym ostatnim meczu chciałbym się skupić.

Każdy kto orientuje się, co dzieję się na scenie wie, że IR nie jest jakimś tam cienkim bolcem do bicia. Jest to bardzo mocny zespół, który zawsze jest brany pod uwagę jako faworyt do zwycięstwa w turniejach, gdzie grają. IR jest solidną marką, z bardzo silnymi graczami. Przegrana 7:8 pokazuje, że Castellansi poczynili ogromne postępy w ostatnim czasie i są na pewno bardzo silnym rywalem, który celuje w TOP3. SotaMursu, OGL, yami, Eder, Pepper czy KilleR to znani gracze, którzy potrafią namieszać. Na pewno nie będzie to dla nas łatwe spotkanie, jednak motywacja jest ogromna, gdyż zwycięstwo w tym starciu pozwala nam realnie spoglądać w stronę awansu do ćwierćfinałów. Przed tą kolejką dokonaliśmy również kolejnego wzmocnienia, z myślą o najbliższym, jak i pozostałych starciach. Nasze szeregi zasilił ColonelKurtz. Na chwilę obecną w rosterze mamy 4 graczy, którzy nie są z Polski, tak tylko prawilnie informuję.

Puchar Polski

Dzisiaj, za niecałe dwie i pół godziny rozegramy swój drugi mecz w Pucharze Polski. Naszym kolejnym rywalem będzie zespół OLD, gdzie gra m.in. Resid, który długi czas był członkiem naszego klanu (gimby nie pamiętają zapewne :P ). Przez wielu ten mecz okrzyknięty został hitem II kolejki. Jak będzie - zobaczymy. Dla osób, które dzisiaj nie bawią się w miejskich dyskotekach i wiejskich remizach, a nie mają co ze sobą zrobić, polecam obejrzeć stream naszego spotkania. KLIKAJĄC TUTAJ zostaniecie przekierowani do strony, gdzie będzie można obejrzeć mecz pomiędzy PE i OLD.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Września 24, 2016, 18:26:29 »
    Latwa gierka, ale przestancie mnie tkowac. Tak Blast, to do ciebie

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #381 dnia: Września 24, 2016, 21:20:34 »
    Latwa gierka, ale przestancie mnie tkowac. Tak Blast, to do ciebie

Sorry, ale nauczony jestem, że KDA =1 jest najlepsze, więc jak kogoś tam zabijam to i swojego muszę trzepnąć przy okazji żeby za dobrych statystyk nie mieć <3

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #382 dnia: Września 24, 2016, 21:23:32 »
    Na 100% przez te zryte picknighty jakieś warzywa będą w top8 XD

ps chodzi mi o picknighty wmt
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2016, 22:18:42 wysłana przez Warhammer »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #383 dnia: Września 25, 2016, 10:48:59 »
    Sorry, ale nauczony jestem, że KDA =1 jest najlepsze, więc jak kogoś tam zabijam to i swojego muszę trzepnąć przy okazji żeby za dobrych statystyk nie mieć <3

Zmarnowałem moje eurogąbki obstawiając na Ciebie, jak mogłeś Blast ;(

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Września 25, 2016, 13:40:40 »
    Nagranie wczorajszego meczu z OLD. Jeszcze raz dzięki za grę!
    https://www.twitch.tv/greedalicious/v/91164522
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #385 dnia: Września 26, 2016, 00:24:59 »
    Niestety

Niestety odnosimy drugą porażkę w WMT. Tym razem ulegliśmy Castellansom 11 - 6. Po 4 kolejkach nasz bilans to 2 wygrane i 2 przegrane mecze. Co do sytuacji w tabeli, za kilka godzin wszystko powinno być jasne, kiedy organizatorzy potwierdzą wyniki wszystkich spotkań. Także przekonamy się, czy pick night tym razem będzie dla nas szczęśliwy, czy jak to już jest w zwyczaju - nie.
    Co do samego meczu, pomimo, że wynik wygląda jak wygląda, należy pogratulować chłopakom, którzy grali w tym spotkaniu. Pokazali kawał dobrej gry i cytując Tomka Hajto - "zadecydowały detale". Niestety, przegraliśmy to spotkanie, jednak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Należy podwinąć rękawy i w dalszym ciągu robić swoje.

Poniżej zamieszczam screeny:
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

W Pucharze Polski wykonaliśmy kolejny krok w drodze do ostatecznego triumfu, pokonując klan OLD 12 - 1. Dziękujemy Residowi i jego świcie za fajny mecz i gratuluję Blackhawkowi trafionego wyniku w typerach :D

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Października 03, 2016, 14:38:47 »
    Mamy za sobą 5 mecz w WMT, graliśmy przeciwko drużynie Liberation of Noobs. Miałem pewne obawy co do tego meczu w związku z tym, że różnie szło nam na treningach na otwartych mapach. Poza tym LN udowodniło, że jest dość porządną drużyną i ciężko będzie się na nich grało. Rozpoczęło się gładko 3 0 od wygranego spawna Nordami, raczej bez większej historii. Potem na następnych, drugim i trzecim spawnie wracaliśmy z wynikiem. Mieliśmy spore problemy, dwukrotnie zaczynaliśmy je od stanu 0 2 dla LN. Na drugim straciliśmy rundę i skończyliśmy go na 2 3 zaś na trzecim udało nam się wrócić całkowicie i skończyć go 3 2. Na ostatnim przeciwnicy pewnie się podłamali jako, że wyszli na nas prawie samą piechotą i łucznikami. Ten spawn też skończyliśmy 3 0.
    Ostatecznie skończyliśmy mecz wynikiem 11 5. Mam nadzieję, że nie odbije się to zbytnio na naszej walce o playoffy w jakimś pośrednim starciu w tabeli. Tak czy inaczej musimy ostatni mecz też wygrać jeśli chcemy się znaleźć w czołowej ósemce. W tej chwili zajmujemy 10 pozycję.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Zakończył się też mecz z OR w PP, który zakończył się wynikiem 12-3 dla nas. Dużo już było o tym powiedziane więc nie będę się rozpisywał.

(click to show/hide)
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #387 dnia: Października 03, 2016, 14:44:52 »
    Dzięki za grę PE na FoHu nie wszystko (praktycznie nic :P ) szło nam jakbyśmy chcieli, a FBTR to inna historia i nasza "czarna" taktyka :D

Tak czy inaczej fajnie się grało. No i oczywiście powodzenia w ostatnim meczu WMT. Liczę, że uda wam się wbić do czołowej 8 :P

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Października 07, 2016, 12:51:28 »
    Dzisiaj gramy z FTW, mecz będzie streamować Greed. Jeśli wygramy jakąkolwiek różnicą to powinniśmy wskoczyć na 8 miejsce zważając na to, że wyprzedzimy FTW i kogoś z pary z meczu Aq-Tq. Mamy też nieznaczną stratę do Wonwokie więc każda runda będzie się bardzo liczyć. Mecz zaczyna się o 20:30. https://www.twitch.tv/greedalicious
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Października 07, 2016, 16:30:41 »
    Powodzenia! Po ostatnim błędzie postawiłem na waszą wygraną ;)