Piątek, piątunio, zapowiedziunio:
Nastał piątek, czyli, zgodnie z obietnicą wrzucam zapowiedź naszego kolejnego spotkania w WMT.
Jak już zdążył napisać Warhammer, naszym kolejnym przeciwnikiem w drodze do złota w turnieju jest FTW. Będzie to nasz pierwszy poważniejszy sprawdzian w tym turnieju. Podchodzimy z respektem do rywala, jednak nie zamierzamy odpuszczać Robinowi i jego świcie. Dla Warhammera, mnie i Broomsticka jest to okazja zmierzyć się po raz pierwszy przeciwko dawnym kolegom z zespołu w oficjalnym meczu po opuszczeniu klanu. Starcie to zapowiada się niezwykle interesująco, gdyż oba zespoły reprezentują podobny poziom. Na TW powstał wątek, gdzie można obstawiać wszystkie spotkania danej kolejki. Większość użytkowników stawia jednak na zwycięstwo FTW. Jakie są Wasze typy ? Możecie pisać poniżej. :)
Ok, ale wracając do meczu. Porównując skład, jakim dysponowało FTW kiedy grałem tam ja i Warhammer, do dzisiaj pozostali tylko Robin, Deztructor, HolyWarrior, Sabo i Potatologic. Robin dokonał sporo roszad, ściągnął kilku silnych graczy, zobaczymy czy przyniesie to oczekiwany przez niego efekt. Jak już wspomniałem, będzie to nasze pierwsze trudniejsze starcie w tym turnieju. Znamy możliwości przeciwnika i wiemy, że przy odpowiedniej frekwencji, skupieniu i odrobinie szczęścia możemy wygrać to spotkanie. Dysponujemy silnym i zgranym zespołem, musimy to tylko umieć wykorzystać. Na pewno należy uważać na strzelców i kawalerię drużyny przeciwnej, gdyż to najsilniejsze aspekty FTW na ten moment.
Po rozegraniu kilku treningów jesteśmy dobrej myśli. Mapy są na pewno lepsze niż tydzień temu. Nasza forma i zgranie na pewno wygląda lepiej niż jeszcze 2 tyg. temu. Teraz wszystko w naszych rękach i myszkach. Jeżeli ktoś nas lubi, niech trzyma za nas kciuki w niedzielę od 20.30 polskiego czasu. :D
Dokonaliśmy również jeszcze jedno wzmocnienie, która było dla nas kluczowe - udało nam się pozyskać bardzo dobrego strzelca, jakim bez wątpienia jest Broomstick. Na szczęście dla nas, tutaj żadne kapusie nie miały okazji do działania i Broomstick nie opuścił nas już po 1 dniu. :D
Oznacza to, że na ten moment posiadamy 16 silnych zawodników w rosterze. To bardzo dobrze, ponieważ w przypadku nieobecności lub jakiś problemów osoby z pierwszego składu, możemy ją zastąpić zmiennikiem, który również gwarantuje odpowiedni poziom :)
Cóż, to tyle. Nie chcę w zapowiedziach dokonywać jakieś analizy drużyny przeciwnej, oraz naszej, ponieważ nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Na pewno są osoby, które lepiej się na tym znają, co pokazały na Taleworlds. Ja po prostu chcę napisać kilka słów o meczu z naszego punktu widzenia. Jak już pisałem,
niedziela 20.30 gramy nasze drugie spotkanie w WMT ! Możliwe, że pojawi się screen w języku polskim, ponieważ Jurdas napisał swoją prośbę w odpowiednim wątku turnieju. Zobaczymy, jak to będzie. Jestem pewien, że jeśli coś takiego będzie miało miejsce, zostaniecie poinformowani w tym wątku. Pamiętajcie tylko o subie i dotacji dla Jurdasa :D